"24 часа": Застрахователят на колата вече пълна тайна
"24 часа": Застрахователят на колата вече пълна тайна   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
5

Промени в законодателството трябва да направят така, че да не си личи с маркировка или стикер кой точно е застрахователят на колата

Тази идея на вътрешния министър Цветанов била обявена в интервю пред "24 часа", съобщава изданиeто под глава.

Твърдо зад тази промяна застанал и зам.-шефът на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн. Сега някогашните стикери са заменени от маркировката против кражба, в която е видно къде е направена застраховката.

Преди месеци чужди застрахователни компании, работещи у нас, се оплакали, че автомобили, застраховани при тях, умишлено били подложени на непрекъснато причиняване на щети.

Техни коли се крадели 5 пъти повече в сравнение с тези на други фирми.

По 2 коли всеки ден се крадат по поръчка на хора, свързани със застрахователни компании, сочат оперативни данни на МВР, цитирани от вестника.

"Газпром" се съгласи на доставки без посредници, извежда "Класа" под глава, а "Пари": "По-малко играчи около газовото кранче".

Отпаднаха посредниците за доставките на газ, пише "Земя", а водещото заглавие на "Дума" е: "Шефът на "Газпром" изненада властта". България иска по-високи транзитни такси, а Русия обещава да премахне посредниците, се отбелязва в подзаглавието.

Отпадане на фирмите посредници при вноса на руски газ и повишение на таксите ни за транзит към трети страни поискали българските власти вчера от президента на "Газпром" Алексей Милер, съобщава "Труд".

Изненадващо шефът на руския гигант пристигна на няколкочасово посещение в страната ни по покана на държавната "Булгаргаз".

По негова молба той беше приет от премиера Бойко Борисов и от президента Георги Първанов. Българската страна поставила въпроса бъдещият газопровод "Южен поток" да не ощети страната ни - например чрез намаляване на приходите ни от транзитни такси.

"Газпром" прояви разбиране към исканията на България за внос на газ без посредници, съобщил икономическият министър Трайчо Трайков, цитиран от "Труд".

От изказването на Трайков, според "Дневник", станало ясно, че "Газпром" продължава да обвърза новите договори за доставки с България с количествата, които страната ни ще получава от "Южен поток".

Еврокомисията иска пълномощия да проверява сметките на страните-членки, след като статистически измами доведоха до дългова криза в Гърция, заплашваща стабилността на еврото, отбелязва "Труд".

Комисарят по икономическите и паричните въпроси Оли Рен съобщи вчера за законодателно предложение, което ще даде на статистическата централа на ЕС "Евростат" одиторски функции.

Остра липса на кредитиране и забавено възстановяване от кризата в България, а в по-малка стeпeн и в Румъния, може да е резултатът от финансовите проблеми на Гърция.

Това твърдял доклад на американската инвестиционна банка "Морган Стенли", цитиран от "Блумбърг", съобщава "Труд".

"Искам да кажа нещо на нашите сънародници най-доброжелателно: добре ще бъде да сме малко по-отворени към тези, които идват отвън, за да работят тук. Честно казано, не сме много гостоприемни към тях."

Думите са на българския еврокомисар Кристалина Георгиева в интервюто й за "Труд".

Г-н Борисов много отворено се отнесе към българите в чужбина - отвори ни възможност да работим тук, добавя тя. Попитана дали ще се възползва от тази възможност, тя отговаря "Както той (Борисов) казва, първия път ме спря президентът на Световната банка, сега Барозу. На третия път ме чакал... И аз ще дойда".

Арестуваният Стефан Христов, шеф на дирекция "Миграция" във вътрешното министерство, е заподозрян, че е помагал на престъпна банда да урежда молдовци да живеят в България - цената на цялата услуга достигала 15 хил. евро, разказали разследващи за "24 часа".

Според осведомени Христов е в близки отношения с хора от кръга "Монтерей" по името на известния столичен ресторант, където се събират бивши служители от МВР и ДС, отбелязва изданието.

Разрешена е промяната на предназначението на над 1260 дка земеделски земи, които частници са получили чрез заменки с държавата преди март 2009 г.

На тях ще има складови бази, паркове за производство на ток от слънцето и вятъра, оранжерии, база за ремонт на трактори, винарска изба и шивашки цех, съобщава "24 часа".

Смяната на статута, по данни на земеделското министерство, е станала през последните 6 месеца след идването на власт на ГЕРБ - от 27 юли 2009 г. до 2 февруари 2010 г.

Министър Мирослав Найденов предоставил списъка на фирмите по питане на депутата от БСП Антон Кутев, който се усъмнил, че е бил нарушен мораториумът за смяна на предназначението.

"Съжалявам, че не подадох оставка", извежда "24 часа" над интервю със Светослав Мичев, председател на Държавната агенция за бежанци Попитан, ако БСП му предложат защита, ще приемете ли, той отговаря:

"Разбира се, това би било подкрепа от моите другари. Получих много обаждания тези дни в знак на морална подкрепа. Не знам какво може точно да ми помогне БСП, но би ме зарадвало приятно - все пак 20 години от живота си съм посветил на партията".

В интервю за "24 часа", попитан защо здравната реформа се оказа с приоритет пред пенсионната, социалният министър Тотю Младенов отговаря:

"Премиерът ме извика и ми каза: "Имаме по-важни задачи - пазарът на труда, здравната реформа, които засягат всички българи. След като се справим с това, ще продължим да търсим най-добрите решения за пенсионната система."

Това е разумното решение, което налага и анализът на ситуацията на трудовия пазар, добавя министърът. По думите му заявките за масови уволнения през февруари са много по-малко в сравнение с януари, но тенденцията към растеж на безработицата е безспорна.

Към 31 януари тя е 9,9 на сто, което значи 366 887 души на борсата. Според Младенов по-нататъшното намаляване на осигуровките би било пагубно за осигурителната система.

Държавата е на път да закове Алексей Петров като Ал Капоне: бившата барета бе арестуван по обвинение, че е лидер на престъпна група, сега обаче той ще отговаря за укрити данъци, коментира "Стандарт" във водещия си материал.

Заглавието му е "Ал ексей Капоне". 1,5 милиона лв. дължи на хазната Петров, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов вчера. Справката от данъчните ще бъде приложена към делото срещу Петров, който кaтo агент под прикритие спечелил милиони от консултантска дейност за фирми.

Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, готвела искания за запор за "половината палати на ексбаретата", информира още "Стандарт".

Кушлев и НАП искат имането на Трактора, пише "Монитор" под глава. Ще търсят в чужбина имотите на бившия агент, добавя изданието.

Пред "Телеграф" председателят на комисията Стоян Кушлев казва, че на Антон Петров-Хамстера от групата на "Наглите" са наложени възбрани и запори на обща стойност 1,85 млн. лв.

"Новинар" цитира под глава проучване на Центъра за изследване на демокрацията, според което престъпният бизнес печели годишно у нас между 4 и 5 млрд. лв.

Приходите са от трафик на хора, разпространение на наркотици, нелегален внос на цигари, корупция и измами с ДДС. Тук не са включени трафикът на културни ценности, финансовите измами и парите, генерирани от сивата икономика, оценена на близо 30 на сто от БВП през 2009 г.

Бумът на пазара на имоти в страната през последните 10 години е превърнал България в предпочитана дестинация за пране на пари от чужбина, сочи проучването.

Очакваме акция "Октопод" да изчисти образа на ДПС, казва заместник-председателят на ДПС Алиосман Имамов пред "Класа"

Предполагаме, че Алексей Петров има информация къде отидоха милиардите от приватизацията - ако това излезе наяве, ще стане ясно, че не сме проклятието на прехода, отбелязва той.

8,5 млрд. лв. губи България заради скандалните заменки, от които спечелиха олигарси, изчислява "Атака".

"Дума" помества интервю с председателя на КНСБ Желязко Христов под заглавие "Останахме малко, за да се пилеем в реформи".

Бързо да се изгради лекарска камара и в държавния бюджет да бъде сформиран фонд за здравеопазване, съветва проф. Александър Чирков в публикация в "Труд".

Коментари 5
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

5 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 12 минути

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 14 минути

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган проведе първа среща с лидера на опозицията

Свят Преди 39 минути

Срещата се състоя на 23 април, след приема по повод Деня на независимостта и празника на детето

<p>Нови разкрития за атаката в Сидни, при която беше нападнат&nbsp;епископ&nbsp;</p>

Арестуваха 7 тийнейджъри, свързани с намушкването на епископ в църква в Сидни

Свят Преди 51 минути

Седемте арестувани са на възраст между 15 и 17 години

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

България Преди 1 час

Измененията, внесени от Министерския съвет, бяха подкрепени от 101 народни представители

с

Каква шокираща новина ще разтърси Hell’s Kitchen тази вечер?

Любопитно Преди 1 час

Сините и Червените няма да могат да си намерят място от притеснение

Председателят на ЕК: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Председателят на ЕК: Изходът от войната в Украйна ще предопредели нашето бъдеще

Свят Преди 1 час

Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата, подчерта Фон дер Лайен

<p>Блинкен пристигна в Китай (СНИМКИ/ВИДЕО)</p>

Блинкен пристигна в Китай

Свят Преди 1 час

В Шанхай Блинкен ще се срещне с бизнес лидери и младежки организации

<p>Онлайн система&nbsp;с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите</p>

Калин Стоянов: Онлайн система с информация за сигнали ще помага на МВР за изборите

България Преди 1 час

Той присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР

Покрити с кръв коне предизвикаха хаос в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Покрити с кръв коне предизвикаха хаос в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

Не е ясно колко точно са били бегълците, всички са хванати и няма повече на свобода

ГЕРБ се регистрира за изборите 2 в 1

ГЕРБ се регистрира за изборите 2 в 1

България Преди 1 час

Най-важно е България да има нормално правителство, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев

<p>Космически ад: Бактерии-мутанти нападнаха Международната космическа станция&nbsp;</p>

Бактерии-мутанти застрашават здравето на астронавтите на МКС

Свят Преди 1 час

Повече за мутацията на бактериите четете в следващите редове

<p>11 души са приети в болница след инжектиране с фалшив ботокс</p>

Замъглено зрение и задух: Фалшиви инжекции с ботокс разболяха 22 души, 11 са приети в болница

Свят Преди 1 час

Опасно ли е инжектирането на ботокс четете в следващите редове

Дяволското гърло - Есента на демона

Пореден зловещ удар на серийния убиец в „Есента на демона“

Любопитно Преди 2 часа

Какво ще се случи с Ирина – отвлечената дъщеря на Десподов?

Алек Болдуин нападна антиизраелска агитаторка в кафене (ВИДЕО)

Алек Болдуин нападна антиизраелска агитаторка в кафене (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

На кадри се вижда как тя многократно го призовава да изкрещи "Свобода за Палестина"