"Пари": Няма пари - няма лечение
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
35

Няма пари - няма лечение. Това е переспективата, ако Националата здравноосигурителна каса (НЗОК) започне да изплаща на болниците само делегираните бюджети, пише в. "Пари".

Според изданието ако това се случи, лекарите специалисти могат и да спрат да работят.

"Работещите в здравната сфера от години са наясно, че когато няма пари НЗОК вади тоягата. Пращат се проверяващи, които се хващат и за най-малката неточност, само и само да не се преведат пари на болниците", коментира вестникът.

ДПС сякаш все още е мандатоносител, коментира "Сега". Преди последните парламентарни избори и малко след тях Бойко Борисов заявяваше, че Ахмед Доган е най-големият му политически противник.

Днес, 10 месеца по-късно, управляващите се съобразяват с ДПС, сякаш то все още е мандатоносител на управлението. Създалата се ситуация има две възможни обяснения.

Едното е, че Борисов има голямо желание да разгроми Доган, но няма възможност да го направи, защото лидерът на ДПС има силни козове срещу него. Двамата бяха заедно в управлението от 2001 до 2005 г., като в онзи период лидерът на ДПС публично лобира да грейне още една звездичка на генералския пагон.

С голяма доза сигурност може да се предположи, че Доган знае достатъчно много за Борисов и би го използвал, ако му потрябва. Другото възможно обяснение е, че предстоят президентски избори. А в тях гласовете на ДПС винаги са били много важни и дори решаващи.

Интуицията на Борисов срещу късмета на Първанов, коментира "Труд". В момента на българския политически пазар има дефицит на опозиция. И Борисов се е заел да си я направи сам.

Георги Първанов е политик с късмет. Цялата му кариера се гради на чужди грешки, които той не е предизвикал, но от които успява прозорливо и работливо да се възползва.

В противопоставянето с президента Борисов решава едновременно най-малко три проблема - произвежда илюзия за опозиция, строява си партията, изхабява прословутия нов "политически проект". Първанов пък успешно играе единствен политически критик на ГЕРБ.

Синята зона до 20 ч, пред мола до 22 ч., пише "24 часа".

Идеята трябва да бъде гласувана от Столичния общински съвет заедно с концепцията за паркиране и ще стане факт, ако се промени наредбата за организацията на движението. В нея е заложено в София да има 3 зони за платено паркиране - синя - 3 лв. на час в идеалния център, зелена - 2 лв. на час в широкия център и жълта - около молове, пазари и търговски центрове - по 1 лв. на час.

"Да сменят съдебния съвет? Ще дойдат ли по-чисти и добри?", е озаглавено интервюто в "Труд" с Ана Караиванова, главен съдебен инспектор.

Според нея предсрочни промени във Висшия съдебен съвет (ВСС) не решават генералните проблеми на съдебната власт. Членовете на ВСС в голямата си част идват от съдебната власт, те са неин продукт. И едва ли са най-лошите, за да се търсят сега по-чисти.

Станишев: Отивам на съд по политическа поръчка, пише "Труд". Лидерът на БСП Сергей Станишев очаква да бъде изправен пред съда по политическа поръчка за "онзи доклад" от ДАНС.

Според него документът е писан от уволнения заместник-председател на агенцията Иван Драшков като донос срещу шефа му и няма стойност.

"Знаех още от първия ден като вицепремиер, че в Брюксел се обсъжда прекратяване на плащанията по програма ИСПА за България заради конфликт на интереси в Пътния фонд", цитира "Труд" изявление на Меглена Плугчиева, бивш вицепремиер по еврофондовете в правителството на Сергей Станишев.

МВР да си мълчи, цитира "Дума" изявление на финансовия министър Симеон Дянков. В МВР трябва повече да се работи и по-малко да се говори. Тази реплика отправи към колегата си Цветан Цветанов вицепремиерът Дянков. Думите му бяха по повод продължаващата размяна на критики между Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Вицетата на пистата, коментира "Стандарт". Авторът отбелязва, че вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков всъщност не воюват, а се състезават. Критерият в задочния спор е кой по-добре си върши работата.

Убеждаваме 30 компании да ускорят инвестициите у нас, обявява в интервю за "24 часа" Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Той отчита, че България е с икономика, която почти двойно по-малко в сравнение с ЕС разчита на сектори, свързани с иновации и високо ниво на добавена стойност. В ЕС този дял е 47%, а при нас - 27%. Процентът на иновациите в БВП е 0,5, а целта е да са 2%.

Лошите кредити надуват лихвите, казва в интервю за "Стандарт" Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на банка ДСК. Тя посочва, че просрочените за над 90 дни заеми в банковата система се увеличават от 7,3 на 9,4% само за три месеца - от края на декември 2009 до края на март 2010 г.

23% по-скъп газ, по-скъпо парно и топла вода, акцентира "Труд". Енергиен шок се задава от 1 юли заради скока на вносните цени на природния газ от Русия. Синьото гориво ще поскъпне с около 23% до 533,27 лева за 1000 куб. метра без ДДС, прогнозира вчера изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов.

И в Париж се виждат кръпки по улиците, казва в интервю за "Труд" кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя посочва, че Столичната община има антикризисна програма, а приетите нови мерки през 2010 г. дават добър резултат.

Коментари 35
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

35 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Намериха над 300 бомби от Втората световна война в Гърция

Свят Преди 24 минути

Те са открити по време на строителни дейности по мащабен проект за градско развитие в бившия летищен комплекс Елиникон, южно от Атина

<p>Арестуваха министъра на земеделието на Украйна</p>

Заподозрян в корупция за милиони: Арестуваха украинския земеделски министър

Свят Преди 33 минути

Солски е обвинен в незаконно завземане на земя на стойност над $7 млн., когато е бил ръководител на голяма земеделска компания и член на парламента

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

Огромна дупка „погълна” кола в Пловдив (ВИДЕО)

България Преди 49 минути

Превозното средство било паркирано пред жилищен блок

<p>&quot;Изменението на климата сее глобален хаос&quot;</p>

Нигерия се движи напред: Електрически превозни средства на хоризонта

Свят Преди 51 минути

Нигерия има за цел да постигне нулеви нетни емисии до 2060 г.

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

“Шпионска заплаха от Китай“: Пекин с бурна реакция

Свят Преди 1 час

Острото отхвърляне на обвиненията от страна на Пекин подчертава неговата чувствителност към обвиненията в задгранични разузнавателни операции

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Пожар на товарен кораб, плаващ към България, има ранен (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Екипажът на плавателния съд е евакуиран на пролива Дарданели

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Най-често срещаните предизвикателства при управлението на служители от Gen Z

Любопитно Преди 1 час

Днес работодателите са изправени пред много сериозни предизвикателства

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

Какви са щетите след градушката в Старозагорско (ВИДЕО)

България Преди 1 час

Силни бури се разразиха в централните и южни части на страната в четвъртък следобед

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

"Зависимостта ни прави уязвими": Китай трябва да спре да помага на Русия

Свят Преди 2 часа

Това смята генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Старт на срещата между Антъни Блинкен и китайския външен министър

Свят Преди 2 часа

Американският държавен секретар вероятно ще се срещне с китайския лидер Си Цзинпин днес, преди да отпътува за Вашингтон

<p>Митов: Това е истинската причина да бъде свален Росен Желязков</p>

Митов: ПП-ДБ търси кризисен PR, затова беше свален Росен Желязков

България Преди 2 часа

Така искат да излязат от темата с пуделите, пачките, митниците и връзките им с контрабандисти, отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС

<p>38 години по-късно: Какво остави след себе си ядрената катастрофа в Чернобил</p>

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил, най-тежката в света

Свят Преди 2 часа

В ранните часове на събота, 26 април 1986 г., реактор номер 4 в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от радиоактивен материал

Любимите храни на принцеса Даяна

Любимите храни на принцеса Даяна

Любопитно Преди 3 часа

Да разберем заедно какви са нейните любими ястия и как можем да се вдъхновим от изтънчения ѝ вкус

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Любопитно Преди 3 часа

Всяка зодия носи със себе си уникален подход към ревността

Кого почита църквата днес

Кого почита църквата днес

Любопитно Преди 4 часа

Свети Василий живял по времето на източния император Лициний (307-323 г.) и бил епископ на град Амасия в северната малоазийска област Понт