"24 часа": По 4 хил. лв. за асансьор на блока
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
11

Според водещата новина на "24 часа" около 4000 лв. за асансьор ще струват на блока промените в наредбата за безопасност на съоръженията. Те са готови и ще бъдат представени от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор на министъра на икономиката Делян Добрев.

Предлага се на всеки асансьор да се постави врата на кабината и това ще струва към 2500-3000 лв. Ще се изисква да се преграждат големите мебелни асансьори с врати, ключът от които да бъде у обучени лица от блока. Другият вариант е да се монтира ограничител на тежестта, който да сигнализира при претоварване и да не позволява на кабината да тръгне.

Водещият акцент в днешния печат е външнополитически. Резултатите от вота за президент във Франция и парламентарните избори в разтърсената от дълговата криза Гърция отприщиха червена вълна на борсите, изтъква под глава "Класа".

Коментарът по темата на "Капитал Daily" гласи: "Победителите от вота във Франция и Гърция внесоха несигурност за бъдещата политика на Евросъюза".

Европа отново е в изходна позиция за политиките, с които да бори дълговата криза, твърди в своя анализ за "Труд" Николай Петров. Според автора по-лява Европа вещае финансови пламъци.

Позовавайки се на финансовият консултант Бисер Манолов, "Стандарт" пише: "Възможна е втора сесия на дълговата криза. "Първо, в Гърция ще има коалиционно правителство и никой не знае какъв ще бъде ангажиментът към подписаните до този момент договорености по бюджетните дефицити, на базата на които Гърция получи финансов пакет от 134 млрд. евро. Пълен хаос", обобщава Манолов.

"Във Франция кашата също е много голяма. Финансовите пазари правят интерпретацията, че в Европа се връща модата на политическото ляво управление... Твърде вероятно е кредитният рейтинг на Франция да бъде намален", категоричен е финансистът.

Защо в Париж е радост, а в Атина - мъка? Отговор на този въпрос дава в своя коментар за "24 часа" Валери Найденов. На по-задна страница лидерът на БСП Сергей Станишев подчертава, че победата на френските социалисти се случва в съдбоносен за Европа момент.

Под заглавие "Не плачете за Саркози - радвайте се за Оланд" "Сега" прогнозира обратите, които ще настъпят на европейската сцена.

Да се създаде единна държавна агенция за електронното правителство предложи вчера президентът Росен Плевнелиев при отчета на първите 100 дни от встъпването си в длъжност, съобщава "Сега". Държавният глава дори предложи министърът на транспорта да отговаря за тази структура. Идеята на президента е странна, тъй като и в момента има изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" /ЕСМИС/, която развива и управлява автоматизирани информационни системи, коментира вестникът.

"МВР продължава да се самодарява", подчертава в заглавие "Сега". 221 хил. лв. е дарило предприятието "Безконтактни мултиплексорни вериги" /БМВ/ за първoтo тримесечие на годината. Това сочи отчетът на фирмата, публикуван от финансовото министерство. БМВ, което е собственост на МВР, държи монопола върху производството на регистрационни табели за автомобили и в същото време е най-щедрият дарител на вътрешното ведомство.

Според челото на "Дума" земеделският министър Мирослав Найденов похарчил нахалост 5 млн. лева. По думите на депутата от БСП Захари Георгиев, Найденов харчи бюджетни средства за заснемане на земеделските земи, при това без никакъв практически ефект.

На първа страница "Труд" съобщава за други държавни разходи: Столичните общински съветници вече ще получават представителни пари, които ще са двойно повече от месечната им заплата от 420 лв. Разходите за служебен транспорт, мобилни телефони, работни обеди и вечери на софийските общинари ще се поемат от бюджета на градския парламент. Това предвиждат промени в правилника за организация на съвета, които предстои да бъдат обсъдени. Докладът е внесен от политици от всички цветове.

"И мъж ни се оплака от секстормоз" е заглавието над интервю в "Труд" с председателя на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ Кемал Еюп. По думите му все повече жени вече имат смелостта да подадат сигнал за тормоз. "За м.г. събраните глоби от КЗД са около 25 000 лв., а за първите 4 месеца т.г. - около 15 000 лв. Това обаче е с натрупване от миналогодишни решения. Парите, които получаваме от санкциите, постъпват в държавния бюджет", подчертава Еюп.

Родители си правят фалшиви профили във "Фейсбук", за да следят децата си в мрежата. Това съобщи психологът Иван Игов, експерт от дружеството на психолозите в България и бивш съветник в образователното министерство, уточнява на първа страница "Монитор". Майки си слагали профилни снимки на връстници на своите деца, сприятелявали се с тях и следели активността им в интернет мрежата.

Над 100 средни и малки мандри от цялата страна се стягат за протести, алармира "Труд". Заканват се да спрат да изкупуват млякото на фермерите, ако държавата ги задължи да избират - да преработват мляко или растителни мазнини. Нормата е разписана в нова наредба на земеделското министерство, която се очаква да бъде приета утре от правителството. Предприемачите са категорични, че ще последват масови фалити и загуба на работни места.

Пресилено е, че тази наредба ще убие бизнеса на 100-тина мандри, заявява земеделският министър Мирослав Найденов пред изданието. "Влагайки "палма", те убиват живота на много повече хора, отколкото са техните мандри. Влагането често е без да се пише на етикетите. Подвеждането с по-ниски цени води до това българинът да е на първо място по сърдечносъдови заболявания в ЕС и оттам първи по смъртност, по инфаркти и инсулти. Ще има преструктуриране на част от сектора, но не на по-голямата част", категоричен е министърът.

Цената на хляба ще се покачва, прогнозира пред "Преса" Васил Симов, директор на Софийската стокова борса. "Българският хляб все още е най-евтиният в Европа, което е странно. Защото като ориентир ползваме цената на пшеницата и на горивата във Франция и Германия, а искаме хлябът ни да е по-евтин от френския и германския. След като цената на българската пшеница е колкото европейската и цената на електроенергията ни колкото в Европа, е логично и хлябът ни да е на европейски цени", смята Симов.

Пред "Стандарт" Даниела Дариткова, шеф на здравната комисия в парламента, заявява: "Има предложения и за забрана на цигарите на открито. Става въпрос и за детски площадки и терени около училища и детски градини. От различни народни представители имаме предложения и да бъде забранено пушенето на спирките на градския транспорт и по стадионите, но ще видим кои от тях ще бъдат подкрепени на комисия още този четвъртък."

КАТ излезе с поредната авангардна идея в битката срещу корупцията - екипи от 10-12 служители на реда ще правят засада за един час на различни места и ще проверяват цели колони от автомобили, коментира под глава "Сега". Аргументите за нововъведението са, че такива големи групи по-трудно ще вземат подкупи и взаимно ще се контролират.

Повече от 200 кметове, попове, ченгета и прокурори били ужилени от три баби разбойнички, извежда под глава "Телеграф". 61-годишната Марийка, три години по-младата от нея Рени и 50-годишната Стефка се запознали в Слuвенския затвор, а след излизането си започнали да действат в комбина. За последните 6 месеца успели да задигнат от жертвите си над 100 бона.

Коментари 11
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

11 коментара
 
- Бабо, обаждам се да те питам как си. - Ами питай! - Как си? - Не питай!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

о

"Коалиция на пудела": Пеевски коментира исканата оставка на председателя на Народното събрание

България Преди 10 минути

Коментарът на Делян Пеевски четете в следващите редове

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 42 минути

Студиото може да отвори врати още това лято

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

Свят Преди 1 час

САЩ се координира с други страни, за да пресече потока от незаконни наркотици

а

Проф. Витанов: Спад на заболелите от коклюш, ако се вземат мерки

България Преди 1 час

Разпространението на болестта все още е на клъстери

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Обвиниха рапърката Megan Thee Stallion в тормоз

Любопитно Преди 1 час

Емилио Гарсия обвинява изпълнителката, че го е принудила да гледа интимности между нея и друга жена

Мулен Руж

Перките на вятърната мелница Мулен Руж в Париж се срутиха

Любопитно Преди 1 час

Една от най-известните френски забележителности претърпя драматичен инцидент

<p>Парламентът гласува искането за освобождаване на Желязков от председателския пост в НС</p>

Парламентът гласува искането за освобождаване на Росен Желязков от председателския пост в НС

България Преди 1 час

Корнелия Нинова заяви, че са събрали подписите заедно с ПП-ДБ

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

МОСВ предупреждава: Очакват се повишения на някои от речните нива

България Преди 1 час

За 25 април е обявен жълт код за валежи от дъжд в 12 области от страната

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

"Настъпи хаос": Двойка се омъжи, насред щетите от торнадо

Любопитно Преди 1 час

Нищо не може да спре двамата влюбени да си кажат заветното "да"

Как се лекува коклюш

Как се лекува коклюш

България Преди 2 часа

Към момента доказани случаи на заразата има в 17 области у нас

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Арестуваха 16-годишен, искал да умре като "мъченик" на Олимпийските игри

Свят Преди 2 часа

Младежът е арестуван след изказването си в социалните мрежи

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

Готвят блокади в Ботевградско заради пренасочен трафик от АМ "Хемус"

България Преди 2 часа

Ще преградят ли пътя на тировете жителите на село Врачеш

д

Тапа на границата: Колона от тирове блокира "Дунав мост 2"

България Преди 2 часа

Товарните автомобили не мърдат часове наред

Празник е! Имен ден имат...

Празник е! Имен ден имат...

Любопитно Преди 3 часа

На 25 април почитаме паметта на свети апостол и евангелист Марк