"Монитор": Погват Яне Янев за гей тормоз
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
45

Яне Янев е оказвал гей тормоз върху младеж, който доскоро е заемал ръководен пост в партията му РЗС, става ясно от жалба срещу сексуалните изблици на депутата, пише в. "Монитор"

Сигналът е постъпил вчера в комисията за борба с корупцията и парламентарна етика в НС и тази по вътрешна сигурност и обществен ред, както и в ГДБОП.

В него потърпевшият Светослав Стефанов твърди, че в края на миналата година, когато заемал пост в управителния съвет на РЗС и отговарял за координацията на формацията в Югоизточна България, бил "подложен на системен сексуален тормоз" от страна на независимия избраник.

"Нанесохме тежък политически удар на ГЕРБ и показахме, че операциите на МВР и действията на Цветан Цветанов са медийни балони. И тъй като сме насрочили нова тема за днес, която е изключително сериозна и показваща тоталната милиционерщина и опит за установяване на силова еднолична власт, те впрегнаха компроматната машина", коментира пред "Труд" Янев .

"Знаете, че от един и същи център от ГЕРБ и от "Атака" многократно са тиражирани глупости по отношение на моята сексуална ориентация, които просто ме е гнус да коментирам. Аз съм 100% хетеросексуален и няма смисъл да се обяснявам на едни пионки, маши в ръцете на управляващите", допълни лидерът на РЗС.

"24 часа" акцентира върху коментар на премиера Бойко Борисов по темата за пенсионните фондове. Той отрече, че подготвя национализация на лични пенсионни спестявания в частни фондове с обяснението, че парите не са на дружествата, а на хората, които щели да протестират пред неговия прозорец.

Активите на професионалните фондове към 8 октомври т.г. са близо 497 млн. лева, като от вноски са постъпили 429 млн. лв., казва пред "Труд" Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

"Към същата дата фондовете са превели на НОИ близо 98 млн. лв., в това число и доходи от инвестиции за над 16 млн. лв. Извършени са и еднократни плащания на наследници за над 9,2 млн. лв.

Осигурените в професионалните фондове са 232 187 души, толкова са партидите им. За целия десетгодишен период от съществуването си професионалните фондове са постигнали средногодишна доходност от 5,6%. Така че твърдението, че парите не се управляват добре, не издържа".

По думите на Абаджиев фактически е невъзможно, според сега действащото законодателство, средствата, натрупани в професионалните фондове да се преведат на НОИ и да влязат в общ солидарен фонд.

Скандалът с пенсионните фондове ще удари цялата финансова система, пише под глава "Сега".

Застрашени са инвестициите на фондовете на борсата, депозитите им в банките и вложенията в ДЦК, алармираха икономисти. Разклаща се и доверието в другите частни пенсионни фондове, които трябва да изплащат вторите пенсии на родените след 31 декември 1959 г.

Освен това компаниите, управляващи фондовете, вероятно ще заведат искове за милиони срещу държавата. Сред тях има и чуждестранни инвеститори, които се ползват със специална защита, включително по международни договори.

Ние все още не знаем в каква законова форма ще се облече замисълът, но е много вероятно да бъдат нарушени няколко закона, включително конституцията, са думите на шефката на "Алианц" София Христова, цитирани от "Сега".

За "Пари" Йосиф Милошев, шеф на правния отдел в НОИ, коментира, че солидарният фонд за ранно пенсиониране, който трябва да заработи от началото на 2011 г. към агенцията, няма да осребрява или ликвидира активите на професионалните фондове.

Той просто ще бъде приемник на тези фондове, ще стъпи като титуляр на всички индивидуални партиди и ще управлява активите, там, където са. "Пари" допълва, че НОИ успокоява финансовите институции, че няма да продава активите на професионалните фондове. Според изданието това е замазване на поредния гаф.

Това, което се предлага да се случи с професионалните фондове, е кражба, твърди в интервю за "Дневник" Любомир Христов, председател на Института на дипломираните финансови консултанти.

Всички издания отразяват новината, че комисията за борба с корупцията ще обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, според което в казуса "Ахмед Доган" няма конфликт на интереси.

"168 часа" информира, че съпругът на съдийката Илиана Славовска, която оправда Ахмед Доган, е косвено свързана с близки до ДПС.

Първоначалната проверка на НАП показва, че от 2000 до 2009 г. семейството на вицепремиера Цветан Цветанов е спечелило 385 000 лв., пише "24 часа".

Платени са 64 000 лв. данъци и са останали 320 000 лв. Всички апартаменти на Цветанов освен двата последни в кв. Изток били наследствени и придобити при делба с роднини. А за закупените били преведени през банка 139 000 лв. собствени средства, включително и на родителите на съпругата му, а също и над 115 000 лв. банков кредит.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, коментира, че вицепремиерът Цветанов е първият политик и публична фигура у нас, който е дал изрично и писмено съгласие да се огласят данните от данъчните му декларации и тези на семейството му.

В интервю за "24 часа" Искра Фидосова, съпредседател на ПГ на ГЕРБ, казва: "Категорично цялата група и партията стоят зад него. Нямаме и най-малки съмнения в правотата на това, което казва и е записал в декларациите си".

На въпроса не е ли редно докато текат проверките Цветанов да се оттегли временно от поста си, Фидосова отговаря: "Защо? Това е опит да се дестабилизира държавата. Той води битката с организираната престъпност".

"Новинар" съобщава, че депутатите от РЗС намериха съмишленици в лицето на БСП за създаването на парламентарна анкетна комисия, която да разследва имотното състояние на министър Цветанов.

Освен с имотите на вицепремиера, придобити от 2005 г. досега, комисията трябва да провери и общия размер на неговите средства, както и произхода им.

"Труд" информира, че замразяват цените в ски курортите. Три процента ръст за предстоящия зимен туристически сезон. Това прогнозира за изданието Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

От курортите пък обещават по-ниски или същите цени като м.г. "3% ръст не е достатъчен, като се има предвид огромната база, с която разполагаме. Но е добре на фона на дълбоката икономическа депресия, в която се намира държавата", отбелязва Драганов.

Чепеларе пак ще е изгодна дестинация, отбелязва "Труд" и допълва, че в Пампорово цените през този зимен сезон се очаква да бъдат със 17% по-ниски от миналогодишния.

"Криза е и няма да вдигаме цените, а напротив - ще угаждаме всякак на туристите", цитира "Труд" философията, на която залагат банскалии за новия зимен сезон.

Изходът от кризата в момента е инвестирането в човешкия фактор, твърди в интервю за "Труд" Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Според данните на организацията това може да доведе до по-големи иновации, до по-добро качество на живота независимо в развити или развиващи се държави.

Особено важно е качеството на образование - препятствие пред много страни по отношение на конкурентоспособността на икономиката им, за привличане на инвестиции, подчертава Бокова и допълва, че културата е сред основните фактори едно общество да бъде с по-успешна икономика.

"Имам предвид култура в широкия смисъл на думата - наследство, занаяти, фестивали, културен туризъм...".

Коментарът в "Новинар" анализира изминалата седмица: "Легендарната реплика на Седларов "Роднина, милиционер, роднина, милиционер" тези дни в българския медиен филм е заместена от репликата "Полицай, съдия, полицай, съдия".

Миналата седмица гледахме сериала "Алексей Петров" с главни действащи лица - съдии. За малко цвят към средата на седмицата разнообразихме със сериала "Униформените на протест".

В централните роли - полицаи и надзиратели. Повече рейтинг обаче събра вътрешният министър в "Имотно състояние" с режисьор Яне Янев.

Тази седмица се върнахме към първата тема със съдиите. Новата серия ще мине под заглавието "25 бона ми даваш и ти решавам делото", обобщава авторът Аделина Николова.

"Стандарт" акцентира върху изказване на премиера по повод скъсаното споразумение с лекарите. "Аз имам принцип, като късат споразумението, после да го лепят  и тогава да дойдат при мен. На никого няма да се моля".

Шофьорите, които бъдат спипани да карат в BUS лента, вече ще се прощават с книжките си, алармира на първа страница "Монитор". Тази крайна мярка е залегнала в дългоочакваните промени в Закона за движение по пътищата, които предлагат депутати от ГЕРБ.

Поправките са внесени в деловодството на НС лично от шефа на транспортната парламентарна комисия Иван Вълков.

Наказанието предвижда засечените в BUS лента да остават без свидетелство между 1 и 6 месеца и отделно да плащат между 50 и 200 лв., уточнява изданието.

На по-задна страница "Монитор" цитира изследване, според което две трети от българките получават минимална или близка до нея заплата. Макар у нас законите да не допускат дискриминация по пол, на практика има голяма разлика както в доходите, така и в заетостта при мъжете и жените, коментира  проф. Катя Владимирова от УНСС.

Независимо от по-високия образователен ценз на слабия пол, почти 80% от квалифицираните кадри у нас са мъже, а цели отрасли, които осигуряват ниски доходи и не искат квалификация, все повече се феминизират.

Общо в различните сектори разликата между половете се движи от 58,6% до 104,8%, пише вестникът.

Коментари 45
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

45 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

<p>Киев: Западът трябва да действа сега спрямо Русия</p>

Киев: Западът трябва да действа сега спрямо Русия

Свят Преди 28 минути

„Западната дипломация е помагала за сдържане на Русия, но всичко ще зависи от това дали са готови да преминат от думи към дела”, заяви външният министър на Украйна

Теменужка Петкова

Петкова в НС: В енергетиката не се извършва нищо нередно

България Преди 1 час

Според министъра в оставка: „С дебата по мораториум на решения на Министерския съвет се отклонява вниманието от съставянето на стабилно и отговорно управление”

Тим Кук, изпълнителен директор на Apple

Хакери искат 50 млн. долара кибероткуп от Apple

Технологии Преди 2 часа

Те заплашват компанията да разкрият чертежи и данни за устройствата ѝ

<p>Защо шофьор, убил трима младежи, още разполага с книжка</p>

Защо шофьор, убил трима младежи, още разполага с книжка

България Преди 2 часа

От какво се опасяват роднините на загиналите

<p>Защо продължават да се продават опасни хапчета за отслабване</p>

Защо продължават да се продават опасни хапчета за отслабване

България Преди 3 часа

Веществото, което се съдържа в хапчетата, е официално забранено от ЕК заради сърдечно-съдовите усложнения, които причинява. Регистрирани са и редица смъртни случаи

<p>Кои ограничения в Гърция ще отпаднат след Великден</p>

Гърция разхлабва мерките след Великден

Теми в развитие Преди 3 часа

Пътуванията между отделните региони обаче няма да бъдат позволени по празниците

Адел

Адел с нов мъж в живота си, на крилете на любовта е

Любопитно Преди 3 часа

Певицата не искала връзката й да бъде публично достояние

Тежка катастрофа край Шумен, загинал

Тежка катастрофа край Шумен, загинал

България Преди 5 часа

Ударили са се челно две коли

<p>Замесен ли е вътрешен човек в обира на инкасо автомобил</p>

Замесен ли е вътрешен човек в обира на инкасо автомобил

България Преди 5 часа

Крадци задигнаха половин милион лева

Арестуваха съучастник на атентатора в Ница от 2016 г.

Арестуваха съучастник на атентатора в Ница от 2016 г.

Свят Преди 6 часа

86 души бяха убити на Деня на Бастилията във френския град

<p>Huawei скочи от смартфони на автомобили</p>

Huawei скочи от смартфони на автомобили

Технологии Преди 6 часа

Първият автомобил на марката е плъг-ин хибрид с размерите на Audi Q5, който в Китай ще се продава на цена около 28 000 евро.

5 неща в дома, които пречат на добрата WiFi връзка

5 неща в дома, които пречат на добрата WiFi връзка

Любопитно Преди 6 часа

Вижте кои са те в нашата галерия

Слънчево време днес, връща ли се пролетта

Слънчево време днес, връща ли се пролетта

България Преди 6 часа

Вижте какви температури ни очакват и през следващите няколко дни

По-малко нови случаи на COVID-19 и висок брой оздравели пациенти

По-малко нови случаи на COVID-19 и висок брой оздравели пациенти

Теми в развитие Преди 7 часа

Активните случаи продължават да намаляват и вече са 59 087

ЕС постигна сделка за климатичен „закон на законите”

ЕС постигна сделка за климатичен „закон на законите”

Свят Преди 14 часа

Той ще направи целта на за достигане на климатичен неутралитет до 2050 г. необратима

Над 450 арестувани на протестите в Русия

Над 450 арестувани на протестите в Русия

Свят Преди 15 часа

Руските власти изглеждат решени да сложат край на движението в подкрепа на Навални