2

Х иляди нови благодетели, които всеки месец ще отделят по 5 лева от бюджета си като редовни дарители, се включиха по време на благотворителния спектакъл „Заедно срещу насилието в училище“ на УНИЦЕФ и NOVA.

Очаква се с дарената сума от тях през следващите три години, в които ще бъде приложена програмата в училищата и с помощта на корпоративните партньори, които подкрепят УНИЦЕФ, да се съберат 400 000 лева.

В подкрепа на българските деца застанаха зрителите на NOVA и десетки популярни личности, обединени в една обща кауза – да осигурят заедно сигурна учебна среда за българските деца.

С набраните средства ще бъде разработена, приложена и оценена програма за превенция на насилието и тормоза в училище. Предвижда се програмата да стартира с няколко пилотни училища, а след това да бъде разпространена на национално ниво.

Набирането на средства продължава, а желаещите да дарят в подкрепа на децата могат да го направят чрез онлайн дарение на www.unicef.org/bulgaria, или като изпратят SMS с цифра 5 на номер 1021 и станат благодетели с месечни дарения през мобилния си телефон.

Ани Салич, Йоана Буковска-Давидова, Мартин Паунов, Кирил Маричков и група Jeremy, Десислава, Надежда Узунова, Поли Генова и детската вокална група Бон-Бон, Яна Маринова, Ернестина Шинова, Десислава Бакърджиева, група ПИФ, са само част от многото популярни личности, които се включиха в спектакъла. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика и общество изразиха своята солидарност и подкрепа за каузата.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@