15

Ш офьорът на лекия автомобил „Рено Меган”, причинил тежката катастрофа до Петолъчката, при която загинаха двама души, е показал положителна проба от 0,65 промила при проверката за употреба на алкохол, съобщи DarikNews.bg.

48-годишният ямболия е дал и кръвна проба.

От Областната дирекция на МВР-Сливен съобщават е приключил първоначалният оглед на мястото на инцидента. Установено е, че шофьорът на лекия автомобил е завил внезапно вдясно, което накарало 32-годишният шофьор от Разград на движещия се след него товарен автомобил „Даф” да се опита рязко да спре. Последвал удар отзад от движещия се зад него товарен автомобил „Скания”, управляван от 48-годишен водач от с. Гецово, община Разград.

От удара „Скания”-та се е отклонила и се блъснала в движещия се в насрещното платно товарен камион „Даф”, управляван от 53-годишен водач от Търговище. От челния удар двете товарни коли са се запалили и двамата им водачи са загинали на място.

Тази сутрин в 4,00 ч. е било възстановено движението по пътя от Петолъчката за Котел и Омуртаг. „Всички пътища са нормално проходими, товарните автомобили, участвали в катастрофата са изтеглени и пътят е разчистен”, е съобщил за DarikNews.bg говорителят на Областната дирекция на МВР-Сливен – Първолета Мандинска.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@