0

В навечерието на Коледните празници думата благотворителност присъства неизменно в ежедневието ни, но когато е свързана с подпомагането на деца, докосва сърцата ни по различен начин. И когато желанието да помогнеш идва от деца за деца, то тогава приливът на положителна енергия и сила, ни завладява във възможно най-висока степен.

Точно така се чувстват и децата от четвърти и пети клас на „Англо-Американско училище в София“. Заедно със своята учителка по изобразително изкуство, г-жа Марианджели Анастасова, те организират изложба със свои произведения, за да подпомогнат Фондация „Прегърни ме“.

Под наслов „Душата на тревата“ децата ще изложат картините си в периода 28.11. до 12.12. в емблематичната „Сан Стефано Плаза“ /ул. „Сан Стефано“, срещу БНТ/, техен куратор ще бъде г-жа Анастасова, а крайната цел ще бъде събирането на дарения за талантливите млади български деца на Фондация „Прегърни ме“. Всички те рисуват и творят под непрестанните грижи на своите учители и педагози, но за да напредват и успяват още повече, малките петокласните, заедно със своите по-големи съученици, ще предоставят всички набрани средства и материали на бъдещите художници.

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 28.11. /сряда/, от 18.00 часа. На него ще присъстват всички ученици на Англо-Американско училище в София, техните учители, директори, както и представители на Фондацията.

„Заставам пред вас в качеството си на родител и ви уверявам, че желанието за промяна, за развитие, за успех, води напред нашето бъдеще – децата. Благодарна съм, че съм част от тази изложба и се гордея с моите ученици“ - заяви г-жа Анастасова.

„Душата на тревата“ ще може да бъде видя в над 20-сет картини, истински произведения на изкуството. Насладете им се, защото всяко дете го заслужава.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@