"24 часа": Киро Японеца преби адвокат
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
69

Късно вечерта в понеделник адвокат Николай Велков беше пребит в столично заведение от Кирил Кирилов, т. нар. Киро Японеца, пише "24 часа". В интервю за изданието Велков разказва подробности за инцидента. По думите му версиите за случилото се могат да бъдат няколко. "Едната е, че бил пиян и всичко е станало случайно, просто е искал да се покаже като мъж. Другата версия е, че нападението срещу мен е поръчково", споделя Велков.

МВР ще получи като дарение луксозна четириетажна сграда в бургаския квартал "Лазур", собственост на "ЛУКойл Нефтохим", пише на първа страница "Сега", позовавайки се на бургаския "Десант". Сделката ще мине през общината, за да се заобиколи забраната за дарения от частни лица и фирми, която самото министерство наложи.

Финализирането на сделката ще е на 29 ноември по време на сесията на местния общински съвет. Според изданието вътрешният министър Цветан Цветанов е дал благословията си сградата да се прехвърли на община Бургас, а тя от своя страна да я даде на МВР, пише "Сега".

Европа разреши достъпа до торентите, отбелязва "Монитор". Ограничаването на достъпа до торент сайтовете с безплатна музика и филми от страна на интернет доставчиците е нарушение на човешките права. С такова решение излезе Европейският съд. Това на практика означава, че потребителите могат да продължават да свалят съдържание, сред което попадат и произведения без платени авторски права.

"Монитор" фокусира вниманието върху профила на българската майка: тя ражда късно - между 26 и 30 години, и рядко има повече от едно-две деца.

Според изследването на учените от БАН младите жени искали да имат по 3-4 рожби. "Когато обаче ги попитаме с колко деца им се струва реалистично да се сдобият, те отговарят с 1-2", пояснява Атанасов.

В три страници "Капитал" цитира речта на премиера Бойко Борисов, отправена към най-голямата работодателска организация - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. В нея Борисов излага за пръв път в структуриран вид идеологията на икономическата политика на правителството. По отношение на пенсионната реформа премиерът е решен да не допуска компромиси.

Пред  "Труд" изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Кирил Темелков коментира започналата съдебна процедура от Брюксел срещу България: "Европейската комисия ни критикува за неосигурен достъп на трети страни до нашата транзитна газопреносна система. Както знаете, това са клаузите от договорите ни с "Газпром", подписани през 2006 г. Бих искал да подчертая, че пълната либерализация на пазара е и наш основен приоритет."

По думите на Темелков реален конкурент на пазара в момента не се развива, не защото "Булгартрансгаз" го ограничава, а защото липсва междусистемна свързаност с останалите държави. Според него пазарът е отворен, но няма участници, които да могат да предложат вариант за доставка на газ до крайните потребители.

Скачат лихвите по бизнес кредитите, алармира "Стандарт". Лихвите отчитат ръст, както в лева, така и в евро през месец октомври, сочат данни на БНБ.

Гаф остави българската официална делегация за Индия, водена от председателя на парламента Цецка Цачева, на летище София, подчертава под глава "Труд". Самолетът за Виена, на който в 10,55 ч в петък трябваше да се качи Цачева, министри и депутати, отлетя пред втрещените им погледи без тях. Заради това, че някой служител не си е свършил работата навреме, делегацията остана на родна земя.

"Случаят се проверява. Всички виновни ще бъдат наказани", закани се транспортният министър Ивайло Московски.

"Атака" има и ще има парламентарна група", пише на първа страница едноименния всекидневник. Не искам да бъда като дете на разведени родители, заявява в интервю за "24 часа" Калина Крумова, която вчера напусна групата, след като 12 заявиха, че остават в нея.

"Не искам да гледат на мен като човек на Волен или Капка... И двамата продължавам да усещам много близки. А дали са заедно, или не, е тяхно решение. Моите мотиви не са свързани с него. Те са валидни отдавна", посочва Крумова. Тя напуска групата на "Атака" защото там се чувства излишна. Младата депутатка споделя, че не може да работи с "хора, които са изгубили уважението и доверието ти".

Независимите депутати пропищяха в парламента, че се тъпчат по двама души на квадрат в стаята, която им е отредена, пише "Монитор". След отлюспването и на Крумова броят на отцепниците в Народното събрание стана 20. Помещението, с което разполагат, е около 8 кв. метра. "Искаме по-голяма стая и ще говорим с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, за да се направи нещо по въпроса", казва пред всекидневника Кирил Гумнеров, който напусна преди месеци групата на Волен Сидеров.

"Труд" е озаглавил темата си: "Листопад изнерви общините". "Не може да се събере и последното листенце. Шумата пада непрекъснато." Така се оправдават кметствата в страната, където улици и тротоари са застлани с по няколко слоя от нея. А събрани в чували листа стоят с дни неизвозени. Оказа се, че за борбата с листопада в бюджетите на общините няма заделени средства. Те се отчитат като поредното метене.

В същото време обаче почистването на шумата е много важно, защото, първо, така се предпазват дърветата от вредители и второ - гниещите слоеве по улиците създават опасност от катастрофи и от инциденти с ходещите по тротоарите граждани.

На първа страница "Телеграф" съобщава за поредния трагичен здравен инцидент: Жена почина пред отделението по кардиология на благоевградската болница броени минути след като бе изписана.

Банда от 10-ина ученици нападнала 16-годишния Андрей Илчев, съобщава под глава "24 часа". До късния следобед вчера в столичното 4-о РПУ бяха разпитани над 20 ученици, които разказали за побоя пред 35-о СОУ "Добри Войников" в сряда, след като Андрей остана без бъбрек. Основният бияч - 15-годишният Валентин Стоянов, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за тежка телесна повреда.

"Искам да бъде съден като възрастен, след като се бие по този начин", категорична бе сестрата на пострадалото момче Марина. Андрей вече е контактен. Вероятно до две седмици ще бъде изписан, казва пред изданието пом.-директорката на 35-о училище Катя Рачева.

"Прибирайки се в родината, търся и виждам най-красивото от нея. Прекланям се пред автентичния ни фолклор, споделя в интервю за "Дума" диригентът Йордан Камджалов. В отговор на въпрос, той разкрива бъдещите си планове да дирижира руския шедьовър, операта на Мусоргски "Борис Годунов" в Чили. Камджалов има ангажименти в Северна и Южна Америка, Португалия, други европейски страни.

"С Бароковия оркестър на Хелзинки и световноизвестната ни оперна прима Веселина Кацарова през сезон 2011-2012 г. ни очаква европейско турне с Хенделови опуси. Между другото, първият българин съм, завършил дирижиране в Берлинската консерватория. Спечелих и правото да дирижирам представления на Комише опера /Берлин/", коментира диригентът. В заключение Камджалов пожелава на читателите: "Никога не забравяйте, че творчеството е път към щастието."

"Патриотизмът не е на мода", е заглавието над интервю в "Труд" с академик Васил Гюзелев. Особено след глобализацията, след влизането ни в ЕС и национализмът не е актуален, смята още Гюзелев. "Европейските политици не обичат думата национализъм, тя не им намирисва добре. Неслучайно през последните години на нашия пазар се появиха няколко книги, които разглеждат национализма в отрицателен аспект", категоричен е Гюзелев.

Коментари 69
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

69 коментара
 
Сержант обяснява на новобранците: - Ако камък бъде хвърлен нагоре, то той ще падне на земята. Това се дължи на земното притегляне. Новобранец: - А…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Любимите храни на принцеса Даяна

Любимите храни на принцеса Даяна

Любопитно Преди 27 минути

Да разберем заедно какви са нейните любими ястия и как можем да се вдъхновим от изтънчения ѝ вкус

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Зодиите в любовта: Колко ревнив е всеки един зодиакален знак

Любопитно Преди 53 минути

Всяка зодия носи със себе си уникален подход към ревността

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

НС гласува увеличението на заплатите на военнослужещите

България Преди 2 часа

Според текстовете възнагражденият им ще се повишат средно с 30%

<p>Гърция няма да достави на Украйна системи за ПВО &quot;Пейтриът&quot; или С-300</p>

Мицотакис: Гърция няма да изпрати на Украйна нито С-300, нито "Пейтриът"

Свят Преди 2 часа

Той заяви, че страната му не може да достави оръжейни системи, които са от решаващо значение за самата Гърция

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

САЩ, Канада и Великобритания наложиха нови санкции срещу Иран

България Преди 2 часа

Мерките са насочени предимно към търговията и производството на безпилотни летателни апарати

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Психолог обясни защо хората се страхуват от клоуни

Любопитно Преди 2 часа

Защо са толкова страшни клоуните четете в следващите редове

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Alphabet: AI е възможност, която идва веднъж в живота

Технологии Преди 2 часа

ИТ гигантът вижда огромен потенциал в технологията

Новият член на НАТО се подготвя за война с Русия

Новият член на НАТО се подготвя за война с Русия

Свят Преди 2 часа

Близостта на Швеция до Русия кара най-новия член на алианса да се замисли дали неговата инфраструктура може да понесе атака от страна на Москва

Как да се освободим от стреса - 5 оригинални идеи

Как да се освободим от стреса - 5 оригинални идеи

Любопитно Преди 2 часа

Как да се справим със стреса четете в следващите редове

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любимката на шеф Ангелов си тръгна от Hell's Kitchen

Любопитно Преди 9 часа

Брокерката Симона напусна надпреварата на крачка от черните куртки

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

ОССЕ описва в доклад руските престъпления

Свят Преди 9 часа

Задържаните са били подлагани на сексуално насилие, глад и жажда

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Столтенберг: Не е късно Украйна да победи Русия

Свят Преди 10 часа

Той също така отправи упреци към Китай

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

Българчетата са първи в Европа по алкохол, цигари и канабис

България Преди 11 часа

Това сочи доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Русия може да влоши отношенията си със САЩ в такъв случай

Свят Преди 11 часа

Рябков заяви, че Москва ще предприеме икономически и политически ответни мерки, ако руските активи бъдат конфискувани

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Министърът на земеделието на Украйна подаде оставка

Свят Преди 12 часа

Стефанчук: Върховната рада получи писмо за оставка от Николай Солски

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

Две комисии подкрепиха законопроекта за рекламата на хазарта, браншът с остра реакция

България Преди 12 часа

Според Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори ограничаването на рекламата ще доведе до ръст на залози в нелегални сайтове и обекти