116

Имената на над 30 българи "излизат" до момента от така наречения списък "Офшорлийкс" - база данни с информация за 122 хил. фирми, регистрирани в 10 офшорни зони, съобщава в. "24 часа". Сред българите са: финансист - доцент и университетски преподавател, свързан с бившата групировка СИК, участвал в създаването на застрахователни и пенсионни дружества; държавен служител, експерт от фонд "Земеделие"; създателят на частен университет в България; множество бизнесмени от различен калибър. Според информиран източник досега данъчните власти не са имали никаква информация за офшорната активност на повечето българи в списъка, пише изданието.

Сред водещите теми на всички вестници е връченият на БСП мандат за съставяне на правителство.

"От преговорите на БСП и ДПС пред медиите се разбра, че няма да се правят никакви промени в досегашната данъчна система. Запазва се плоският данък от 10% за всички, пише в. "Сега". Така БСП прави сериозно отстъпление от предизборната си програма, която предвиждаше по-висок данък върху доходите над 4500 лв., както и нулева ставка за хората на минимална работна заплата, отбелязва изданието.

"Днес е по-лесно да се каже кой няма да е министър", сподели един от най-добре информираните хора в БСП. Червени депутати, които очакват покана за правителството на Пламен Орешарски, били видимо разочаровани вчера, когато Сергей Станишев не дал никому знак в парламента, че има място в бъдещия екип, пише в. "24 часа".

"Къртицата" с пагон изяде главата на зам.-шефа на ДАНС Димитър Йорданов, пише в. "Стандарт".

"Възобновена е проверката по случая "Горна Оряховица", при който в края на 2010 г. тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов разгласи публично от парламентарната трибуна записани със СРС разговори между трима доктори и ги обвини за смъртта на бебе, съобщава в. "Дневник".

След като обяви, че ще поиска имунитета и ще повдигне обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов заради незаконно подслушване в МВР, главният прокурор Сотир Цацаров даде да се разбере, че може да му създаде неприятности и по друго дело. Става дума за случая с лекарите от Горна Оряховица, добил известност като "бебето от фризера", пише и в. "Сега".

"Токът за бедни сваля 2,62 лв. от сметката", пише "Стандарт". "Червените" депутати смятат да предложат промени в Закона за енергетиката, с които първите 75 киловатчаса през деня и първите 100 през нощта да бъдат на по-ниска цена.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@