22

Л ора Крумова и Галя Щърбева се завръщат в ефира на Нова ТВ. Популярните ТВ водещи подготвят напълно ново за ефира предаване, при което телевизията отива при хората -  новото им предаване ще се излъчва на живо от един от най-големите столични молове.

Новият за страната подход при реализацията му ще даде възможност на зрителите сами да участват в създаването на някои от рубриките.

Вижте интервю с Лора Крумова и Галя Щърбева за Vesti.bg преди да се върнат в ефир

Дами, готови ли сте за ефир и кога да очакваме старта на предаването?

Галя: Вече усилено работим, събираме се с екипа, мислим по различни идеи и ги реализираме една по една. Може да се каже, че сме в пълна бойна готовност. Готвим се да стартираме в началото на март. В момента се изгражда студиото ни в мола, което е доста голямо и с прекрасен декор.

Лора: То ще е постоянно позиционирано там и освен като студио, през седмицата ще го използваме и за по-интерактивни срещи със зрители, за събития, свързани с предаването.

Как се спряхте на тази концепция и защо решихте да снимате в мол?

Лора: Ами, основното, което искаме да направим, е да излезем от малката рамка на ТВ студиото, за да бъдем на мястото, където се случват нещата. Избрахме мола, защото той вече отдавна не е само съвкупност от магазини, превърнал се е в място за срещи и социални контакти, в него кипи истинският живот. 
Галя: Основната ни идея е, че ще сме сред хората и ще ги направим свидетели на това как се прави телевизия. Tелевизия на живо в специално изградено за това студио не е правена до момента и се надяваме с това да поставим едно ново начало.

Как точно ще се включват хората?

Галя: Зрителите ще могат да видят студиото и то не само по време на ефир, когато се снима самото предаване, но и през седмицата. Те ще имат възможност да надникнат в кухнята на телевизията, да видят това, което обикновено стои зад кадър, а пък е интересно за хората.

Лора: Става въпрос за контролиран достъп, все пак. Не си представяйте, че всеки ще може да влиза и да излиза когато си пожелае. Но ще има сегменти, в които за определени гости и по определени теми обикновените хора, които да кажем в момента минават оттам, ще вземат отношение.

Галя: Имаме няколко рубрики, които ще се снимат на различни места в мола – в киното, на картинга, в ресторанти и по този начин пак ще сме много близо до хората. Те от естествен декор ще се превърнат в участници, тъй като камерата ще отива при тях, с тяхно съгласие, разбира се.

Избрали сте интересни ко-водещи. Кажете ни повече за рубриките и хората, които ще ги подготвят.

Галя: Имаме няколко интересни лица, които ще водят определени рубрики. Здравното реалити с д-р Мирослав Ненков ще показва живота по етажите на ВМА, в което бившият здравен министър ще бъде и водещ, и пътеводител по време на снимките.
Лора: Вече сме заснели няколко епизода от здравното реалити, в които д-р Ненков ни среща със свои колеги, показва ни и смешната, и тъжната страна на това, което се случва в ежедневието им в рубриката „Без упойка”.
Галя: Другото име е на Красимир Боев, който ще прави социални експерименти. Той е много добър журналист и човек с нестандартно мислене, който има опит в подобни експерименти. Много е провокативен в темите, които измисля.
Лора: Идеята на тези експерименти е да показват различни явления, типични за нашето общество. Те ще бъдат коментирани в последствие в студиото с гости, ще анализираме самия социален експеримент и какви тенденции създава той в обществото ни в рубриката „Анализирай това”.

Ще видим ли други познати лица в предаването ви?
Галя: Мария Йотова, също утвърден журналист, ще прави рубриката „Къси разкази”, която показва нейната гледна точка за интересни истории, събития и хора.
Лора: Различната журналистическа гледна точка е нейната запазена марка, а ние много се радваме, че ще работим с нея.
Галя: Надя Узунова, която е част от екипа на Нова, ще има своя актуална рубрика - заедно със специалисти ще анализира невербалните жестове в определени интервюта, които подсказват дали и доколко човекът отсреща е бил несигурен или неискрен.

Каква е вашата роля сред толкова много теми и ко-водещи?

Лора: Ние сме свързващият сегмент през цялото време, а ко-водещите се включват с техните материали в точния момент. Най-общо предаването е обособено в две отделни части - актуална и лайфстайл част. В лайфстайл частта известни хора ще бъдат провокирани в студиото, но засега ще запазим в тайна точно как.
Галя: Ще има и актуална част с по-сериозните теми на деня, които ще обсъждаме пак двете с Лора в студиото.

Първоначално имахте други идеи за име на предаването. Защо в крайна сметка се спряхте на „Комбина”?

Лора: Ами, мислихме за различни варианти, имахме много работни заглавия, докато открием нашето име. Действително предаването ни ще е на шестия ден, защото ще се излъчва всяка събота, но „Комбина” като че ли пасна най-добре.
Галя: „Комбина” звучи добре и има „игра” в думата: ние сме комбина помежду си, комбина сме с публиката.

3 часа звучи доста. Много ли е или малко това време за предаването, което подготвяте?

Лора: Не е малко. Това е сериозно време, което изисква сериозна подготовка и силен екип, за да се получи.

Галя: Но ние сме „Комбина” и ще се справим.

Притеснява ли ви конкуренцията?

Лора: Човек никога не трябва да подценява това, което се случва. Конкуренцията обикновено помага, защото те стимулира, държи те в кондиция, кара те да мислиш по-мащабно.

Кои са трите причини, заради които зрителите ще ви гледат?

Лора: Едното, което се надяваме да постигнем, е модерна телевизия – комбина(ция) от много добро съдържание и модерна телевизия. Другото е спокойствието, което смятам че ще имаме заедно на екран.
Галя: И третото е връзката ни с хората. При всички случаи ще бъдем близо до тях в буквалния смисъл. И това е нещо, което се случва за първи път с такъв тип предаване в България. Така че се надяваме всички тези неща заедно да провокират зрителите да ни гледат и харесват.

Ще споделите ли с нас нещо любопитно от първото предаване?

Галя: Започваме с един много любопитен социален експеримент, който ще провокира доста интересна дискусия.
Лора: Защото той е плод на една „болест” в обществото ни, става въпрос за една доверчивост, но и безпомощност на хората да се предпазят.

Мотото на предаването ви?

Галя: Близо до хората мисля, че е най-точното, защото наистина това е новото. Нещата, които правим са плод на много усилия и труд, но това, което наистина ще ни отличава, е фактът, че сме двете, че сме комбина, че правим нещо наистина различно с уникална визия и екип и че всеки зрител ще може да се докосне до нашата работа.

Д-р Мирослав Ненков
Д-р Мирослав Ненков Източник: Нова ТВ

Д-р Мирослав Ненков за новата си екранна роля, рубриката „Без упойка” и чувството за хумор:

Анестезиологът е като дялан камък, пасва навсякъде. Как ще е като водещ - още не зная. Това е съвсем ново занятие за мен и леко се вълнувам и притеснявам. Имам обаче пълно доверие на Лора и Галя и вярвам, че с тяхна помощ ще се справя.

Мисля че този съвсем нов формат ще успее да покаже с максимална точност работата на моите колеги, без цензура и ограничения. Надявам се да изпишем един човешки и разбираем образ на лекаря. Много ми се иска да се получи едно положително послание към обществото. За много от "изкривяванията" на нашата система всъщност има съвсем обективни причини.

Безусловно чувството за хумор помага на всеки. В наистина критична ситуация няма време за това, но като отмине напрежението може и да се посмеем. Старая се и да разтушавам моите пациенти -  така хем е забавно, хем сваляме малко напрежението.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@