"Монитор": Погват Яне Янев за гей тормоз
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
45

Яне Янев е оказвал гей тормоз върху младеж, който доскоро е заемал ръководен пост в партията му РЗС, става ясно от жалба срещу сексуалните изблици на депутата, пише в. "Монитор"

Сигналът е постъпил вчера в комисията за борба с корупцията и парламентарна етика в НС и тази по вътрешна сигурност и обществен ред, както и в ГДБОП.

В него потърпевшият Светослав Стефанов твърди, че в края на миналата година, когато заемал пост в управителния съвет на РЗС и отговарял за координацията на формацията в Югоизточна България, бил "подложен на системен сексуален тормоз" от страна на независимия избраник.

"Нанесохме тежък политически удар на ГЕРБ и показахме, че операциите на МВР и действията на Цветан Цветанов са медийни балони. И тъй като сме насрочили нова тема за днес, която е изключително сериозна и показваща тоталната милиционерщина и опит за установяване на силова еднолична власт, те впрегнаха компроматната машина", коментира пред "Труд" Янев .

"Знаете, че от един и същи център от ГЕРБ и от "Атака" многократно са тиражирани глупости по отношение на моята сексуална ориентация, които просто ме е гнус да коментирам. Аз съм 100% хетеросексуален и няма смисъл да се обяснявам на едни пионки, маши в ръцете на управляващите", допълни лидерът на РЗС.

"24 часа" акцентира върху коментар на премиера Бойко Борисов по темата за пенсионните фондове. Той отрече, че подготвя национализация на лични пенсионни спестявания в частни фондове с обяснението, че парите не са на дружествата, а на хората, които щели да протестират пред неговия прозорец.

Активите на професионалните фондове към 8 октомври т.г. са близо 497 млн. лева, като от вноски са постъпили 429 млн. лв., казва пред "Труд" Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

"Към същата дата фондовете са превели на НОИ близо 98 млн. лв., в това число и доходи от инвестиции за над 16 млн. лв. Извършени са и еднократни плащания на наследници за над 9,2 млн. лв.

Осигурените в професионалните фондове са 232 187 души, толкова са партидите им. За целия десетгодишен период от съществуването си професионалните фондове са постигнали средногодишна доходност от 5,6%. Така че твърдението, че парите не се управляват добре, не издържа".

По думите на Абаджиев фактически е невъзможно, според сега действащото законодателство, средствата, натрупани в професионалните фондове да се преведат на НОИ и да влязат в общ солидарен фонд.

Скандалът с пенсионните фондове ще удари цялата финансова система, пише под глава "Сега".

Застрашени са инвестициите на фондовете на борсата, депозитите им в банките и вложенията в ДЦК, алармираха икономисти. Разклаща се и доверието в другите частни пенсионни фондове, които трябва да изплащат вторите пенсии на родените след 31 декември 1959 г.

Освен това компаниите, управляващи фондовете, вероятно ще заведат искове за милиони срещу държавата. Сред тях има и чуждестранни инвеститори, които се ползват със специална защита, включително по международни договори.

Ние все още не знаем в каква законова форма ще се облече замисълът, но е много вероятно да бъдат нарушени няколко закона, включително конституцията, са думите на шефката на "Алианц" София Христова, цитирани от "Сега".

За "Пари" Йосиф Милошев, шеф на правния отдел в НОИ, коментира, че солидарният фонд за ранно пенсиониране, който трябва да заработи от началото на 2011 г. към агенцията, няма да осребрява или ликвидира активите на професионалните фондове.

Той просто ще бъде приемник на тези фондове, ще стъпи като титуляр на всички индивидуални партиди и ще управлява активите, там, където са. "Пари" допълва, че НОИ успокоява финансовите институции, че няма да продава активите на професионалните фондове. Според изданието това е замазване на поредния гаф.

Това, което се предлага да се случи с професионалните фондове, е кражба, твърди в интервю за "Дневник" Любомир Христов, председател на Института на дипломираните финансови консултанти.

Всички издания отразяват новината, че комисията за борба с корупцията ще обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, според което в казуса "Ахмед Доган" няма конфликт на интереси.

"168 часа" информира, че съпругът на съдийката Илиана Славовска, която оправда Ахмед Доган, е косвено свързана с близки до ДПС.

Първоначалната проверка на НАП показва, че от 2000 до 2009 г. семейството на вицепремиера Цветан Цветанов е спечелило 385 000 лв., пише "24 часа".

Платени са 64 000 лв. данъци и са останали 320 000 лв. Всички апартаменти на Цветанов освен двата последни в кв. Изток били наследствени и придобити при делба с роднини. А за закупените били преведени през банка 139 000 лв. собствени средства, включително и на родителите на съпругата му, а също и над 115 000 лв. банков кредит.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, коментира, че вицепремиерът Цветанов е първият политик и публична фигура у нас, който е дал изрично и писмено съгласие да се огласят данните от данъчните му декларации и тези на семейството му.

В интервю за "24 часа" Искра Фидосова, съпредседател на ПГ на ГЕРБ, казва: "Категорично цялата група и партията стоят зад него. Нямаме и най-малки съмнения в правотата на това, което казва и е записал в декларациите си".

На въпроса не е ли редно докато текат проверките Цветанов да се оттегли временно от поста си, Фидосова отговаря: "Защо? Това е опит да се дестабилизира държавата. Той води битката с организираната престъпност".

"Новинар" съобщава, че депутатите от РЗС намериха съмишленици в лицето на БСП за създаването на парламентарна анкетна комисия, която да разследва имотното състояние на министър Цветанов.

Освен с имотите на вицепремиера, придобити от 2005 г. досега, комисията трябва да провери и общия размер на неговите средства, както и произхода им.

"Труд" информира, че замразяват цените в ски курортите. Три процента ръст за предстоящия зимен туристически сезон. Това прогнозира за изданието Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

От курортите пък обещават по-ниски или същите цени като м.г. "3% ръст не е достатъчен, като се има предвид огромната база, с която разполагаме. Но е добре на фона на дълбоката икономическа депресия, в която се намира държавата", отбелязва Драганов.

Чепеларе пак ще е изгодна дестинация, отбелязва "Труд" и допълва, че в Пампорово цените през този зимен сезон се очаква да бъдат със 17% по-ниски от миналогодишния.

"Криза е и няма да вдигаме цените, а напротив - ще угаждаме всякак на туристите", цитира "Труд" философията, на която залагат банскалии за новия зимен сезон.

Изходът от кризата в момента е инвестирането в човешкия фактор, твърди в интервю за "Труд" Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Според данните на организацията това може да доведе до по-големи иновации, до по-добро качество на живота независимо в развити или развиващи се държави.

Особено важно е качеството на образование - препятствие пред много страни по отношение на конкурентоспособността на икономиката им, за привличане на инвестиции, подчертава Бокова и допълва, че културата е сред основните фактори едно общество да бъде с по-успешна икономика.

"Имам предвид култура в широкия смисъл на думата - наследство, занаяти, фестивали, културен туризъм...".

Коментарът в "Новинар" анализира изминалата седмица: "Легендарната реплика на Седларов "Роднина, милиционер, роднина, милиционер" тези дни в българския медиен филм е заместена от репликата "Полицай, съдия, полицай, съдия".

Миналата седмица гледахме сериала "Алексей Петров" с главни действащи лица - съдии. За малко цвят към средата на седмицата разнообразихме със сериала "Униформените на протест".

В централните роли - полицаи и надзиратели. Повече рейтинг обаче събра вътрешният министър в "Имотно състояние" с режисьор Яне Янев.

Тази седмица се върнахме към първата тема със съдиите. Новата серия ще мине под заглавието "25 бона ми даваш и ти решавам делото", обобщава авторът Аделина Николова.

"Стандарт" акцентира върху изказване на премиера по повод скъсаното споразумение с лекарите. "Аз имам принцип, като късат споразумението, после да го лепят  и тогава да дойдат при мен. На никого няма да се моля".

Шофьорите, които бъдат спипани да карат в BUS лента, вече ще се прощават с книжките си, алармира на първа страница "Монитор". Тази крайна мярка е залегнала в дългоочакваните промени в Закона за движение по пътищата, които предлагат депутати от ГЕРБ.

Поправките са внесени в деловодството на НС лично от шефа на транспортната парламентарна комисия Иван Вълков.

Наказанието предвижда засечените в BUS лента да остават без свидетелство между 1 и 6 месеца и отделно да плащат между 50 и 200 лв., уточнява изданието.

На по-задна страница "Монитор" цитира изследване, според което две трети от българките получават минимална или близка до нея заплата. Макар у нас законите да не допускат дискриминация по пол, на практика има голяма разлика както в доходите, така и в заетостта при мъжете и жените, коментира  проф. Катя Владимирова от УНСС.

Независимо от по-високия образователен ценз на слабия пол, почти 80% от квалифицираните кадри у нас са мъже, а цели отрасли, които осигуряват ниски доходи и не искат квалификация, все повече се феминизират.

Общо в различните сектори разликата между половете се движи от 58,6% до 104,8%, пише вестникът.

Коментари 45
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

45 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Йотова: Много по-рано можеше предложение като френското да бъде факт

Йотова: Много по-рано можеше предложение като френското да бъде факт

България Преди 12 минути

Според нея все още трябва предпазливо да се коментира, докато не се види реакцията и решението на РС Македония

<p>Нова атракция за туристите в Созопол (СНИМКИ)</p>

Нов археологически комплекс посреща туристи в Созопол (СНИМКИ)

Любопитно Преди 1 час

Там е била част от извънградската територия на древната Аполония Понтийска.

Украйна разпореди изтегляне на войските си от Северодонецк

Украйна разпореди изтегляне на войските си от Северодонецк

Свят Преди 1 час

В града, който до голяма степен е разрушен, не е останало почти нищо за отбраняване

<p>Борисов към Петков:&nbsp;Кой ти привнесе инфлация? На кое?</p>

Борисов към Петков: Кой ти привнесе инфлация? На кое?

България Преди 3 часа

Горивото се произвежда в България, токът се произвежда в България, отсече лидерът на ГЕРБ

Стрелбата в Осло се разследва като терористичен акт

Стрелбата в Осло се разследва като терористичен акт

Свят Преди 3 часа

При инцидента са били убити двама души, а 14 са били ранени

Лорер: Решението за РС Македония защитава българския интерес

Лорер: Решението за РС Македония защитава българския интерес

България Преди 3 часа

Казусът е толкова болезнен за страната ни, че не е правилно малка група хора да вземат решение по него, смята той

Засилен трафик на "Кулата" и "Маказа" в посока Гърция

Засилен трафик на "Кулата" и "Маказа" в посока Гърция

България Преди 3 часа

В обратна посока движението е спокойно

МВнР: НС взе историческо решение за РС Македония

МВнР: НС взе историческо решение за РС Македония

България Преди 4 часа

Готови сме за подписването на Протокола по член 12 от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество със Северна Македония, казват от ведомството

Предизвикателства за вкуса и крайна откровеност в „Черешката на тортата“

Предизвикателства за вкуса и крайна откровеност в „Черешката на тортата“

Любопитно Преди 4 часа

Колко сложна задача може да се окаже удовлетворяването на гостите, гледайте от понеделник до петък в 20:00 ч. по NOVA

Нинова атакува Радев: Президентската институция му е тясна

Нинова атакува Радев: Президентската институция му е тясна

България Преди 4 часа

С времето си дадохме сметка какво става, коментира вицепремиерът в оставка и лидер на БСП

Кантарджиев: Притеснява ме не маймунската шарка, а подвариант на COVID от Гърция

Кантарджиев: Притеснява ме не маймунската шарка, а подвариант на COVID от Гърция

България Преди 4 часа

Съществуват две ваксини срещу маймунската вариола, обясни професорът

<p>Италия и България искат отлагане на забраната на ДВГ за 2040 г.</p>

Италия, България и още три държави искат отлагане на забраната на ДВГ за 2040 г.

Технологии Преди 5 часа

Петте държави са подготвили документ, който ще представят на заседание на Съвета по околна среда на ЕС другата седмица

<p>Байдън: Това е трагична грешка&nbsp;</p>

Байдън: Решението на Върховния съд за абортите е трагична грешка

Свят Преди 5 часа

То бележи най-значителното ограничаване на вече установени конституционни права в историята на съда

Великобритания предлага ваксина срещу маймунска шарка на рисковите групи

Великобритания предлага ваксина срещу маймунска шарка на рисковите групи

България Преди 5 часа

Възможно ли е летният туристически сезон да донесе и неочакван бум на заболяването у нас

Земетресение в Иран

Земетресение в Иран

Свят Преди 6 часа

Трусът е регистриран край южните брегове на страната