7

„Топлофикация София“ ЕАД обяви, че започва изпълнението на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 година.

Това означава, че през лятото в редица квартали в столицата няма да има топла вода за различни периоди от време.

Надписват ли ни сметките за парно и няколко съвета как да плащаме по-малко

Защо „Топлофикация София“ иска по-скъпо парно

Предлагат по-евтино парно, ако ТЕЦ „София” гори боклук

Ремонтите на топлопреносната мрежа започват от 5 юни. От дружеството обявиха, че ще работят в максимално кратки срокове. Най-много ремонти ще се извършват през август, а според прогнозите трябва да приключат в края на септември.

Като най-сериозно прекъсване на топлоподаването през това лято се очертава спирането на ТЕЦ „София“. Заради него живеещите в Централната градска част ще останат без топла вода от 20 до 29 август.

Ще бъдат засегнати потребителите в районите на ул. „История Славянобългарска“, бул. „Данаил Николаев“, ул. „Проф. Милко Бичев“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Патриарх Евтимий“, както и булевардите „Прага“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“, ул. „Йоаким Кърчовски“, ул. „Дамян Груев“, Руски паметник, Зона Б5, Зона Б17, 18 И 19, ул. „Опълченска“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, Сточна гара, ж.к. „Банишора“, ж.к. „Света Троица“ и ж.к. „Фондови жилища“.

Освен това ще бъдат подменени 20 км топлопроводи на стойност около 9 млн. лева. Част от районите, в които ще се работи са: кв.„Младост“ 3, покрай Трета градска болница, ж.к „Света Троица“. Ще се довършват и участъци в кв. „Обеля“.

„Топлофикация София“ ЕАД предвижда също така реконструкция на топлопреносната мрежа по ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „6-ти септември“, както и в района на строящите се нови обектите на столичния Метрополитен.

За новия регулаторен период, от 1 юли до 30 юни 2019 година, дружеството предлага увеличение на цената на топлинната енергия с 4%. Крайното решение за това ще бъде взето от КЕВР.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@