0

П рокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отмени решението, с което Даниела Начева бе определена за временен административен ръководител на Специализираната прокуратура и определи Димитър Франтишек Петров, заместник на административния ръководител, за изпълняващ функцията.

Това съобщиха от пресцентъра на ВСС. Димитър Петров е предложен от Иван Гешев – заместник главен прокурор при ВКП, цитирани от Агенция „Фокус”.

Прокурор Петров има над 17 години юридически стаж и е заемал последователно длъжностите: следовател в Окръжен следствен отдел – Силистра; следовател в Столична следствена служба; прокурор в Районна прокуратура – София; прокурор в Софийска районна прокуратура, командирован в Софийска градска прокуратура.

От 19.03.2018 г. и към настоящия момент е заместник на административния ръководител на Специализираната прокуратура.

На предходното си заседание Прокурорската колегия отложи разглеждането на предложението за определяне на административен ръководител, за да бъдат изслушани заместниците на административния ръководител на Специализираната прокуратура.

Междувременно във връзка с писмо до главния прокурор на Република България от Йордан Стоев – член на Прокурорската колегия, изслушването бе отложено.

В писмото си Йордан Стоев е изразил категорично несъгласие с приетото решение като е посочил, че процедурата за изпълняващ функциите на административен ръководител, както и тази за назначаване на заместник на административния ръководител, не предвижда изслушване на тези лица пред Прокурорската колегия.

На 10 октомври прокурор Начева депозира молба с искане да бъде освободена по лични причини от длъжността на изпълняващ функциите „административен ръководител”.

Николай и Евгения Баневи са арестувани в Ница

Запорираха 12 банкови сметки и 4 имота на Арабаджиеви

Прокуратурата реши да провери фирмата, където работи Очите

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@