6

И нтерпол издирва с жълта бюлетина бившия ръководител на Института по океанология във Варна, който е в неизвестност от 12 дни.

Професор Веселин Пейчев изчезна на 10 март. За последно той е бил видян да слиза от градски автобус, на около 250 метра от дома му. В него се качил заедно със свой колега. Разследващите в морския град работят по различни версии за съдбата на Пейчев. 

57-годишният ни учен се преборил за над 1 милион лева за научно-изследователския кораб "Академик", но обществената поръчка бе спряна и съдбата на кораба остава неясна. 

Много версии и малко информация за изчезналия професор

Професор Пейчев е експерт по морска геология и археология и дългогодишен служител на Института по океанология. Колегите му го описват като изключително организиран човек, целенасочен, целеустремен. 

„Проф. Пейчев участва в много организации.

Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му би могло да е вследствие на неговата професионална дейност. Проучваме дали в случая е замесена така наречената „рапанджийска мафия”. Възможно е да е свързано и с подводната археология”, заяви за „Здравей, България” преди дни Максим Петков, председател на Сдружението на превозвачите.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@