Син на прокурор с беемве убил двамата на "България"
Източник: netinfo
54
Синът на обвинител от Софийската градска прокуратура е причинил трагичната катастрофа, при която двама души загинаха в нощта срещу петък в столицата, съобщава в. "Монитор".

"Стандарт" уточнява, че шофьорът убиец е 21-годишният съдебен охранител Бисер Андреев, син на прокурора Венцислав Андреев.

"Синът ми е участвал в ПТП-то в петък, това е ужасна трагедия и той ще си понесе отговорността", са думите на прокурора, цитирани от вестника.

Според в. "Сега" началото на регистрацията за президентските избори в Централната избирателна комисия е дало "нов импулс на предизборното шоу", след като там по гащи се явил Юзеир Юзеиров, представящ се за водач на нерегистрирана партия.

Нямам време за предизборни дебати, заявява пред "Труд" кметът на София Йорданка Фандъкова. „За мен не е логично да се раздвоявам между това да си кмет и кандидат за кмет".

Мечтая „да се събудя една сутрин и да знам, че България има президент, че има избрани кметове, и общински съвети", казва пред  "Стандарт" председателят на парламента Цецка Цачева.

Според нея не се очакват предсрочни парламентарни избори напролет, както очаква опозицията. Настроенията в мнозинството са консолидиращи, спокойни. "Разбира се, много важни неща ще бъдат резултатите от президентския вот и местните избори. Те ще покажат реално как стоят политическите сили в обществото", анализира председателят на парламента.

2 лв. излиза една бюлетина наесен. Много ли е?, пита в коментар за "24 часа" проф. Михаил Константинов. „Противно на вече сложилото се обществено мнение по въпроса, отговорът е: по-скоро малко.

На парламентарни и на президентски избори бюлетината ни излиза двойно. Така че финансовата полза от избори 2 в 1 е налице", заключва авторът.

"Сега"твърди в заглавие, че Синята коалиция е пред развод в София. Причината СДС и ДСБ да имат сериозни противоречия е "общото им явяване на местните избори в столицата, което е застрашено от провал".

Липсата на доверие в способността на световните лидери да съживят икономиката предизвика паника на пазарите, невиждана от началото на кризата, пишат на първите си страници "Труд" и "24 часа".

В четвъртък инвеститорите се разбягаха от борсите в САЩ, последва срив в петък на азиатските и на европейските пазари. Падна търговията и в София. Загубите от масовите разпродажби на акции повлякоха надолу цените на петрола и останалите суровини.

Причините са проблемите на американската икономика и задълбочаването на дълговата криза в еврозоната с включването на Испания и Италия, посочва „Труд".

Под заглавие "Какво разбрахме от скандала с "Лукойл?" "Капитал" обобщава действията на правителството и рафинерията и прави изводи.

До момента от цялата акция кабинетът спечели ценни точки, но повече в имиджов план. Истинските резултати ще станат ясни, след като приключат проверките на Агенция "Митници" и когато бъдат монтирани измервателните уреди.

Решението на съдия Камелия Стоянова от софийския административен съд предизвика истинско объркване дори и в юридическите среди и известно време не беше много ясно какво следва от него. Иначе казано, е изцяло в полза на рафинерията, коментира "Капитал".

"Толкова ли са важни уредите за измерване?", пита още седмичникът. И отговаря: Монтирането на уреди, които да показват какви количества нефт влизат в нея и какви горива излизат след преработката му, ще даде по-ясна картина за работата на рафинерията.

Освен ако няма инсталиран таен тръбопровод директно в Черно море. Наличието на подобна апаратура освен това ще отхвърли или пък потвърди част от съмненията за укриване на данъци. Въпросът обаче е какво ще се случи, ако рафинерията изпълни изискванията на държавата, а сивата икономика в сектора продължава да е голяма.

В интервю за "Стандарт" премиерът Бойко Борисов припомня по същата тема:

"Така постъпихме и с алкохолните производители. Те плащаха по 400-500 хил. лева на година, някои компании до 700 000. В момента плащат над 9 млн. всяка".

В отговор на въпрос Борисов подчертава, че отношенията между България и Русия няма да се охладят след случилото се. "Тук става въпрос за една частна компания и държава, която пък си има златна акция в тази рафинерия. Нито има залог за нещо, нито има нещо задкулисно", уверява премиерът.

Борисов коментира и икономическата ситуация в страната: "Над 30 милиарда държат хората в банките. Ако извадят от тези пари и ги вкарат в потреблението, рязко ще излезем от кризата. Но хората все още ги е страх. Пък и всеки ден има страшни неща в света - кой е предполагал, че на рождения ден на Обама "Мудис" ще свали кредитния рейтинг на държавата му. Това стресира хората".

За кризата Борисов казва: "Започва да се раздвижва пазарът. И в строителството също. Много компании работят по магистралите, по залите, по инфраструктурата, по пречиствателните станции - това са огромни ресурси, милиарди, които усвояваме от ЕС в момента и компенсираме от бюджета, много работни места.

Така че покрай тях с времето ще излязат и хотелчета, и магазинчета, и кафетерии и всичко ще потръгне... Истински се надявам и се кръстя българите да проявят търпение".

"Часовникът е спрял да тиктака в железниците", заглавието над интервю в "Капитал" с новия изпълнителен директор на БДЖ Йордан Недев.

"Компанията си вирее без никакви помощи от когото и да било. Не е в най-доброто възможно състояние все още, но е може би първото дружество, което ще излезе на печалба в нашата група. Обмисляме сериозно и приватизация, доколкото това е доста смислен изход за едно държавно предприятие, което искаме да просъществува и да продължи да работи, и то все по-добре. За съжаление държавата в българския й вариант не е най-добрият стопанин", категоричен е Недев.

За две години броят на желаещите да учат в университети в чужбина нараства двойно, пише "Сега", позовавайки се на просветното министерство.

За по-малко от месец във ведомството са легализирани 6031 дипломи за средно образование на ученици, завършили тази година. Това означава, че почти 10% от випуска заминава да продължи обучението си в друга държава. Данните са към края на юни-началото на юли, когато се заверяват най-много документи, но вероятно броят ще се увеличи още заради различните срокове за различни държави.

Увеличението е значително в сравнение с 2009 г. - тогава броят на легализираните дипломи е бил 2948. Традиционно най-много българи учат в германски университети, но няма данни колко ще заминат тази година.
Коментари 54
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

54 коментара
 
За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 1 минута

Трите модела идват в България през май

Петте езика на любовта и как да ги разпознаваме

Петте езика на любовта и как да ги разпознаваме

Любопитно Преди 3 минути

Според д-р Гари Чапмън, всеки от нас говори на определен език на любовта

<p>Нови разкрития за атаката в Сидни, при която беше нападнат&nbsp;епископ&nbsp;</p>

Арестуваха 7 тийнейджъри, свързани с намушкването на епископ в църква в Сидни

Свят Преди 24 минути

Седемте арестувани са на възраст между 15 и 17 години

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

България Преди 34 минути

Измененията, внесени от Министерския съвет, бяха подкрепени от 101 народни представители

с

Каква шокираща новина ще разтърси Hell’s Kitchen тази вечер?

Любопитно Преди 41 минути

Сините и Червените няма да могат да си намерят място от притеснение

Председателят на ЕК: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Председателят на ЕК: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Свят Преди 48 минути

Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата, подчерта Фон дер Лайен

<p>Блинкен пристигна в Китай (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Блинкен пристигна в Китай

Свят Преди 58 минути

В Шанхай Блинкен ще се срещне с бизнес лидери и младежки организации

<p>Онлайн система&nbsp;с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите</p>

Калин Стоянов: Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

България Преди 1 час

Той присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР

ГЕРБ се регистрира за изборите 2 в 1

ГЕРБ се регистрира за изборите 2 в 1

България Преди 1 час

Най-важно е България да има нормално правителство, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

<p>Космически ад: Бактерии-мутанти нападнаха Международната космическа станция&nbsp;</p>

Бактерии-мутанти застрашават здравето на астронавтите на МКС

Свят Преди 1 час

Повече за мутацията на бактериите четете в следващите редове

<p>11 души са приети в болница след инжектиране с фалшив ботокс</p>

Замъглено зрение и задух: Фалшиви инжекции с ботокс разболяха 22 души, 11 са приети в болница

Свят Преди 1 час

Опасно ли е инжектирането на ботокс четете в следващите редове

Дяволското гърло - Есента на демона

Пореден зловещ удар на серийния убиец в „Есента на демона“

Любопитно Преди 1 час

Какво ще се случи с Ирина – отвлечената дъщеря на Десподов?

Алек Болдуин нападна антиизраелска агитаторка в кафене (ВИДЕО)

Алек Болдуин нападна антиизраелска агитаторка в кафене (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

На кадри се вижда как тя многократно го призовава да изкрещи "Свобода за Палестина"

НС прие промени относно спорове за родителската отговорност

НС прие промени относно спорове за родителската отговорност

България Преди 1 час

В допълнение на правилата, уредени с Хагската конвенция, се въвеждат нови процедури при връщане на дете при международно отвличане

Phi-3 е най-малкият AI модел на Microsoft досега

Phi-3 е най-малкият AI модел на Microsoft досега

Технологии Преди 1 час

Той ще има три версии и се е учил от по-големите си събратя

Партиите в НС с декларации в памет на жертвите от арменското масово изтребление

Партиите в НС с декларации в памет на жертвите от арменското масово изтребление

България Преди 2 часа

Народните представители почетоха с едноминутно мълчание и ставане на крака паметта на жертвите