1

А ко имате плодова градина, вероятно вече се чудите какво да правите с всички тези ягоди, които узряват в рамките на една седмица.

Новата рецепта на Диди ще ви помогне да оползотворите част от тях.

Необходими продукти:

2 п. чаени бисквити
100 гр. ядки
125 гр. масло
250 гр. рикота
3 яйца
400 гр. заквасена сметана
140 гр. захар

Натрошете бисквитите и маслото в блендер. Към тях добавете и ядките, които сте избрали.

Разстелете ги на дъното на тава и основата за десерта е готова.

В купа разбийте яйцата и захарта. Последователно добавете рикотата и сметаната.

Залейте блата с получената смес и печете на 170 градуса 40-45 минути.

Щом десерта изстине декорирайте с пресни ягоди и залейте със сладкарско желе.

Още няколко варианта за заливка вижте във видеото от канала на vbox7.com “Кухнята на Диди“.

А ето и още идеи за бързи и лесни десерти:

Кексът, който винаги става

Бисквитена торта, готова за 10 минути

Бързи бутер локумки

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@