Вестниците: Един Румен срещу Доган, друг Румен - с него
Вестниците: Един Румен срещу Доган, друг Румен - с него   
Източник: vesti.bg
48
"Овчаров: Само БСП може да спре доганизацията", пише "Труд". Това заявил в Търговище водачът на червената листа там и шеф на столичните социалисти, бившият министър Румен Овчаров. Според него навлизането на ДПС в смесените райони няма да бъде спряно нито от ГЕРБ, нито от Яне Янев.

В същото време партията на Доган подкрепя в Плевен кандидата за народен представител Румен Петков, също бивш министър и високопоставен функционер в БСП, съобщават всички вестници.

"Стандарт" цитира коментар на президента Георги Първанов по повод скандалната реч на Ахмед Доган в с. Кочан под заглавие "Няма кампания, само кавги".

"Много пъти съм се изказвал против това разпределение на сфери на влияние на отделните коалиционни партии, което е в рамките на самите министерства. Нека да е ясно, че демокрацията предполага, че партиите трябва да имат своите стратегии за управление. Конкретните проекти са работа на самите министри и техните екипи.

Иначе отдавна вече няма кампания. Просто има една кавга. Всеки дебне какво е казал другият и му отговаря по възможно най-грубия безпардонен начин. Никой не се занимава с това, как ще изведем страната от кризата. От началото на прехода, да вземем дори и процеса на приватизация, тези проблеми се решаваха вътре в партийните централи, колкото и да ни е неприятно да го признаем", заявява Георги Първанов.

"Бацилус анти- Булгарикус", е заглавие на коментар в "Сега". Отбелязва се, че няма изказване на Ахмед Доган, което да не поражда реакции. А това е едно от най-добрите неща, което може да се случи на политик: да има чуваемост на думите му.

Вярно е, че всички партии действат като ДПС, но само Доган е достатъчно нагъл, за да изрече тия истини на глас. Всички тези приказки са табу в останалите партии.

Никой социалист или демократ, земеделец или националист няма да признае, че партиите са бацили, които трупат пари, за да издържат все по-растящите си нужди.

Никой няма да признае, че трупането на пари минава през изродената форма на лобизъм и че то става на гърба на държавата, пише авторът в "Сега".

"Парламентът се събира до 15 юли"
, съобщава на първа страница "Труд". До 15 юли - само десет дни след вота, се очертава да е първата сбирка на новоизбрания парламент, според източници на вестника. Предишните два парламента се конституираха 15 и 16 дни след като бяха избрани. 

 

"Изборите създават условия за програмно правителство", е виждането на Янаки Стоилов, водач на пропорционалната листа на "Коалиция за България" в Монтана.

В интервю за "Дума" той казва: "И този път България няма да мине без коалиционно управление. Основният въпрос пред БСП е за какво би участвала в такова управление. Като имам предвид пъстротата на бъдещия парламент и задълбочаването на кризата у нас, смятам, че се налага излъчването на програмно правителство. В него трябва да участват някои от партиите с кратка и ясна програма, разчетена по години, но не е желателно партийни лидери да стоят начело."

 

"Пак избори наесен? Това е пълна глупост", е озаглавено интервю в "Труд" с милионера Христо Ковачки, идеолог на партия ЛИДЕР. Той твърди, че партията му е готова да работят както с ГЕРБ, така и със Синята коалиция, и с РЗС.

"Предпочитаме да подкрепим дясно управление. Но искаме да си говорим за политика и за принципи, а не кой от политиците колко е велик. Нов вот през есента ще бъде от полза само на ЛИДЕР. Ние ще сме тези, които ще си повишат резултатите от изборите, защото хората ще разберат, че сме тези, които гледаме позитивно на развитието на държавата. Но да се върви към нов вот наесен е пълна глупост", заявява Ковачки.

 

"500 000 се колебаят между урните и плажа", показва национално представително проучване на Маркет ЛИНКС, представено в "Стандарт".

Според него десет дни преди парламентарните избори има повишен интерес към гласуване и висока степен - 59%, на декларирана готовност за участие.

 

"Демократическата партия се разцепи", съобщава "Монитор". Едно от лицата на тази партия - Мартин Заимов, официално обяви подкрепата си за Синята коалиция. Това противоречи на решението на председателя Праматарски да бъде подкрепена коалицията между ЛИДЕР и "Новото време".

"Има масово недоволство сред Демократическата партия. Членовете не приемат действията на председателя, обяви вчера Заимов и поиска оставката на Праматарски.

 

"Искат по-лесно отчуждаване на земи", пише "Монитор". Необходими са законодателни промени, за да се преустанови изнудването на държавата с имоти, които се намират върху територията на големи ключови инфраструктурни проекти и които подлежат на отчуждаване.

Това каза вчера вицепремиерът Меглена Плугчиева след работна среща с представители на Управляващите органи и експерти по програмите на ЕС. Допуска се дори, че има предварително закупени такива терени, за да могат собствениците да бъдат обезщетени на по-висока цена. Явно е, че има пробойни в законодателството и то трябва да се промени, допълни Плугчиева.

 

"Гражданска отговорност" поскъпна с 30% за 6 месеца", акцентира "Сега". Въпреки кризата цените на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" са се повишили с около 30% за първите шест месеца на годината, е показала проверка на вестника. Средната цена на полица за лек автомобил се е качила от 140 на 180 лева. Прогнозите са, че до края на годината тя може да достигне средно 200 лв.

 

"Неловкото мълчание около Меглена Кунева", коментира "Труд". Посочва се, че евровотът показа широка подкрепа за еврокомисаря Меглена Кунева сред избирателите. Разделени за евентуалното й второ номиниране са лидерите. Днес около най-популярното навън политическо лице на страната ни цари неловко мълчание.

Мълчи царят, чиято партия тя измъкна от небитието. Премиерът Станишев, който я посочи през 2006 г., оставя новият кабинет да реши за следващата българска кандидатура. Външният министър Калфин (сам спряган за претендент за длъжността) се измъква от въпроса с формулировката, че "родени за еврокомисар няма".

По националния въпрос - кой ще е нашият комисар - няма никакъв национален дебат. По всичко личи, че кандидатурата ще бъде част от пазарлъците за съставянето на следващото правителство и ще се роди след болни амбиции и партизанлък.

"Капитал" също коментира, че кандидатурата на следващия български еврокомисар може да се окаже продукт на политическа сделка.

 

Коментари 48
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

48 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

БДЖ купува от Германия 76 модернизирани вагона

България Преди 14 минути

Подвижният състав отговаря на всички съвременни стандарти за комфорт

Снимката е илюстративна

Жена не реже ноктите си 35 години, ето резултата (ВИДЕО)

Любопитно Преди 20 минути

В продължение на 34 години, до пенсионирането си, тя е работила за пощенската служба на САЩ

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева

Любопитно Преди 31 минути

До сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата вече надвишава 600 000 лева

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

Какво показа експертиза по делото за изборите в София

България Преди 1 час

Според заключението Васил Терзиев получава няколкостотин гласа повече от тези, които до момента са отчетени

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 1 час

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

Спешни промени в закони, заради кризата със служебния премиер

България Преди 1 час

Проблемът обаче се корени в Конституцията, смята Караджов

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Гатьо от Hell’s Kitchen: Всички ядат шкембе чорба!

Любопитно Преди 1 час

Поставихме Гатьо в ситуация да видим дали познава достатъчно добре феновете на Кухнята на Ада и вижте какво каза той

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 1 час

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

Подуправителите на БНБ: Нека президентът да намери решение

България Преди 1 час

И тримата споделиха мнението на гуверньора Димитър Радев

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 2 часа

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Алла Пугачова и Владимир Путин

Русия обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"

Свят Преди 2 часа

По-рано в Русия се появиха медийни информации, че властите подготвят такъв ход срещу иконата на съветската поп музика

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 2 часа

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 2 часа

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 2 часа

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 2 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател