14

М ного са редки случаите човек да може да мърда ушите си, да движи очи в различни посоки и да не ги затваря, докато киха. Дали вие сте сред тях?

Мърдане на ушите
В световен мащаб хората, които могат да си мърдат ушите, са не повече от 20%. Тези, които могат да го правят, използват мускула, близо до ушите си, за да контролират движението. Мърдането на ушите не е необходимо на хората, а е присъщо на животните. Котките, кучетата и конете имат пълен контрол над движенията на ушите. Това им помага да установяват точно откъде идва звукът.

Близане на лакът с език
За повечето хора това е невъзможно. Процентът на хората, които могат да го направят, е наистина малък. Няма научно обяснение кои имат това умение. Може би тези, които могат, са се родили с по-дълъг език.

Вижте и 5 неща за тялото, които не подозираме

Източник: Thinkstockphotos

Сгъване на кутрето
Опитайте се да сгънете кутрето си, докато останалите пръсти са изпънати. Шансът да го направите е почти нулев. Разбира се, с много упражнения може да постигнете напредък.

Движение на очите в различни посоки
Очите ни винаги се движат заедно, но има хора, които могат да движат едното си око, независимо от другото. Най-вероятно това им е е генетично заложено.

Източник: ThinkStock/Guliver

Кихане с отворени очи
За повечето хора да кихнат с отворени очи е напълно невъзможно. Когато кихаме, силата на това действие се придвижва по нервите ни до мозъка, оттам до клепачите ни и ги кара да се затворят. Има много малък процент хора, които могат да кихат с отворени очи.

*Препубликуваме в рубриката ни Златно най-четените любопитни публикации във Vesti.bg.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@