89

В арненският митрополит Йоан определя Хелоуин като поклонение пред злото и пред смъртта.

В обръщение, публикувано на сайта на Варненската и Великопреславска митрополия, той изказва мнение, че този "празник" "приучва децата ни да се подиграват със собствената си невинност и с достойнството на ближните, да не вярват във Възкресението и в Христос, а да служат на дявола чрез бесовски игри и демонични забавления".

Хелоуин е отворена врата, през която безскрупулни търговци, някои безгрижни родители и учители тласкат малките днес деца да влязат утре като тийнейджъри в сатанински секти които ще ги унищожат, смята митрополитът.

Нека си спомним, че България на 1 ноември отбелязва Деня на народните будители, които са ни завещали любов към Светото Православие, любов към Родината, любов към Бога и ближните, а не чуждопоклонство и привързаност към дявола и неговата свита, призовава той.

Ще ни се да вярваме, че Хелоуин няма да бъде част от българската душа и че нашите деца ученици и млади хора ще пребъдат в чистата и свята православна вяра, чрез която нашия народ винаги се е спасявал и се спасява, казва митрополит Йоан и припомня,, че на 1 ноември е и Задушница, когато си спомняме за нашите близки покойници.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@