0
Уа авителният съвет на БНТ спря пет външни продукции, чиито договори изтичат на 15 септември, съобщи "Дарик радио".

Няма да бъдат подновени договорите на "Латерна магика", "Каналето", "НЛО" и "ШАШ" (6a6.info).

"Наслука" пък имало много ограничена аудитория и евентуално ще се разисква дали да се превърне в рубрика в рамките на магазинно предаване.

Според тв управата предаванията са изчерпали потенциала си в този формат, а оценката на редколегията е, че "липсва свеж сценарен ресурс".

Освен това продукциите не достигали заложените им рейтинги и маркетингови характеристики.

Предвид доказаните качества на екипите, БНТ евентуално ще преговаря с тях за бъдещо сътрудничество, но под друга форма, допълва "Дарик".

Междувременно до 10 септември е срокът, в който СЕМ ще приема документите на желаещите да станат генерален директор на БНТ.

Номинациите могат да бъдат направени от организации, които имат отношение към дейността на телевизията.

Допуснатите до конкурса след първия кръг на 14 септември ще участват в два публични диспута. В първия те ще отговарят на въпроси на работещи в БНТ, а във втория с тях ще разговарят и представители на граждански организации, държавни институции и интелектуалци.

СЕМ ще определи на 23 септември тримата полуфиналисти, с които ще разговаря на следващия ден, а ден по-късно трябва бъде избран новият генерален директор на БНТ.

Настоящият и.д. шеф Борислав Геронтиев застана начело на "Сан Стефано" 29 след оттеглянето на победителя в предишния конкурс Емил Владков.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@