"24 часа": 106 хил. писма за отнети книжки пътуват
"24 часа": 106 хил. писма за отнети книжки пътуват   
Източник: Георги Димитров-Бруно, Vesti.bg
5

Темата на "24 часа" представя в пространен коментар проблема за 106 хил. "покани" на КАТ, с които ще бъдат отнети книжките на снимани в нарушение джигити от цялата страна, изпратени до 10 септември т.г.

Всеки работен ден от Пътна полиция изпращат поне още 600 призовки на направилите нарушение водачи, регистрирани от радарите с камери, които са летели с над 31 км в час над разрешените. Те ще загубят книжките си за срок от 1 до 3 месеца.

Тази участ вече е сполетяла повече от 16 хил. българи, които са били лишени от правото да сядат зад волана, за първите пет месеца, откакто работят новите модерни устройства, сочат данни на КАТ.

Вдигаме пенсиите след заплатите, при 270 лв. на месец 21 млн. са за хазната, казва Тотю Младенов за "Стандарт".

Очаквам сериозно да се помисли за по-висок размер на минималната работна заплата. Сега прагът на бедност е 211 лв. и при минимална заплата 240 лв., като се махнат удръжките от данъци и осигуровки, хората получават по-малко.

Ако минималната заплата се увеличи на 270 лв., това означава 25 млн. лв. повече разходи за държавния бюджет и около 21,5 млн. лв. допълнително приходи в осигурителните системи за пенсии и за здраве.

"24 часа" цитира премиера Бойко Борисов: "Първанов вече не е държавен глава, а субект. Георги Първанов беше държавен глава допреди няколко месеца, сега вече е политически субект и всички знаем ..., че прави политически проект".

С тези думи министър-председателят отказа да коментира последните изказвания на президента за затруднено общуване с кабинета.

Борисов обясни, че не чете вестници, а прелиства само спортните страници в тях, защото за 12 г. опознал собствениците им и знаел какво могат да напишат.

Той не пожела да коментира по същество и исканията за вот на недоверие от БСП.

"Кои искат вот? Тези, които са подсъдими половината - като се започне от Станишев, Масларова, половината предишен кабинет".

Борисов подчерта, че ако падне от власт и изтегли ГЕРБ от парламента, президентът ще трябва да състави служебен кабинет, а експертите му били половината зам.-министри, провалили се при предишното правителство.

"Хонорарът на Доган - политически капан. Като имотите на царя", пише "Труд".

Есенният съдебен сезон започна с лидера на ДПС, политическият - също. Едва ли ДПС ще повтори грешката на НДСВ, за която защитата на царските имоти се превърна във въпрос на живот и смърт.

ДПС вероятно ще банализира въпроса за хонорара на лидера си и ще се концентрира върху защитата на преките си избиратели или на фундаменталните човешки права, а Доган ще се размине с мечтата си да стане "европейски политик", завършва анализът.

Георги Първанов заяви пред "Труд": "Ще съдействам на правителството за приемане на нова Стратегия за национална сигурност, настроен съм конструктивно, защото това е документ за поне 10 години напред".

Частна фирма писала изисквания за медицински търгове, информира "24 часа". Скандал за усвояването на 147 млн. лв. разтърси Министерството на здравеопазването.

На сайта на ведомството бяха публикувани технически спецификации, писани от конкурент на производители и доставчици на медицинска техника. Документите съдържат параметри на апаратура, която ще се купува с европари. От здравното министерство окачествиха случилото се като техническо недоглеждане.

Признаха, че документи на "Дженеръл електрик" са ползвани като основа за изготвяне на спецификациите. Тодор Воденичаров, ръководител на "Сименс хелткеър" е сигурен, че само един кандидат е щял да спечели, никой не е търсил останалите. Той е убеден, че става дума за очевидна манипулация.

Лобистките скандали са очистителни за ГЕРБ, смята Цецка Цачева, председател на Народното събрание.

Няма да има повече проблеми с конфликт на интереси, изказа убеденост председателят на НС пред "24 часа". Очистителни и за партията, и за обществото са случилите се лобистки скандали.

Те не са приятни, но пък доказахме на избирателите, че за първи път при на ГЕРБ се случва нещо ново - когато някой сгреши и наруши определени морални норми, той понася своята персонална отговорност.

"Сега" коментира: "Борисов изчезна от европейския хоризонт при първия по-сериозен сблъсък. Дори сравненията на положението на ромите в България с прокуждането на евреите не накараха правителството и президентът да реагират публично.

В общото възмущение срещу ксенофобията и лицемерието, България направи впечатление със своето безгласие. Когато Борисов мълчи, сякаш мълчи като за двама,защото и президентът Георги Първанов отсъства от международния дебат.

Днес слагат на тезгяха някогашната гордост на българската металургия, на комунистическата партия, на работническата класа и прочие, пише "Труд" на първа страница.

След близо 20 години източване, обиране, препиране, кражби, стачки и агония металургичният гигант най-накрая рухна. И започва продажбата на Кремиковци, но не за един долар, както преди години, а за повече от половин милиард лева.

Китайци и дубайци в битка за "Виваком", съобщава "24 часа". Китайският милиардер Ричард Ли чрез фонда си "Пайнбридж" и базираният в Дубай "Ожер телеком" може да поемат съвместно контрола върху "Виваком".

Ли и "Ожер" са конкуренти от няколко месеца за "Виваком", след като стана ясно, че американският застраховател AIG продава компанията.

През март фондът на Ли "Пайнбридж" купи управляващото дружество на собственика на "Виваком" - "Неф телеком България". През юли китайският милиардер бе в България за среща с премиера Бойко Борисов, за да го запознае с интереса си към "Виваком".

"Телеграф" съобщава, че министърът на образованието Сергей Игнатов се ангажирал да бъде внесена поправка в постановлението за двойните таксите за ВУЗ, засягащи студентите от горните курсове на Медицинския университет.

За "Труд" проф. Иван Илчев, ректор на СУ казва: "В новото финансиране на нашия университет трябва да се отчита изледователската работа и качеството на обучението. В момента държавната субсидия за ученик в София е 1170 лв., а за професионалното направление "педагогика" е 697 лв. Няма никъде такъв абсурд!".

Държавата трябва да отнеме лиценза на ЧЕЗ заради системни нарушения на Закона за енергетиката, призовава "Атака".

ЧЕЗ не работи в интерес на обществото и потребителите. Злоупотребява с монополното си положение на пазара. Неясно определя цените на тока и не поддържа достатъчен брой квалифициран персонал - поради тези причини лицензът трябва да й бъде отнет.

За "Класа" Томислав Дончев, министър по управление на европейските средства, казва: "Някои общини ще връщат пари заради дискриминационни условия. Основната тежест, която носим на гърба си, е късният старт на повечето програми.

А лошият имидж пред европейските институции, петното, че България е корумпирана, ще се преодолява дълго.

Необходимо е опростяване на процедурите за кандидатстване, синхронизиране на правила и документи. Всяка процедура, обявена от когото и да е, трябва да изглежда по един и същ начин и да се вмества в еднакви форми. 

Коментари 5
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

5 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Миланович: Не съм обиждал българите

Миланович: Не съм обиждал българите

Свят Преди 1 час

Днес той подчерта, че никой не се моли България да пропадне

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Една жена срещу четирима мъже в петицата на Hell's Kitchen 6

Любопитно Преди 1 час

Амбициозната Михаела Тричкова напусна състезанието и се раздели с черната си куртка

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

Пускат за движение всички платна на АМ "Струма"

България Преди 6 часа

Трафикът по магистралата е засилен заради почивките на хиляди българи

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

КЕВР намали цената на природния газ със 7%

България Преди 7 часа

Регулаторът коригира предложената от „Булгаргаз“ цена от 54,76 лв./MWh на 54,70 лв./MWh

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

Петков: Не вярвам на ДАНС и прокуратурата

България Преди 7 часа

Петков: Ще съдействаме и на прокуратурата, и на ДАНС

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за национална детската болница

България Преди 8 часа

ГЕРБ винаги е подкрепяла и подкрепя този проект

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Царина: Мони Бонбони не ми направи добро първо впечатление

Любопитно Преди 8 часа

Царина разказа, че най-големите скандали при Червените са били заради загубените битки

<p>&quot;Ужасно е да се печели от смъртта&quot;</p>

Папа Франциск осъди оръжейната индустрия: Ужасно е да се печели от смъртта

Свят Преди 9 часа

Войната на Русия в Украйна беше посочена като една от основните причини за глобалното увеличение на разходите за отбрана

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

България Преди 10 часа

Според коалицията изграждане на частна болница във вида, в който вчера МС реши, „опорочава каузата за национална болница"

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

Пеевски: Призовавам правителството незабавно да отмени решението си за изграждане на частна детска болница

България Преди 10 часа

Министерският съвет одобри изграждането на частна МБАЛ „Мама и Аз“ в София

<p>Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк (СНИМКИ)</p>

"Грехота е да носиш нещо подобно само веднъж": Ралф Лорън с бутиково ревю в офиса си в Ню Йорк

Любопитно Преди 10 часа

Синът на Лорън, Дейвид, изпълнителен директор на марката, коментира предизвикателството да се създават нови модели всеки сезон

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Полицай е обвинен в тероризъм, показал подкрепа за "Хамас" в социалните мрежи

Свят Преди 10 часа

Адил е изправен пред две обвинения за публикуване на изображение в подкрепа на забранена организация в нарушение на Закона за тероризма

<p>ПП&ndash;ДБ отстраниха свой депутат</p>

ПП-ДБ отстраниха депутата Стоян Георгиев

България Преди 11 часа

Стоян Георгиев е депутат от 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание като част от групата на "Продължаваме промяната"

<p>Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания (СНИМКИ)</p>

Тийнейджър намушка с нож трима души във Великобритания

Свят Преди 11 часа

Миналия петък 13-годишно момиче се яви за първи път в съда в Уелс по три обвинения в опит за убийство

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Руски обстрел в Харковска област, има жертви и ранени

Свят Преди 11 часа

Харковска област беше подложена на интензивен обстрел тази пролет като руските сили атакуваха гражданска и енергийна инфраструктура

<p>Жозеп Борел: Това е неприемливо&nbsp;</p>

Борел за протестите в Грузия: Неприемливо е използването на сила за репресиране

Свят Преди 11 часа

"Грузия е страна кандидатка за ЕС. Призовавам грузинските власти да гарантират правото на мирно събиране", написа той в "Екс"