„Сега": МВР вдига двойно таксите
Източник: Георги Димитров, Нетинфо
2

МВР вдига двойно таксите, за да има пари за заплати, пише на първа страница "Сега". За да събере пари за по-високи полицейски заплати, министърът на вътрешните работи Михаил Миков смята да увеличи двойно таксите, които се събират от МВР. В Министерския съвет вече бил внесен проект за промяна на тирифите.

Министърът мотивира искането си с нуждата да осигури необходимите средства за надеждно и ефективно функциониране на системата на МВР, с отчитане на инфлационните процеси за периода септември 2007 - септември 2008 г., увеличението на работната заплата и нарасналата покупателна способност на населението.

Борисов предложи съюз на БСП заради еврофондовете, съобщава "Сега". Българските представители в Европейския парламент (ЕП) - десница, социалисти и либерали - трябва да се обединят в името на размразяването на спрените еврофондове, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заседанието на бюрото на групата на Европейската народна партия - Европейски демократи.

На срещата в София се обсъждат начини за справяне с финансовата криза. Същевеременно шефът на парламентарната група на ЕНП-ЕД Жозеф Дол, който е у нас, заяви, че средствата от Брюксел не са блокирани. Те ще бъдат получени от българите, когато бъде сигурно, че ще се вземат от онези, за които са предназначени, коментира той.

Депутати плащат 14 хил. лв., не гласуват правила за вота, отбелязва "24 часа". Заради липса на кворум парламентът отложи приемането на първо четене на поправките в закона за избиране на евродепутати. Председателят Георги Пирински разпореди отсъстващите да бъдат глобени с еднодневната им надница.

Преди това управляващи и опозиция дебатираха дали преференцията да е задължителна. ОДС настояват бюлетината да не е валидна, ако избирателят не посочи предпочитан кандидат. Всяка задължителна норма има обратен ефект, а и над 80 хил. избиратели са неграмотни, възразиха от тройната коалиция. Работната комисия по изборното законодателство пък отхвърли за народно събрание да се гласува и по интернет.

ДПС възмутено от профанизиране на просветния закон, пише "Сега". Недопустимо е профанизирането на важната тема за училищното образование до свеждането й до някакви забрадки и други символи. Така председателят на образователната комисия Лютви Местан реагира на решението на МС да отложи въпросния проект.

В четвъртък образователният министър Даниел Вълчев опита да прокара закона за училищното образование като извънредна точка в дневния ред на правителството. Вицепремиерът Емел Етем обаче го отложи, защото не е разглеждан от тристранка.

И убийствата с леки присъди? Несправедливо, е озаглавено интервюто в "Труд" със съдия Галина Тонева, предложена от Борис Велчев за зам.-главен прокурор. Тя подчертава, че е горещ привърженик и на споразуменията, и на съкратеното съдебно следствие.

„Те дават възможност за бързо решаване на голям брой дела. Но проблемът е с по-тежките престъпления, при които при съкратеното съдебно следствие се минава към значително по-леки наказания. Работа на законодателя е да преодолее проблема, като все пак запази и стимула подсъдимите да съдействат на правосъдието.

Много по-разумно е да мотивираш извършителя на тежко престъпление да признае, за което ще получи 14 години затвор, вместо минималното наказание 15 години, отколкото 10 години да не може да приключи процесът и накрая да завърши с оправдание", смята тя.

Костов и Борисов създадоха новата тройна коалиция, коментира "Сега". Според автора новината е, че лидерите Иван Костов и Бойко Борисов се договориха, поделиха дясното, а може би и следващото управление. Вече половин година те наливат основите, без да се крият, но обществото дори не забелязва, че са изградили цял етаж от "десния проект".

На Костов и Борисов обаче задължително им трябваше СДС. Но не с реално присъствие на преговорите, а с марката, традицията и малките проценти доверие, които мигом се увеличават при участие в коалицията. А лидерът на сините Мартин Димитров никога не е криел, че ратува за коалиция с Костов.

Така структуриращото се дясно дава и отговор на въпроса с кого ще управлява ГЕРБ. Костов го каза: "С нас ще управлява". Срещу днешната тройна коалиция застава друга, вероятно и по-многочислена.

Коалиция на спасението или прегръдка на смъртта, е анализът в "Монитор" по повод предизборното обединение на СДС и ДСБ. Посочва се, че обединявайки се с лидера Костов, СДС взе на гърба си огромен товар, който за съжаление не е само исторически.

Бившият премиер е патологично уверен в себе си, което ще доведе до стратегически провал на и без това изнемощялата стара десница. СДС все пак има малък шанс да оцелее и той се крепи на Мартин Димитров и на това дали младият политик ще успее да се еманципира временно от най-яростните си критикари заради позицията му спрямо Костов.

Новият лидер има задачата да наложи прагматизма и така да съумее да се измъкне от хватката на Командира и на старите десни апаратчици, които най-силно се възпротивиха и които продължават да оспорват коалицията.

Искат националният ръководител да напише позиция за САПАРД, отбелязва "Труд". С поредния скандален тон приключи вчера заседанието на Управителния съвет на държавен фонд "Земеделие" и не стигна до назначението на шеф на САПАРД. Избухналият спор е заради непреодолими различия около т. нар. национална позиция по отношение на свързани лица и финансирането на техни проекти по САПАРД.

Националната позиция беше поискана от вицепремиера Меглена Плугчиева и от националния ръководител за еврофондовете Димитър Ивановски. Те настояват агенция САПАРД да вземе управленско решение за промени в правилниците за работа.

 

Коментари 2
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

2 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сигнал за бомба в голям търговски център в София

Сигнал за бомба в голям търговски център в София

България Преди 5 минути

Извършва се проверка от полицията

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 50 минути

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 57 минути

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 1 час

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 1 час

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 1 час

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 1 час

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 2 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 2 часа

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 2 часа

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 2 часа

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 2 часа

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 3 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява