"Стандарт": 220 лв. за парно през януари
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
6

Около 220 лв. ще бъде средната сметка за парно на двустаен апартамент през януари, прогнозират експерти за "Стандарт".

За топлото през миналия месец хората ще трябва да се бръкнат с около петдесетачка отгоре спрямо януари 2010 година.

Обитаващите едностайни апартаменти ще получат сметка от около 180-190 лв.

Болничните листове ще могат да се подават по електронен път от 1 юли. Това е заложено в промените в Наредбата за изчисляване и изплащане на паричните обезщетения и помощи, които се очаква да приеме правителството на днешното си заседание, отбелязва "Монитор".

Обезщетението за майчинство вече ще се изчислява върху последните 18 работни месеца, а не като досега 12 месеца.

Още 4 наредби ще бъдат променени заради измененията и допълненията в Кодекса за социално осигуряване.

Всяка втора кола на лизинг у нас "изчезва" през схема за измама, алармира под глава "Класа". Това разкрива в интервю за изданието председателят на Надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов.

Новината потвърди и изпълнителният директор на "БулИнс" Стоян Проданов. "Официална статистика няма, но според наблюденията ни около половината от всички измами са свързани с лизингови автомобили. Проблемът е нормален във време на криза, тъй като клиентите усетиха най-силно проблемите с обслужването на дълговете през 2010 г., пък и тази година тенденцията ще продължи.

Ясно е, че при подобна форма на поет дълг длъжниците ще търсят решение и понякога то не е законосъобразно", коментира Проданов.

През 2009 г. около 35-40% от кражбите на автомобили бяха инсценирани, като ръстът спрямо 2008 г. бе 5-10%, а през миналата 2010-а той се е ускорил до 10-15%, отчитат от бранша.

Според челото на "24 часа" най-новият феномен в онлайн бизнеса е търговията на профили във "Фейсбук".

Създават се фалшиви потребителски профили в социалната мрежа и след като наберат достатъчно приятели, се продават като цели групи. така спамърите получават пряк достъп до голяма група от хора, на които пращат рекламни съобщения.

Те са улеснени от факта, че доверието във Фейсбук е огромно.

При всеки случай на обществено напрежение срещу действия на МВР и прокуратурата вътрешният министър вече ще може да чете публично записани със специални разузнавателни средства разговори, а вероятно и други доказателства, коментира на първа страница "Сега".

Това следва от отказа на прокуратурата да образува дело срещу Цветан Цветанов за изчетените в парламента разговори между лекари от Горна Оряховица, с които той внуши, че те са убили новородено.

"Вътрешният министър не е нарушил закона, защото е имал позволение от Великотърновската окръжна прокуратура", смята зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

В скандала със СРС прокуратурата безвъзвратно загуби авторитет, констатира пред "Новинар" Серафим Стойков, бивш директор на дирекция "Информация и архив" на МВР.

Пред "Стандарт" Константин Тренчев, президент на КТ "Подкрепа", твърди, че скандалите със СРС-тата са между два отбора в службите на МВР.

"Защото кой може да извади такива материали, ако не вътрешни хора? Технологичното изтичане на тази информация не може да стане без хора от самите служби", заявява Тренчев.

Той съветва премиера Бойко Борисов да смени тактиката - да вдигне качеството на висшата администрация. Тренчев прогнозира още, че няма никой готов за избори, а дори и да се вдигне шум за предсрочни - те ще доведат до още по-тежки последици.

Възможно е България да бъде приета в Шенген още през лятото или есента, но само като въздушно пространство, отразяват всички ежедневници.

В най-кратък срок по-късно страната може да се присъедини към Шенгенското пространство и като сухопътни граници, прогнозира на ГКПП-Капитан Андреево германският депутат Ханс-Петер Ул, пише "Труд".

Той и двама негови колеги от управляващата коалиция между Християндемократичен съюз и Християнсоциален съюз заедно с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов инспектираха над 4 часа българо-турската граница.

"Съдът е водил неофициални разговори с вещи лица, притежаващи необходимите познания, които биха им позволили да дадат отговор на поставените от съда въпроси.

За съжаление те изразиха нежеланието си да се ангажират в производството по делото поради притеснения от евентуален натиск и уволнения от структурите, в които работят", цитира "Труд" коментар на съдията от Софийския градски съд Иван Коев, който оправда липсата на определени експерти по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов.

644 жители на община Омуртаг и 400 души от община Попово са сменили регистрацията си по настоящ адрес и са се преселили неизвестно къде, съобщава под глава "Труд".

По данни на ГРАО преместването е станало от август до декември м.г., точно преди да влезе в сила 10-месечната уседналост за местния вот. От ДПС признават, че хората са от техния електорат, но отричат да са ги командировали на "изборен туризъм".

Голям отлив на избиратели има и във Видинско, но местните управници не ги припознават като нечий електорат. От септември м.г. регистрациите в целия регион са намалели с 929, докато в двата най-древни града в Бургаско - Созопол и Несебър се увеличава.

В Несебър са се регистрирали 819 жители, които обаче имат постоянен адрес извън общината, а в Созопол те са 469.

Свинският грип бяга на юг, болните в София намаляват, оповестява "Труд". От утре столицата вече няма да е в грипна епидемия и се отменят въведените с нея ограничителни мерки.

Става дума за спирането на планови операции, на свиждания, детски и женски консултации в лечебните заведения. София влезе в епидемия на 22 януари, но само пет дни по-късно епидемиолозите започнаха да регистрират намаляващата заболеваемост.

"До края на седмицата се очаква мярката да отпадне и за областите Софийска и Благоевградска", казва Ангел Кунчев, главен държавен епидемиолог в Министерството на здравеопазването.

На по-задна страница "24 часа" акцентира върху прогнози на социолозите Юлий Павлов и Кольо Колев.

Според Павлов предсрочните избори за парламент са малко вероятни и няма причина резултатът за ГЕРБ да не е добър, защото това е единствената политическа сила, запазила твърдото си ядро и значима периферия от симпатизанти. Колев пък е на мнение, че евентуални благоприятни резултати за ГЕРБ ще подпечатат пътя на управляващите във властта понататък. "Кой ще надделее?", пита в своя коментар Борислав Зюмбюлев, а отговорът е ясен - този, който пръв формулира идея.

В интервю за "24 часа", под заглавие "Трактора рекърдс е по-зле и от "Пайнер", Емил Кошлуков, бивш депутат от НДСВ, посочва Алексей Петров за виновен в "историята на човека с касетата и флашките".

Мисля, че няма много съмнения по тази тема, макар да нямам доказателства за това, категоричен е Кошлуков.

България ще брои 1 милиард лева за изтребители, информира под глава "Стандарт". Военното министерство е дало миналата седмица ход на най-чакания търг в армията. От ведомството на Аню Ангелов са изпратили запитване до производителите на Ф-16 (Локхийд Мартин), Ф-18 (Боинг), Грипен (СААБ), Юротфайтер (EADS) и Рафаер (DASO).

Това е станало по дипломатически път чрез посланиците на САЩ, Швеция, Германия и Франция у нас, уточнява изданието.

"Монитор" отбелязва, че българското правителство отпусна над 2 млн. лева за провеждането на стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на спорта Свилен Нейков с президента на ски федерацията ни Цеко Минев.

Така състезанията по комбинация и слалом на 26 и 27 февруари са напълно осигурени финансово. 

Коментари 6
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

6 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 5 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 7 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 8 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Полша предупреди Русия, че ще загуби войната с НАТО

Свят Преди 8 часа

Шикорски: Единствената надежда на Путин е нашата липса на решителност

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 9 часа

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

Починa театралният режисьор Александър Илиев

Починa театралният режисьор Александър Илиев

България Преди 9 часа

Режисьорският му дебют е с „Адвокатът Пиер Патлен” във Видинския театър през 1986 г.

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 10 часа

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Електроразпределителна мрежа

Само в Унгария са плащали по-ниски цените на ток от нас за второто полугодие на 2023 година

България Преди 10 часа

Битовите сметки за електричество и газ в ЕС са намалели в сравнение с периода през 2022 г.

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 11 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 11 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 11 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 11 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 11 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности