"24 часа": МВР трайно присъства във "Фейсбук"
Източник: netinfo
74
"24 часа" пише, че и МВР се е наместило трайно във "Фейсбук". От година все повече централни и регионални полицейски дирекции използват за комуникация социалната мрежа, известна с младежката си аудитория, и не разчитат само на тел. 112 и сайта на МВР.

Засега една от малкото официални страници е на Столичната дирекция на вътрешните работи. Тя се поддържа от служители от Охранителна полиция, които се занимават със спортните хулигани. Другите главни дирекции като "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и "Национална полиция" също присъстват в социалната мрежа, но се администрират от любители.

Във "Фейсбук" се пускат новини, публикува се всекидневният бюлетин на извършени и разкрити престъпления. Може да се видят снимки и съобщения за издирвани престъпници, изгубени или откраднати вещи.

По повод подновените вчера фалшиви бомбени заплахи в софийски училища журналистката Анна Заркова коментира в "Труд": "Докато слуша, че татко му работи на черно, че баба му краде от парното на съседа, че батко му се вози винаги без билет, че големци задигат цели дюни, а ченгетата въздишат "Ние ги хващаме, те ги пускат!" - хлапето, без съмнение, ще търси и своя изява в този героичен свят."

Рязко е намаляло незаконното строителство. През 2012 г. са били издадени 100 наказателни постановления, казва в интервю за в. "Монитор" инж. Милка Гечева, началник на Дирекция „Национален строителен контрол" (ДНСК).

В над 90% от случаите издадените заповеди за премахване на незаконни строежи се обжалват по съдебен ред. Засегнатите страни използват всички законови средства, за да защитят интересите си. Мотивите им са различни -- неточности в констатациите от проверки и при издаване на заповедите, наличие на неприключили процедури по одобряване на подробни устройствени планове, неприключили съдебни спорове за собственост и др. подобни.

За издаването на годни индивидуални административни актове е особено важно изясняването на всички факти и обстоятелства и спазването на законово установените процедури, обяснява инж. Гечева.

Още в началото на 2013 г. Агенцията по безопасност на храните започва да работи по проблемите, свързани с качеството на българското мляко, тъй като изтича гратисният период, в който е трябвало да бъдат приложени регламентите на Европейския съюз.

"Монитор" цитира изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов: "През 2011 г. само около 50% от произвежданото мляко у нас е отговаряло на европейските хигиенни и санитарни изисквания. Гратисният период за въвеждане на европейските норми изтече на 31 декември 2011 г. Няколко месеца преди това държавите членки на ЕС приеха удължаването с още 2 г. на сроказа преструктуриране на млечните ферми в България и в Румъния.

До края на 2013 г. всички млечни ферми от ІІ-ра и ІІІ-та група трябва да достигнат стандарта на ЕС за качество на суровото мляко, за да могат да го продават.

"Капитал дейли" цитира министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, според когото държавата трябва да възстанови на инвеститори около 100 млн. лв., ако анулира със закон продажбите на горски терени, предвидени за приключване по реда на стария Закон за горите.

По думите на Найденов неприключени са още 3000 - 3500 подобни сделки на държавни горски терени.По реда на стария Закон за горите, отменен през 2011 г., продажбата на тези имоти се извършваше на два етапа. Първо инвеститорът заявява, че иска да придобие терена, за което дължи такса за изваждане от горския фонд и такса за компенсаторно залесяване. Вторият етап е самата продажба на терена, която се извършва след оценка на имота от оценител.

Въпросните над 3000 преписки са на етап платена такса за изваждане от горския фонд. Те не са приключени и във всеки един момент инвеститорът може да реши, че иска да придобие имота.

С промени в Наредба за оценка на горските терени от 2011 г. цените им бяха повишени, но новите цени отново се разминават с пазарните.

Вторият опит за приватизация на "БДЖ Товарни превози" е привлякъл малко повече кандидати, но първият извод е, че в сделката ще участват основно български холдингови групи, пише "Капитал дейли".

Подобно на предходната процедура голяма част от кандидатите са се скрили зад имена на адвокати. Директно показват интереса си "Българска железопътна компания", собственикът й румънската Grup Feroviar Roman, Първа инвестиционна банка и  "Химимпорт" (чрез "Българска корабна компания").

Твърди се, че адвокатското дружество "Георгиев, Тодоров и ко" е закупило документи за един от собствениците на Параходство "Български морски флот" Кирил Домусчиев съвместно с американския клиент на Citigroup - американската International Rail Partners, която развива дейност в сферата на придобиването и оперирането на железопътни товарни активи в целия свят.

"Стандарт" съобщава, че шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов заминава тези дни за Китай, за да огледа новите технологии в строителството на ядрени централи. Посещението е по покана на "Уестингхауз енерджи систъмс", които ще ги запознаят с всички нови технологии и ще ги разведат из техния ядрен блок - АР-1000.

Според "Труд" депутатите и висшите партийни функционери от ГЕРБ се видяли в чудо след инструкциите на премиера Бойко Борисов да гласуват с "не" на референдума за развитие на ядрената енергетика чрез строеж на нова ядрена централа.

Според публикации в "Труд" и "Телеграф" популярният и обичан актьор Тодор Колев е бил опериран във Военномедицинската акамедия (ВМА) в София вчера. Причина са множество туморни разсейки в костите на Колев, а първите резултати се чакат днес. Основната диагноза на актьора е рак на белия дроб, от който страда повече от година. До снощи състоянието му оставало критично.
Коментари 74
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

74 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

Румен Радев настоя за ясна стратегия за българската енергетика

България Преди 42 минути

Радев: Политиката и законодателството следва да се правят със загриженост и отговорност към България

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

ММС не дава „Септември“ и „Юнак“ на Столична община

България Преди 1 час

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Бременна ли е отново Кайли Дженър?

Любопитно Преди 2 часа

Спекулациите започнаха да набират скорост заради нейна снимка

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Съд отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Свят Преди 2 часа

В решението си съдиите се позовават на грешки в начина, по който е бил проведен процесът

о

Пеещите фонтани в Пловдив отново работят (ВИДЕО)

България Преди 2 часа

Музикално-светлинното шоу продължава 30 минути

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Новите AI телевизори са тук, готови за спортното лято

Любопитно Преди 3 часа

Изкуственият интелект ще направи картината още по-красива и реалистична

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

НС одобри 250 млн. лева ежегодно за „Мини Марица Изток“

България Преди 3 часа

В мотивите е посочено драстичното намаление на електропроизводството от въглищни мощности

Инцидент с кран в София

Инцидент с кран в София

България Преди 3 часа

Инцидентът е станал около 15.00 ч. в четвъртък

Съученици, учители и близки на 15-годишния Филип, който загина блъснат от автомобил на пешеходна пътека в София, се събраха на мирно шествие в София.

Родителите на прегазения Филип: Отнеха ни мечтите и слънцето, крайно време е агресията да спре

България Преди 3 часа

Граждани се събраха на протест пред Съдебната палата преди делото за смъртта на 14-годишното момче

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

Либерализацията на пазара на ток се отлага за 1 юли 2025

България Преди 3 часа

Решението беше взето със 152 гласа "за" на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", БСП и ИТН

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от Galaxy Leader

България Преди 4 часа

Главчев: Търсим всякакви варианти за освобождаването на хората

Еманюел Макрон

Еманюел Макрон: Европа не е безсмъртна

Свят Преди 4 часа

Френският президент призова Европа да се изправи срещу предизвикателствата на променения свят

<p>Вулканични газове и пепелен шлейф: Как ще се отрази на климата</p>

След изригването на мощен вулкан: Как ще се отрази на времето и климата

Свят Преди 4 часа

Как се отразява на времето и климата изригването на вулкан четете в следващите редове

стадион "Георги Аспарухов"

Стадионът на Левски на крачка от общинска собственост

България Преди 4 часа

СОС гласува прехвърлянето на "Герена" с единодушие