"Сега": МВР овладява опашките за паспорти със съд и глоби
"Сега": МВР овладява опашките за паспорти със съд и глоби   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
12

МВР овладява опашките за паспорти със съд и глоби, пише "Сега".

30-годишната Антоанета Мехмед трябва да плати 100 лева глоба по Указа за борба с дребното хулиганство за непристойни действия, решиха магистратите вчера.

Жената била записана в списъка на чакащите за подаване на заявления за нови документи. Тя обаче напуснала сградата на полицейското управление за кратко, пропуснала реда си и "направила опит да пререди останалите чакащи на опашката хора".

Това довело до скандал, в който се намесил и дежурният полицай. Жената не изпълнила разпореждането на униформения служител да си тръгне или да се запише отново в тетрадката с чакащите граждани, а нахълтала пред едно от гишетата и започнала да се кара със служителите и да изблъсква останалите хора.

Банките се запънаха за таксите, пише "Стандарт".

Не са съгласни да намалят таксите за теглене на пари от банкомат. Това стана ясно след вчерашната среща на Асоциацията на банките в България (АББ) с финансовия министър Симеон Дянков.

Таксите, комисионите и цените на банковите услуги се подчиняват на пазарната логика и не могат да следват други намеси, каза за "Стандарт" Асен Ягодин, зам.-председател на банковата асоциация и шеф на Пощенска банка.

Ще е странно, ако новата транспортна схема се реализира, пише "Сега".

Премиерът Борисов сигурно е наясно, че един от неговите министри удря и по бюджета, и по електората му. Министърът е решил да определя къде ще спира рейсът. Той чертае национална автобусна мрежа, в която има гръбнак - градовете над 30 хил.

Така Севлиево, Нова Загора, Лом, Карлово, Велинград, Троян, Айтос и т.н. автоматично се превръщат във второразредни населени места.

Здравната реформа спряла през 2001 г., съобщава "Труд". Последната година на реформи в здравеопазването е 2001 г., от тогава две правителства не са свършили абсолютно нищо.

Това призна финансовият министър Симеон Дянков, който бе изслушан от депутатите по настояване на "Синята коалиция" за това как са харчени парите от здравни осигуровки и какъв е резервът на НЗОК в БНБ.

"Пари" констатира: "Болната здравна система е с политическа диагноза".

Здравната системата е в колапс. Девет години реформи няма. Парите няма да решат проблемите, коментира изданието.

Болниците джуджета няма да спасят здравната реформа е темата на "Атака". Здравните заведения източват касата с мними пациенти, скъпи пътеки и лекарства.

Клиниките прибирали 60% повече пари от НЗОК. До края на годината болниците са получили 65 млн. лв. В последните пет години те са харчели средномесечно по 80 млн. лв. В момента Здравната каса плаща по 67 милиона, затова министър Симеон Дянков дава по още 13 млн. на месец, коментира вестникът.

Членове на парламентарната здравна комисия от СДС, ДПС и БСП обвиниха финансовия министър Симеон Дянков, че умишлено държи голяма сума в резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), заради което здравеопазването страда от недостиг на средства, информира "Дневник".

Комисията разгледа и гласува отчета за изпълнението на бюджета на касата за 2009 г. Хасан Адемов (ДПС), Янаки Стоилов и Евгений Желев (БСП), и Ваньо Шарков (СДС) бяха единодушни, че Дянков е използвал резерва на касата в БНБ от 1,2 млрд. лв., за да изготви балансиран бюджет за 2010 г. с цел влизане на България в чакалнята за еврозоната.

А Евгений Желев дори го обвини, че харчи от резерва за дейности извън здравеопазването.

Вот на недоверие има, тема няма. Що е то?, коментира "Труд". Има достатъчно натрупана критична маса, единственото затруднение е коя тема да бъде избрана за първия вот на недоверие. Същата трудност солидарно отчетоха и от ДПС.

Разнобой в правителството между Министерството на финансите и социалното ведомство. Поводът е дискусията какъв да е размерът на минималната заплата от догодина, информира "Труд".

Вицепремиерът и ковчежник на държавата Симеон Дянков обяви в кулоарите на парламента, че ще отстоява минималната заплата да остане 240 лв. и през 2011 г. Колегата му в кабинета, отговарящ за социалната политика, Тотю Младенов  държи най-ниските заплати да скочат от 240 на 270 лв.

Дянков добавя 7%, Борисов губи 3%, представя резултатите от проучване на МБМД "24 часа".

Вицепремиерът Цветан Цветанов оглавява топдесетката на политиците. Премиерът Бойко Борисов е втори, трети е президентът Георги Първанов.

Сред отличниците е министърът на земеделието Мирослав Найденов, а най-критикуваният министър Симеон Дянков прибавя 7 на сто доверие.

В интервю за "24 часа" Камен Костадинов, депутат от ДПС и член на партийното ръководство е сигурен, че Доган няма висок стандарт на живот. Залязващи политици искат сблъсък между него и Борисов, затова го дадоха на съд.

"Има много сериозно разминаване между истинския образ на г-н Доган и публичния, който му бе създаден с активното съдействие на медиите и пасивното поведение от страна на ДПС.

Внушеният висок стандарт няма нищо общо с реалността. И няма нужда той да узаконява формално каквито и да било пари. ДПС получава 6-7 млн. лв. държавна субсидия и може да си позволи да поддържа висок стандарт на лидера си, ако реши", уточни Костадинов.  

Платеното висше изгони младите в чужбина, казва за "Атака" Огнян Стоичков, председател на комисията по образование в Народното събрание.

Платеното обучение ще опорочи образованието в нашите ВУЗ-ове. Те не са пазарни субекти като частните университети, ще разчитат на субсидия от държавата и на студенти, които са готови да си платят дипломата.

За първи път бележим ръст на приходите от данъци, пише "Класа". НАП се договори с банките да получи достъп до кредитните досиета на фирмите.

За първи път от началото на кризата страната ни бележи ръст на приходите от данъци на месечна база през август, стана ясно от отчетите на НАП и Агенция "Митници" пред парламентарната комисия по бюджет и финанси.

За "Монитор" Иво Маринов, зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма, отчита, че цените по Черноморието са паднали с 20% за сезона.

"Годината беше трудна. Пазарът стана много чувствителен в отношението качество - цена. Макар морето да остава предпочитана дестинация, отдихът на село и селският туризъм започват сериозно да конкурират планинските дестинации през лятото", коментира той.

9 септември е край и начало. Нека оценяваме събитието тогава, когато България пропълзи поне малко до жизнения стандарт, който имаше при "презираното" комунистическо минало, отразява изказването на проф. Андрей Пантев в Народното събрание по повод на датата "Земя".

"Дума" констатира, че речта на проф. Пантев в парламента за 9 септември, с която той открива заседанието, е провокирала контрадекларацията на ръководителя на ДСБ Иван Костов, който определи датата "9 септември" като утопичен експеримент, роден от идеологически илюзии.

Коментари 12
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

12 коментара
 
Между възрастни приятели: - Как си? - Какво да ти кажа. Докато си спомня какво съм забравил, забравям какво съм си спомнил.
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Зеленски с нов призив към&nbsp;Запада&nbsp;</p>

На фона на нова руска офанзива: Зеленски призова Запада да ускори оръжейните доставки

Свят Преди 4 минути

Той каза, че ситуацията на бойното поле е най-тежка именно в североизточната Харковска област

<p>Искат по-евтини парно и топла вода&nbsp;от 1 юли&nbsp;</p>

Топлофикации искат поевтиняване на парното и топлата вода от 1 юли

България Преди 22 минути

Окончателното си решение за цената на парното и топлата вода КЕВР ще обяви до 30 юни

"Изтощение, глад и страх": Израел навлезе още по-навътре в Рафах

"Изтощение, глад и страх": Израел навлезе още по-навътре в Рафах

Свят Преди 1 час

Въоръжените сили на Израел засега не са коментирали тези твърдения

<p>Тежка автобусна катастрофа във Флорида, 8 загинали и много ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Тежка автобусна катастрофа във Флорида, 8 загинали и много ранени

Свят Преди 1 час

В автобуса са пътували общо 53 души, като 37 от тях са били откарани в болница с наранявания

Какво е състоянието на двамата пострадали при катастрофата в Пловдив

Какво е състоянието на двамата пострадали при катастрофата в Пловдив

България Преди 2 часа

Влошило се е обаче състоянието на пожарникаря, върху когото падна дърво по време на спасителната акция

<p>Руски удар по жилищна сграда в Харков,&nbsp;има ранени, сред които и деца (СНИМКИ)</p>

Руски удар по жилищна сграда в Харков, има ранени, сред които и деца

Свят Преди 3 часа

Спасителите претърсват сградата за ранени хора

Министърът на културата отчита проблем в част от стрийминг платформите в България

Министърът на културата отчита проблем в част от стрийминг платформите в България

България Преди 3 часа

Хората в творческия сектор са обезпокоени от навлизането на ИИ и трябва да ги успокоим, допълни той

<p>Нападнаха затворнически микробус във Франция, двама надзиратели бяха убити (ВИДЕО)</p>

Нападнаха затворнически микробус във Франция, двама надзиратели бяха убити

Свят Преди 3 часа

Според френски медии избягалият затворник е 30-годишният Мохамед А.

<p>Университетски преподаватели излизат на протест, каква е причината&nbsp;</p>

В знак на протест: Всички държавни университети спират работа на 20 май

България Преди 3 часа

Съветът на ректорите определя 20.05.2024 г. като начална дата за стъпаловидни по продължителност протестни действия на всички висши училища

Как да започнем да инвестираме в криптовалута: Съвети за начинаещи

Как да започнем да инвестираме в криптовалута: Съвети за начинаещи

Пари Преди 3 часа

Следвайки тези съвети, начинаещите инвеститори могат да започнат да инвестират в криптовалути по-уверено и по-осведомено

Срутване във въглищна мина в Полша, има загинали

Срутване във въглищна мина в Полша, има загинали

Свят Преди 4 часа

Трусът е станал на 870 метра под земята

<p>Никой не може да издържи повече от час на най-тихото място на Земята</p>

Вътре чуваме сърдечния си ритъм: Най-тихото място на Земята

Любопитно Преди 4 часа

Рекордът на Гинес за най-тихото място на Земята се държи от безшумната тестова камера в лабораториите Орфийлд в Минеаполис

Повдигат обвинения на изгонения участник от ''Евровизия''

Повдигат обвинения на изгонения участник от ''Евровизия''

Свят Преди 4 часа

Ето каква е причината за обвиненията

<p>&bdquo;Исках костите ми да изпъкват&ldquo;: Кристина Апългейт с шокиращо признание</p>

„Исках костите ми да изпъкват“: Кристина Апългейт разкри, че се е борила с анорексията

Свят Преди 4 часа

Кристина Апългейт и Джейми-Лин Сиглър разказаха за борбата си с хранителните разстройства в тийнейджърските си години

<p>Великобритания привиква&nbsp;китайския посланик, ето защо&nbsp;</p>

Обвинени в шпионаж: Великобритания привиква китайския посланик

Свят Преди 4 часа

Хонконг е бил под британско управление от 1841 г. в продължение на 156 години