"Стандарт": Безработен дължи 5 млн. лв. данъци
"Стандарт": Безработен дължи 5 млн. лв. данъци   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
0

"Мина само първият шок от кризата" е заглавието над интервю в "Стандарт" с премиера Сергей Станишев. Имаме 6% годишен икономически растеж, привлечени са 20 млрд. евроинвестиции, посочва той.

В интервю в същия вестник изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов казва, че ще бъдат събрани приходи от ДДС с 2,8 на сто повече от миналата година и с 23,9 на сто па-малко от предвиденото за тази.

Пак "Стандарт" съобщава под глава че при проверка на агенцията е било установено, че безработен българин дължи 5 млн. лв. данъци.

Заетите в енергетика и финанси са най-високо платени у нас, пише "Класа", след като НСИ обяви данните за средните възнаграждения през януари, февруари и март 2009 г.

Докторите в "Бърза помощ" (средна брутна заплата 616 лв.) и психиатрите са най-зле по заплащане в съсловието си, пише "Труд". Частниците дават средно по 524 лв., се посочва в друго заглавие там.

През първите три месеца на 2009 г. работещите по трудов договор в обществения сектор са се увеличили с 10 836 души, а в частния са намалели с 34 102. Това пише "Дневник" със заглавие "Бизнесът съкращава, държавата назначава".

Въпреки кризата държавата увеличава чиновниците, извежда и "Сега" под глава.

Основната месечна заплата на народен избраник пада с 90 лв. - от 2217 вече ще е 2127 лв., пише "24 часа" на първа страница, както и "Труд" на втора и трета.

Според правилника на парламента базовата заплата на депутат е равна на три средни заплати в обществения сектор, но за последния месец от всяко тримесечие. За март т.г. тази заплата е била 709 лв. при 739 лв. за декември м.г.

С над 200 млн.лв. ще намалеят приходите от вноски в държавното обществено осигуряване до края на годината, прогнозира председателят на БСК Божидар Данев, цитиран под глава в "Класа".

Бизнесът предлага промени в пенсионната система, чиито ефект за икономиката ще е над 1,5 млрд. лв., пише изданието в подзаглавие.

Вестник "Атака" извежда под глава "БСК: Пенсионната система се срива". Партия "Атака" предлага методика, при която минималната сума за възрастните да стане 250 лв., съобщава вестникът.

Банковите кредити за фирми са около 33 млрд. лв. при общо 150 млрд. корпоративен дълг., казва пред "24 часа" Момчил Андреев, главен изпълнителен директор на "Райфайзен България".

Напреженията по линия на междуфирмената задлъжнялост са една от причините за намаляването на фирмените депозити в банките - парите отиват за покриване на дългове, посочва той.

Правителството да не се изкушава да харчи предизборно, а следващото спешно да договори гъвкава линия с МВФ като мярка за укрепване на доверието и да продължи да лобира за влизането ни в чакалнята на еврозоната - IRM-2. Това препоръчва бившият заместник- финансов министър Калин Катев в анализ в "24 часа" "Излизаме от рецесията до 12 месеца с 4 мерки".

"Хартиената индустрия върви към ликвидация" е водещото заглавие на "Пари". Спира най-големият производител на целулоза на Балканите - заводът в Стамболийски, пише изданието.

Според изпълнителния му директор Александър Криклер има реален шанс да се възстанови производството.

Гурбетът вече не е изход от безработицата - най-големите работодатели на българите Испания, Кипър и Чехия блокираха офертите за нашенци; бюрата по труда продължават да пращат кадри само за Германия, пише "24 часа" .

Частните посредници са без заявки, трупат загуби и загърбват бизнеса. Най-голям трус предизвиква отпадането на спогодбата с Испания.

Грандхотел "Поморие" се нареди сред първите 12 туристически центрове в Европа, съобщават "Класа" и "Пари". Туристическият център е първият у нас, който получава такъв приз. Ръководството на хотела получи сертификата EUROESPA med.

"Булгартабак холдинг" може да бъде обявен за продажба до дни, пише "Новинар", позовавайки се на източници от Агенцията за приватизация.

"Електроенергията ще поскъпне повече от два пъти след 2013 г." е заглавието в "Класа" над интервю с Велизар Киряков, председател на Асоциацията на производителите на екологична енергия.

Демонстрационен автомобил на българската марка LMC ще бъде представен на международното изложение в София през юни, пише "24 часа". Там се посочва, че лансирайки продуктите на LMC китайският гигант Great Wall ще се опита да пробие в страните от ЕС.

Под заглавие "Добре дошли в енергийната революция!" "24 часа" публикува изказването на президента на България от 1990 до 1997 г. Желю Желев пред 12-ия Евразийски икономически форум в Истанбул (6 - 8 май), организиран от фондация "Мармара".

ГЕРБ, ДПС и "Обединение на българските патриоти" подадоха заявления за регистрация в ЦИК за изборите за национален парламент, съобщават изданията.

Собственикът на продуцентска къща "Пайнер" Митко Димитров ще е мажоритарният кандидат на ГЕРБ за Хасково, а скулпторът Вежди Рашидов - в Кърджали, пише "24 часа".

"Изненада ще е, ако ГЕРБ изкара цял мандат" е заглавието над интервю в "Труд" на Желю Желев. Не може да се отрече, че сегашното коалиционно управление направи много неща, но то не успя да се справи с корупцията и организираната престъпност, посочва Желев.

Целта ни е на европейските избори да имаме най-много места в ЕП сред останалите български партии, казва евродепутатът от левицата Илияна Йотова пред "Телеграф". Интервюто е под заглавие "ГЕРБ насъсква ЕНП срещу България".

Скъпите предизборни кампании са цинизъм по време на криза, казва в интервю пред в. "Атака" лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.

"Каквото е казал Бойко, все не е станало" пък е заглавието над интервю в "Монитор" с депутата от ПГ "Движение НАПРЕД" Любен Дилов-син.

Черният PR и компроматите ще са водещи в предизборните кампании, пише в "Класа" проф. Людмил Георгиев, политически психолог.

Пътят на Доган към Брюксел стига само до Дръндар, пише в анализ "Сега" и твърди, че увереността на лидера на ДПС, че е неизбежен участник във властта, е пострадала сериозно след самоубийството на Ахмед Емин, което е основната причина за "сегашното презареждане на темата за Възродителния процес".

Вчера беше подписана наредба от министъра на образованието Даниел Вълчев, според която употребата на книжовния български език става задължителна в училищата и детските градини, а на чужд език ще се говори сам в определените за това часове, съобщава "Телеграф" под глава.

Националният кризисен щаб е чистил столицата почти пет път по-евтино от общината: правителството похарчило 1,4 млн. лв., а общината - по 6 млн. на месец, извежда под глава "Монитор".

Криминален инспектор е заловен начело на банда, докато се опитва да обере клон на "Асет" в Кюстендил, съобщава "24 часа". Те прокопали тунел от съседното мазе. Задържаха люлинската бригада при обир на банка, извежда "Земя" под глава.

"Да вкараш Афганистан в цивилизацията" е обширен репортаж на Момчил Инджов в "24 часа". Двама български учени с екип чужди специалисти откриха два нови гена - на наследствената глаукома и на тежката епилепсия, съобщава "Дума" под глава.

Музеят за съвременно изкуство да отвори врати след две години с норвежка изложба, пожела в Деня на музеите посланикът на Норвегия у нас Тове Скарстейн, пише "24 часа". Музеят ще бъде в сградата на бившия Софийски арсенал.

ЦСКА ще даде пари на всеки отбор, който победи "Левски" до края на първенството, пише "Труд" под глава. Информацията според изданието е потвърдена от ръководни фактори на "Българска армия".

Шампионаът изостава с две точки от "Левски", а допреди 10 дни водеше с четири, посочва "Труд".

Най-красивата българка в САЩ - Лаура Чуканов, която спечели четвъртото място в конкурса "Мис Америка", гостува на Петата среща на българските медии в чужбина, събрали се вчера в Поморие, отбелязва "24 часа".

Под заглавие "Изнасяме ясновидци за Европа и САЩ" "Стандарт" съобщава, че "на лов" за феномени у нас са дошли представители на най-големите американски компании за шоу и забавления. 

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Мъж на смъртен одър: - Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са? - Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Протест в защита на канабиса в центъра на София (СНИМКИ)</p>

"Да гледаме от германците": Протест в защита на канабиса в центъра на София

България Преди 20 минути

Част от протестиращите призоват страната ни да почерпи опит от Германия

<p>Порои превърнаха улици в Турция в реки (ВИДЕО)</p>

Порои превърнаха улици в Турция в реки

Свят Преди 33 минути

Десетки съобщиха, че фасадите на къщите им са пострадали

Първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус" пристигна в АЕЦ "Козлодуй"

Първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус" пристигна в АЕЦ "Козлодуй"

България Преди 1 час

В понеделник се очаква да бъде издадено и разрешението за ползване

Въздушна битка

Вижте първата въздушна битка между самолети, пилотирани от човек и изкуствен интелект!

Любопитно Преди 2 часа

Бъдещето във всеки един аспект от живота става все по-непредвидимо

Вижте на кои места в дома се крият микробите

Вижте на кои места в дома се крият микробите

Любопитно Преди 2 часа

Ето къде да наблегнете повече при почистването вкъщи

Среднощна атака срещу военна база в Ирак, кой стои зад нападението

Среднощна атака срещу военна база в Ирак, кой стои зад нападението

Свят Преди 2 часа

САЩ отхвърлиха появилите се твърдения, че те са отговорни

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

Калин Стоянов: В момента се търсят лъжесвидетели по отношение на мен

България Преди 3 часа

Министърът каза, че не се обмисля вариант за друг главен секретар на МВР

Украйна с мощабна атака с дронове срещу Русия

Украйна с мощабна атака с дронове срещу Русия

Свят Преди 3 часа

Междувременно Москва съобщи за 50 свалени украински дрона, атаките предизвикали пожари в руски електроцентрали

Мъж загина при пожар в Силистра

Мъж загина при пожар в Силистра

България Преди 4 часа

По първоначални данни той е починал вследствие на задушаване

Почина мъжът, самозапалил се пред съда, където се води делото срещу Тръмп

Почина мъжът, самозапалил се пред съда, където се води делото срещу Тръмп

Свят Преди 4 часа

37-годишният Максуел Азарело се заля с течност

Калин Стоянов: Торба с лъжи! Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков

Калин Стоянов: Торба с лъжи! Тенев също е бил редовен гост на вечеринките на Рашков

България Преди 5 часа

Там са получавали задачи за дискредитирането ми, заяви министърът на вътрешните работи

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

Тенев: Виждал съм Стефан Димитров в КАТ, преди това никога

България Преди 5 часа

Бившият шеф на КАТ коментира обвиненията, че разследваните Стефан и Марин Димитрови били близки с него и той ги е запознал с Бойко Рашков

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

България Преди 5 часа

Не пропускайте тази неделя след централната емисия новини

<p>&quot;Иран има достатъчно материал за атомна бомба&quot;</p>

Гроси: Иран има много повече уран, отколкото се нуждае, за направата на една атомна бомба

Свят Преди 5 часа

При експлозиите в Исфахан очевидно не са били повредени атомните съоръжения на страната. Именно този град е центърът на иранските ядрени изследвания, казват от МААЕ

Джош Хартнет

Джош Харнет е сериен убиец с прякор "Касапина" в новия филм на Шаямалан

Любопитно Преди 6 часа

Филмът се очаква по световните екрани след няколко месеца