"Монитор": Погват Яне Янев за гей тормоз
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
45

Яне Янев е оказвал гей тормоз върху младеж, който доскоро е заемал ръководен пост в партията му РЗС, става ясно от жалба срещу сексуалните изблици на депутата, пише в. "Монитор"

Сигналът е постъпил вчера в комисията за борба с корупцията и парламентарна етика в НС и тази по вътрешна сигурност и обществен ред, както и в ГДБОП.

В него потърпевшият Светослав Стефанов твърди, че в края на миналата година, когато заемал пост в управителния съвет на РЗС и отговарял за координацията на формацията в Югоизточна България, бил "подложен на системен сексуален тормоз" от страна на независимия избраник.

"Нанесохме тежък политически удар на ГЕРБ и показахме, че операциите на МВР и действията на Цветан Цветанов са медийни балони. И тъй като сме насрочили нова тема за днес, която е изключително сериозна и показваща тоталната милиционерщина и опит за установяване на силова еднолична власт, те впрегнаха компроматната машина", коментира пред "Труд" Янев .

"Знаете, че от един и същи център от ГЕРБ и от "Атака" многократно са тиражирани глупости по отношение на моята сексуална ориентация, които просто ме е гнус да коментирам. Аз съм 100% хетеросексуален и няма смисъл да се обяснявам на едни пионки, маши в ръцете на управляващите", допълни лидерът на РЗС.

"24 часа" акцентира върху коментар на премиера Бойко Борисов по темата за пенсионните фондове. Той отрече, че подготвя национализация на лични пенсионни спестявания в частни фондове с обяснението, че парите не са на дружествата, а на хората, които щели да протестират пред неговия прозорец.

Активите на професионалните фондове към 8 октомври т.г. са близо 497 млн. лева, като от вноски са постъпили 429 млн. лв., казва пред "Труд" Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

"Към същата дата фондовете са превели на НОИ близо 98 млн. лв., в това число и доходи от инвестиции за над 16 млн. лв. Извършени са и еднократни плащания на наследници за над 9,2 млн. лв.

Осигурените в професионалните фондове са 232 187 души, толкова са партидите им. За целия десетгодишен период от съществуването си професионалните фондове са постигнали средногодишна доходност от 5,6%. Така че твърдението, че парите не се управляват добре, не издържа".

По думите на Абаджиев фактически е невъзможно, според сега действащото законодателство, средствата, натрупани в професионалните фондове да се преведат на НОИ и да влязат в общ солидарен фонд.

Скандалът с пенсионните фондове ще удари цялата финансова система, пише под глава "Сега".

Застрашени са инвестициите на фондовете на борсата, депозитите им в банките и вложенията в ДЦК, алармираха икономисти. Разклаща се и доверието в другите частни пенсионни фондове, които трябва да изплащат вторите пенсии на родените след 31 декември 1959 г.

Освен това компаниите, управляващи фондовете, вероятно ще заведат искове за милиони срещу държавата. Сред тях има и чуждестранни инвеститори, които се ползват със специална защита, включително по международни договори.

Ние все още не знаем в каква законова форма ще се облече замисълът, но е много вероятно да бъдат нарушени няколко закона, включително конституцията, са думите на шефката на "Алианц" София Христова, цитирани от "Сега".

За "Пари" Йосиф Милошев, шеф на правния отдел в НОИ, коментира, че солидарният фонд за ранно пенсиониране, който трябва да заработи от началото на 2011 г. към агенцията, няма да осребрява или ликвидира активите на професионалните фондове.

Той просто ще бъде приемник на тези фондове, ще стъпи като титуляр на всички индивидуални партиди и ще управлява активите, там, където са. "Пари" допълва, че НОИ успокоява финансовите институции, че няма да продава активите на професионалните фондове. Според изданието това е замазване на поредния гаф.

Това, което се предлага да се случи с професионалните фондове, е кражба, твърди в интервю за "Дневник" Любомир Христов, председател на Института на дипломираните финансови консултанти.

Всички издания отразяват новината, че комисията за борба с корупцията ще обжалва решението на тричленния състав на Върховния административен съд, според което в казуса "Ахмед Доган" няма конфликт на интереси.

"168 часа" информира, че съпругът на съдийката Илиана Славовска, която оправда Ахмед Доган, е косвено свързана с близки до ДПС.

Първоначалната проверка на НАП показва, че от 2000 до 2009 г. семейството на вицепремиера Цветан Цветанов е спечелило 385 000 лв., пише "24 часа".

Платени са 64 000 лв. данъци и са останали 320 000 лв. Всички апартаменти на Цветанов освен двата последни в кв. Изток били наследствени и придобити при делба с роднини. А за закупените били преведени през банка 139 000 лв. собствени средства, включително и на родителите на съпругата му, а също и над 115 000 лв. банков кредит.

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, коментира, че вицепремиерът Цветанов е първият политик и публична фигура у нас, който е дал изрично и писмено съгласие да се огласят данните от данъчните му декларации и тези на семейството му.

В интервю за "24 часа" Искра Фидосова, съпредседател на ПГ на ГЕРБ, казва: "Категорично цялата група и партията стоят зад него. Нямаме и най-малки съмнения в правотата на това, което казва и е записал в декларациите си".

На въпроса не е ли редно докато текат проверките Цветанов да се оттегли временно от поста си, Фидосова отговаря: "Защо? Това е опит да се дестабилизира държавата. Той води битката с организираната престъпност".

"Новинар" съобщава, че депутатите от РЗС намериха съмишленици в лицето на БСП за създаването на парламентарна анкетна комисия, която да разследва имотното състояние на министър Цветанов.

Освен с имотите на вицепремиера, придобити от 2005 г. досега, комисията трябва да провери и общия размер на неговите средства, както и произхода им.

"Труд" информира, че замразяват цените в ски курортите. Три процента ръст за предстоящия зимен туристически сезон. Това прогнозира за изданието Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

От курортите пък обещават по-ниски или същите цени като м.г. "3% ръст не е достатъчен, като се има предвид огромната база, с която разполагаме. Но е добре на фона на дълбоката икономическа депресия, в която се намира държавата", отбелязва Драганов.

Чепеларе пак ще е изгодна дестинация, отбелязва "Труд" и допълва, че в Пампорово цените през този зимен сезон се очаква да бъдат със 17% по-ниски от миналогодишния.

"Криза е и няма да вдигаме цените, а напротив - ще угаждаме всякак на туристите", цитира "Труд" философията, на която залагат банскалии за новия зимен сезон.

Изходът от кризата в момента е инвестирането в човешкия фактор, твърди в интервю за "Труд" Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО.

Според данните на организацията това може да доведе до по-големи иновации, до по-добро качество на живота независимо в развити или развиващи се държави.

Особено важно е качеството на образование - препятствие пред много страни по отношение на конкурентоспособността на икономиката им, за привличане на инвестиции, подчертава Бокова и допълва, че културата е сред основните фактори едно общество да бъде с по-успешна икономика.

"Имам предвид култура в широкия смисъл на думата - наследство, занаяти, фестивали, културен туризъм...".

Коментарът в "Новинар" анализира изминалата седмица: "Легендарната реплика на Седларов "Роднина, милиционер, роднина, милиционер" тези дни в българския медиен филм е заместена от репликата "Полицай, съдия, полицай, съдия".

Миналата седмица гледахме сериала "Алексей Петров" с главни действащи лица - съдии. За малко цвят към средата на седмицата разнообразихме със сериала "Униформените на протест".

В централните роли - полицаи и надзиратели. Повече рейтинг обаче събра вътрешният министър в "Имотно състояние" с режисьор Яне Янев.

Тази седмица се върнахме към първата тема със съдиите. Новата серия ще мине под заглавието "25 бона ми даваш и ти решавам делото", обобщава авторът Аделина Николова.

"Стандарт" акцентира върху изказване на премиера по повод скъсаното споразумение с лекарите. "Аз имам принцип, като късат споразумението, после да го лепят  и тогава да дойдат при мен. На никого няма да се моля".

Шофьорите, които бъдат спипани да карат в BUS лента, вече ще се прощават с книжките си, алармира на първа страница "Монитор". Тази крайна мярка е залегнала в дългоочакваните промени в Закона за движение по пътищата, които предлагат депутати от ГЕРБ.

Поправките са внесени в деловодството на НС лично от шефа на транспортната парламентарна комисия Иван Вълков.

Наказанието предвижда засечените в BUS лента да остават без свидетелство между 1 и 6 месеца и отделно да плащат между 50 и 200 лв., уточнява изданието.

На по-задна страница "Монитор" цитира изследване, според което две трети от българките получават минимална или близка до нея заплата. Макар у нас законите да не допускат дискриминация по пол, на практика има голяма разлика както в доходите, така и в заетостта при мъжете и жените, коментира  проф. Катя Владимирова от УНСС.

Независимо от по-високия образователен ценз на слабия пол, почти 80% от квалифицираните кадри у нас са мъже, а цели отрасли, които осигуряват ниски доходи и не искат квалификация, все повече се феминизират.

Общо в различните сектори разликата между половете се движи от 58,6% до 104,8%, пише вестникът.

Коментари 45
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

45 коментара
 
- Скъпи, преди сватбата каза, че си ходил в Азия, Африка, Америка. А сега къде ще отидем с теб? - А защо трябва да ходим…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Турция вдигна основната си лихва на 30%

Турция вдигна основната си лихва на 30%

Свят Преди 25 минути

В съобщението се посочва, че през юли и август инфлацията е над прогнозната

Азербайджан потвърди за 6 убити руски войници

Азербайджан потвърди за 6 убити руски войници

Свят Преди 51 минути

Русия съобщи днес, че е регистрирала пет нарушения на спирането на огъня в Нагорни Карабах

Кабинетът одобри закупуване на „Страйкър“ от САЩ

Кабинетът одобри закупуване на „Страйкър“ от САЩ

България Преди 3 часа

Целта е да се осигури постигане на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците ни в НАТО

United Media назначава Джордж Макрис за програмен директор

United Media назначава Джордж Макрис за програмен директор

България Преди 4 часа

Той е с богат опит в бизнес развитието, програмната стратегия, проучванията и маркетинга

Малки деца откраднаха кола в Криводол и катастрофираха

Малки деца откраднаха кола в Криводол и катастрофираха

България Преди 4 часа

Малолетният шофьор загубил управлението на автомобила

Приеха закона срещу корупцията

Приеха закона срещу корупцията

България Преди 4 часа

С него КПКОНПИ се разделя на две

Мекотелите могат да се справят със стреса, причинен от климатичните промени

Мекотелите могат да се справят със стреса, причинен от климатичните промени

Любопитно Преди 5 часа

Мидите играят важна роля за рециклирането на хранителни вещества и подобряването на качеството на водата в крайбрежните екосистеми

Рупърт Мърдок се оттегля от медийната си империя

Рупърт Мърдок се оттегля от медийната си империя

Свят Преди 5 часа

Синът му Лаклан ще стане едноличен председател на медийната империя

България спира вноса на руски суров петрол

България спира вноса на руски суров петрол

България Преди 5 часа

Опозиция и подкрепящи управлението взаимно се обвиниха в действия под чужд натиск

Алексей Петров

По две версии за убийството на Алексей Петров работи МВР

България Преди 5 часа

Какво още каза главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев

Мнозинството не иска САЩ да дават оръжия на Украйна

Мнозинството не иска САЩ да дават оръжия на Украйна

Свят Преди 5 часа

55% смятат, че Конгресът на САЩ не трябва да разрешава допълнително финансиране в подкрепа на Украйна

"Кралица!": Ирина Шейк предизвика фурор на модно ревю в Милано

"Кралица!": Ирина Шейк предизвика фурор на модно ревю в Милано

Любопитно Преди 6 часа

Видео от безупречната разходка на Шейк се появи в акаунта на британския Vogue

Защо нощното небе става все по-ярко: Феноменът Noctalgia

Защо нощното небе става все по-ярко: Феноменът Noctalgia

Любопитно Преди 6 часа

Загубата на тъмнината в нощното небе е нещо тревожно както за хората, така и за природата

Отстъпление от забраните за украинско зърно

Отстъпление от забраните за украинско зърно

Свят Преди 6 часа

Украйна обяви, че ще проведе разговори с Варшава през следващите дни

Христо Стоичков и още четири спортни величия се събират на сцената на „С Рачков всичко е възможно“

Христо Стоичков и още четири спортни величия се събират на сцената на „С Рачков всичко е възможно“

Любопитно Преди 6 часа

Специален гост в шоуто ще бъде и музикалната легенда Васил Найденов

Ескалация на протеста на "Възраждане", атакуваха загражденията

Ескалация на протеста на "Възраждане", атакуваха загражденията

България Преди 6 часа

Последва сблъсък с полицията край Паметника на Съветската армия