"Новинар": Кмет ще троши ръцете на крадци
Източник: netinfo
13
Нп първа страница "Новинар" съобщава за решението на Ангел Исаев, кмет на Рудник, Варненско - да потроши ръцете и краката на всеки, който краде в управляваното от него село.

Кметът събрал местните бабаити - около десетина души - и в прав текст им казал, че ще ги осакати, ако ги хване да крадат. Исаев се решил на Крумово правораздаване, тъй като бил бесен на ромските набези, които оставяли селото без ток. Освен това се събрали и множество жалби от хората, които не издържали на постоянните обири в района.

"Преса" цитира британския посланик Джонатан Алън, който смята, че: "Изборът на кандидата за Конституционния съд е доста голям срам. Независимо кой е отговорният орган, държавата трябва да прецизира всичко. Трябва да се проведе пълно проучване кое е вярно и кое не. По отношение на ВСС, КС или избор на главен прокурор, идеята е не чужденците да имат доверие, а такова да имат местните хора", убеден е посланикът.

Карол Мистрик, посланик на Словакия, казва за "Новинар": "Напредъкът на България е видим за всеки. Доколко дадена държава успява да се възползва от неоспоримите предимства на членството си в ЕС зависи не само от политиците, но и от гражданското й общество. След 12-годишна пауза подготвяме официално посещение на българския министър-председател в Словакия (визитата започва днес), което ще има значително икономическо измерение.

Нашите премиери заедно ще открият 6-ата кооперативна борса, организирана от Словашката агенция за подкрепа на инвестиции и търговия, в която България ще бъде партньорска държава. Становището на словашкото правителство е еднозначно - България и Румъния са изпълнили критериите за присъединяване към Шенгенската спогодба и няма причина влизането им да бъде обвързвано с механизма за сътрудничество и оценка".

Българският бизнес ще получи пълен достъп до информация за всички проекти, които предстои да се реализират в Катар през следващите години, както и до условията и изискванията за бизнес в тази страна. Такова уверение получила регионалният министър Лиляна Павлова на срещата си с катарския министър на общините и планирането шейх Абдул Рахман ал-Тани, пише "24 часа".

Павлова била запозната с концепцията за цялостното развитие на Доха, която през 2022 г. ще бъде домакин на Световното първенство по футбол. Българската делегация е била запозната и с процедурата за селекция на международни партньори. В интервю за "24 часа" министър Павлова казва: "Готови сме с проекти за ремонт на 1500 км малки пътища. Най-късно до 1 юни догодина ще имаме работеща магистрала "Тракия".

Над 17 000 ученици ще учат на "две скорости" през учебната 2012/2013 г., такава информация от министерството на образованието, младежта и науката публикува в. "Сега". Програмата се състои от три модула - за подготовка на талантливи ученици за олимпиади, за допълнителна подготовка на деца от предучилищните групи и за допълнително обучение на ученици със слаб успех от III до VIII клас.

Общо 6466 ученици със слаб успех от III до VIII клас ще се включат в групи за допълнително обучение по български език и литература, по математика, природни науки и по обществени науки. Тази година повече са децата със слаби резултати в прогимназията - 4359, а в началния етап са 2107.

Условието е ученикът да има по-слаб годишен успех по съответния предмет в сравнение с успеха на випуска на училището и на випуска от страната. Децата със слаби постижения ще се обучават в групи от 4 до 8 ученици. За допълнително обучение за една група на учителя се изплаща възнаграждение в размер на 700 лв. плюс 10% за административни разходи на училището.

Други 2672 деца от предучилищните групи ще се включат в групи за допълнителна подготовка преди постъпването в училище, като бюджетът за този модул е 326 780 лв.

София е отличник по финансите, пише "Новинар". Успехът се дължи на повечето приходи в хазната. Международната кредитна агенция "Стандарт енд Пуъръс" повиши кредитния рейтинг на столицата от ВВВ- на ВВВ със стабилна перспектива, съобщи кметът Йорданка Фандъкова вчера. "Това е рейтингът, който има и държавата. Градът не може да има по-висок, така че на този етап сме достигнали максимума", изтъкна тя.

За тенденция за увеличение на болните от диабет в България алармираха лекари дни преди Световния ден за борба с диабета, който се отбелязва на 14 ноември, пише "Дума". Според данните на медиците през последните 10 години заболеваемостта от диабет е скочила четири пъти. Специалистите са категорични, че негативната тенденция се дължи на все по-застоялия живот, който водят хората. Друга причина са нездравословните хранителни навици, както и липсата на достатъчно физически упражнения всекидневно.

"Грипът подрани с месец", информира "Монитор". Той вече върлува в София. За 174 случая на софиянци с кашлица, температура и неразположение е съобщено в РЗИ за последните 6 дни. Докторите смятат, че в поне половината от тях става дума за грип.

"България до момента няма забавяне във възстановяването на средствата по европрограмите. Няма основания за невъзстановени средства, тъй като пращаме само чисти пари, които са многократно проверени", така е цитиран министър Томислав Дончев в "24 часа". Той коментира твърдения, че заради разправии за евробюджета през 2013 г. ЕС може да забави 400 млн. евро разходи, които България е направила по европрограми и са одобрени от Брюксел. В края на октомври екипът на министъра за управление на еврофондовете е изпратил сертификат за близо 360 млн. евро, които се надява да бъдат изплатени до месец. Най-малко още 144 млн. евро ще поиска София за възстановяване със сертификат, който ще бъде изпратен в края на ноември.

От Еврокомисията и лично комисарят за регионално развитие Йоханес Хан поели ангажимент пред Дончев тези пари да бъдат възстановени до края на годината. "Подобни драми с въпроса за невъзстановяване на европарите имаше и миналата година", припомни министърът.
Коментари 13
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

13 коментара
 
Във форум: "Как се чистят петна от червено вино и черен хайвер???" Отговор: "Оставете ги като скъп спомен..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

ДНК-то на Бетовен показва липсата му на музикален талант

Любопитно Преди 39 минути

Това доказва, че на генетичните прогнози не трябва да се разчита твърде много

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 1 час

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 1 час

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 1 час

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 1 час

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 2 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 2 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 2 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 2 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 2 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали

И шефът на БНБ не иска да е премиер

И шефът на БНБ не иска да е премиер

България Преди 2 часа

Димитър Радев: С идеята да решим конюнктурен проблем ще създадем дългосрочни проблеми

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

България Преди 3 часа

Мъжът е дърпал вратите на официалния вход на институцията

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Любопитно Преди 3 часа

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

"Динамиката на гласуването е много интересна": Исторически избори в Мексико (ВИДЕО)

Свят Преди 3 часа

За първи път мексиканците в чужбина ще могат да гласуват не само по пощата, но електронно и лично

<p>Делото срещу Джулиан Асанж (ВИДЕО)</p>

Риск от смъртно наказание и дискриминация: Делото срещу Джулиан Асанж

Свят Преди 3 часа

Асанж е прекарал пет години в британския затвор “Белмарш” с максимална сигурност

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Руски военни кораби навлязоха в Червено море

Свят Преди 3 часа

Това става на фона на атаките от йеменските бойци хути срещу търговското корабоплаване