Били Хлапето и Михаела Филева: Правим музика за хората
Били Хлапето и Михаела Филева   
Източник: Георги Димитров - Бруно
4

Той вярва, че всеки има своята маска, а тя - че трябва да бъде открита. Той мисли, че никога не можеш да разчиташ на някой на 100%, а тя с усмивка обяснява, че нейните приятели ще бъдат винаги до нея.

Те са млади, енергични, много усмихнати и надъхани да правят качествена, модерна и слушаема българска музика. Те са Били Хлапето и Михаела Филева (Вж. галерия с младите таланти).

И преди да сте попитали - не са заедно, но не са и сами. И двамата имат "най-прекрасните, умни и красиви хора" до себе си.

Друго е нещото, което ги свързва, а именно музиката. И Били, и Михаела ги вдъхновяват малките неща, които ги карат да се чувстват истински живи.

Да, различни са, но и се допълват, а общият им проект "Когато ти трябвам" е доказателство, че когато двама млади таланти се съберат, се получава нещо наистина добро.

Музиката и текстът на песента са дело на Били и Графа, който е и музикален продуцент на проекта. За аранжимента към тях се включва Боян Ковачев от "Монте Студио".

И двамата мислят, че да пеят за сериозни неща е неестествено за възрастта им (, тъй като все още нямат чак толкова солиден житейски опит. Но все пак се стремят музиката им да докосва.

Повече за младите таланти и как са се събрали в дуетна песен, научете от тях в ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg

- Разкажете ми как се запознахте и как дойде идеята за новата ви песен „Когато ти трябвам"?
- Михаела: И двамата сме артисти на "Монте мюзик" и всъщност Графа беше причината да се срещнем житейски и творчески.

- Михаела, ти стана популярна покрай тв риалитито "X Фактор". Тогава отпадна още в началото, но явно това не е определящо за развитието на един изпълнител.
- Михаела: Така е. В общи линии ако работиш, постоянен си и знаеш точно какво ти се прави, всичко се случва.

- Били, името ти най-често се асоциира с тазгодишния летен хит "Баш Майсторска", но всъщност ти правиш музика от много по-отдавна. Как се промениха нещата за теб през годините?
- Били: Аз съм си същият, все същият. Иначе се промени това, че почнаха да ме познават, да ме поздравяват, да ми искат автографи, да се снимат с мен... Такива неща. Това е промяната, както и това, че работя с професионалисти като Михаела, Графа, Боян, Димчо... Всички индивиди, които сме в цялата схема (Смее се).

- А близките до вас хора? Те различни ли са в отношението си?
- Били: Истински близките не са се променили, по-скоро в хората, които съм считал, че са ми приятели, има някаква промяна...
Михаела: Аз от доста време съм подбрала много добре хората около себе си и общо взето знам, че хората, на които мога да разчитам, са близо. Няма как да останеш изненадан приятно или неприятно, при положение, че ти вече си взел решение кои са близките ти хора. А и аз правя огромна разлика между добрите познати и приятелите.
Били: Абе, никога не е късно да станеш за резил, така че никога според мен не можеш да си сигурен в хората около теб на 100%. Това поне е моето мнение. Михаела: А, не. В моя случай - не, за което благодаря на Господ, защото може да са малко, но са истински.

- Имате ли човек до вас, който да ви подкрепя и да ви дава сили?
- Били: Аз имам и много се гордея с нея! На 25 години е, доктор на науките - какво повече да искам? Умна, красива - най-добрата! От достатъчно дълго време сме заедно, за да кажа, че имам жена до себе си и съм сигурен в нея. 
Михаела: За себе си мога да кажа, че съм от хората, които са родени, за да обичат. Имам човек до мен, на когото показвам това. Моят човек също е най-красивият, най-умният, най!

- Какво ще кажете за почитателите на българската музика? Усещате ли подкрепа и от феновете?
- Михаела: Да, заради тези хора правим музиката в крайна сметка.
Били: Заради нас, заради хората. Всеки е започнал да го прави, защото му е харесвало. Лошо е за онези, при които впоследствие нещата се променят и започват да правят музика, за да изкарват пари. Е, няма лошо да изкарваш пари, но да правиш музика, само за да печелиш... Няма смисъл просто.
Михаела: Има нещо такова, но сякаш това е повече българска работа. На Запад хората разсъждават така: "Нека да си направим кефа, нека да правим яка музика!". Ако във всичко, което си направил, е вложено цялото ти сърце и в същото време си професионалист и то на високо ниво, парите са едно естествено продължение на изкуството в този случай. За пари не е редно обаче да се говори. Слава Богу, че тук сме се събрали все хора, които живеем за музиката. За това тя да радва, впечатлява и забавлява хората.

- Казват, че тази година на българската поп музика й се случи това, което трябваше отдавна да стане - много продукция, много хитове. Вие какво ще кажете за музиката на конкурентите или по скоро колегите ви - харесва ли ви?
- Били: Абе какви конкуренти! Ние нямаме конкуренти! Толкова сме добри (Смее се)Михаела: Права си, ние не сме конкуренти.
Били: Ако трябва да съм сериозен, истината е, че ние сме различни и индивидуални. Всеки прави музика по вкуса си, така че сме несравними едни с други.

- Като спомена "различни", едно от нещата, които те отличава са едни страшни маски, с които се появяваш в различните клипове От къде идва цялата тази идея с маските и страховития вид?
- Били: Както казва Гуудслав "Абе не ме занимавайте, бе! Аз съм луд" (Смее се) Ако трябва да съм сериозен обаче, това е в мен. Много хора си слагат маски. Понякога наистина се налага да го направиш, за да постигнеш нещо. Ако те видят, че си добродушен, примерно, ще се опитат по един или друг начин да те прецакат. Не е лошо от време на време да поставиш маска пред хората, пък вече с времето сам да решиш пред кой да я свалиш.

- Твоята маска каква е тогава?
- Били: Според зависи срещу кого съм.

- Интересното покрай теб е, че когато ти зададат някой по-личен въпрос, казваш: "Аз не обичам да говоря за себе си". Защо не обичаш?
- Били: Защото не мисля, че всеки трябва да ме познава много добре. Но като цяло съм усмихнат човек, с приятелите съм най-добър приятел, с колегите съм добър.

- А какви бяхте като деца двамата? 
- Били: Аз съм имал хубаво детство. Имам прекрасно семейство и се радвам, че то винаги ме подкрепя. Винаги съм бил лъчезарен, усмихнат и съм гледал всичко да бъде наред с приятелите. Винаги съм бил коректен към хората и по един или друг начин това ме е правило слаб, ако мога така да го нарека, защото аз наистина обичам като съм с някой на 100 процента, да съм с някой на 100 процента. А и не обичам да крия какво мисля, предпочитам да казвам всичко, дори и някой да ми се разсърди. Освен това си спомням, че като малък ме наричаха Белян Белята - един приятел на дядо ми го измисли, защото все правех някакви щуротии.
Михаела: Аз имах едно много слънчево и прекрасно детство, което остави дълбок отпечатък в мен. И до ден днешен хората като ме срещат и ме опознават, го виждат. Аз и в момента съм дете, съвсем по детски се чувствам. Били като говореше за маските, се замислих, че аз съм точно обратното - съвсем пряма, чиста, откровена и избягвам криенето зад маска от дете. От Велико Търново и често хората казват, че имаме болярска кръв.

- Какво ви зарежда с енергия да творите?
- Били: Знаеш ли, често ме питат да не би да взимам нещо. Естествено, че не! Просто всичко около мен ме зарежда страшно много. Освен това вярвам, че ако давам положителна енергия към природата, тя ще ми отвърне със същото. Абе, аз съм най-щастливият човек!
Михаела: Малките неща са онези, които ме вдъхновяват и ме карат да се чувствам жива, като например да се разхождам и да усещам как вятъра брули лицето ми. Не знам, сигурно много идеалиситчно звучи, но май се оказва, че сме такива хората, които правим изкуство в България - безкрайни идеалисти и вярващи в това, че хубавото идва и най-скъпото ти е най-простото.

- А какво ви предстои съвсем скоро?
- Били: През октомви стартираме своето клубно турне на Башмайсторите (аз, Lexus и Dim4ou), както и Михаела. Обиколката ще стартира в средата на октомври и ще премине през десет български града.
Михаела: Очакваме всички, ще си изкараме страхотно! Аз сега работя и върху едно соло парче, което би трябвало да е напълно готово през ноември, така че може и да има изненада.
Били: Ще има смях, ще има сълзи. Сълзи от смях, де (Смее се)

Коментари 4
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

4 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Разединените звезди в Hell's Kitchen постигнаха пирова победа

Любопитно Преди 53 минути

Царина и Никол получиха оранжеви престилки след загуба на Червените от звездния обор

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Украйна чака американските оръжия за контраатака

Свят Преди 2 часа

Черник: Украинските въоръжени сили могат да прережат сухопътния коридор към Крим

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

Смениха директора на ОД на МВР в Габрово

България Преди 5 часа

Пламен Иванов е временно преназначен на ръководната длъжност

САЩ с доклад за човешките права в България

САЩ с доклад за човешките права в България

България Преди 6 часа

Значимите проблеми с правата на човека включват достоверни доклади за изтезания или жестоко отношение

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

АЕЖ: МВР превиши правомощията си по случая с Димитър Стоянов

България Преди 6 часа

Според АЕЖ вътрешното министерство трябвало да публикува всички записи, а не част от тях

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Гражданите на ЕС с право на ремонт

Свят Преди 7 часа

Новите правила въвеждат засилено „право на ремонт“

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

Комисията за "Турски поток" прекрати заседанието си заради спорове за дневния ред

България Преди 7 часа

Сабрутев отрече, че прекратяването му е по вина на ПП-ДБ

БГ фестивал в Йокохама

Български фестивал се проведе за втора поредна година в японския град Йокохама

България Преди 7 часа

Целта на събитието е да представи България като "привлекателна туристическа дестинация"

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда обезщетенията при безработица

България Преди 7 часа

Предстои и избор на ротационни заместник-председатели на Националния съвет

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 8 часа

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 8 часа

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

Бабата на Габриела Славова: Моята внучка не е убийца

България Преди 8 часа

Габриела Пеева остава в ареста

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

Десет партии и осем коалиции са подали документи за регистрация за изборите

България Преди 8 часа

От подалите документи до момента са регистрирани пет парти и две коалиции

Сградата, където се помещава СГС

Съдът остави Марин Димитров в ареста

България Преди 8 часа

Синът му Стефан Димитров и Петя Банкова също са окончателно в ареста

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 8 часа

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете