Ива Екимова: Смятам, че се справям великолепно!
Източник: Боби Тошев, БГНЕС
9

"Категорична съм, че амбицията е положително качество. Да впрегнеш най-ценните си качества, за да се представиш възможно най-добре в дадена ситуация, може само да бъде добър пример за подражание", казва Ива Екимова след края на участието ѝ във "ВИП Брадър" (VIP Brother).

Екимова e ПР експерт, университетски преподавател и телевизионна водеща.

С истинска популярност се сдоби, когато стана момиче на късмета в супершоу "Невада" преди повече от 20 години.

За себе си казва:

"Сексапилът на една жена е в това да бъде дейна, да бъде независима и това ѝ печели уважението на партньора. Ако тя е достатъчно умна, няма да позволи да изглежда сякаш доминира над партньора си, защото мъжете не обичат някой да доминира над тях. Не бих определила себе си като рязък характер, надявам се, че притежавам цялата палитра от рибешки характеристики. Но кой знае, може да се окаже, че съм пираня".

Тя е горда майка на дъщеря – Дара, която ражда през 2002 г. от покойния си вече съпруг Дими от "Сленг".

"Когато загубих Дими, животът ми коренно се промени, тъй като трябваше да изграждам един живот без партньора си, без човека, за когото съм очаквала да бъде много дълго с мен, да ме подкрепя, напътства и помага. Просто всичко се промени. Ако кажа, че е трябвало да се науча да ходя отново сама, може би това би било най-подходящото сравнение, защото когато държиш някой за ръка, е по-лесно да ходите заедно, но когато трябва да се научиш да ходиш сам, е много трудно, особено когато си на 33", казва Ива.

Сега, тя е щастливо обвързана с половинката си Петрозар.

В къщата на "ВИП Брадър" Ива бе амбициозният играч, който искаше да стигне до финала, но това така и не се случи.

"Влизам в къщата на "Биг Брадър" с целия оптимизъм, любов, всеотдайност и позитивизъм, на който съм способна", закани се преди шоуто тя.

По време на престоя ѝ във формата много хора я обвиниха в лицемерие, фалшивост, а накрая дори се опитаха да я свържат в романтична връзка с Иво Аръков.

Каква е истината за широката усмивка на Ива, болезнена ли е амбицията на една съвременна жена, имало ли е любов в сърцето ѝ към актьора Аръков и като победител ли се чувства след края на участието си в риалити шоуто? Разказва Екимова в интервю на Наталия Такова - Мазгарева от Vesti.bg:

- Здравейте, Ива! Как се чувствате, след като напуснахте Къщата на „ВИП Брадър”?
- Чувствам се като победител. Победих слабостта си да се огъвам пред авторитетите!

- А как се чувствахте в самото шоу? Този сезон се оказа доста напрегнат откъм скандали, любовни триъгълници и известни личности с голямо его?
- В шоуто се чувствах великолепно. В самото начало бях доста уплашена, но след като прекарах няколко дни в гащеризон и без грим – вече нищо не можеше да ме събори.

- Понякога не се ли натоварвахте от твърде многото негативизъм в къщата?
- В къщата на "Биг Брадър" потвърдих за себе си нещо, което вече знаех – в своето болшинство българинът е тотален негативист и ако селекцията на образите в къщата е била представителна извадка, то Влади Въргала е лицето на негативизма в България, въпреки увлекателните разкази за срещите му с учението на Норбеков. Докато това не се промени, ще си седим в кочината, в която се намираме!

- В живота си сте изключително усмихнат човек и сякаш това дойде „в повече” на съквартирантите в проекта. През цялото време Ви обвиняваха в неестественост и един вид маска, който едва ли не сте поставили за пред аудиторията. Как бихте го коментирали?
- Толкова по-зле за съквартирантите. Личната ми цел бе да науча нещо от всеки един от тях. Нямах претенции те да научават каквото и да е от мен, но само позитивизма и усмивката да бяха разчели като нещо, от което да вземат, пак щеше да е за добро. В този забележителен социален експеримент, какъвто е "ВИП Брадър", през цялото време съм била себе си. Вярно е, че животът не ме е поставял в такива тежки психологически и взривоопасно-емоционални ситуации за толкова кратко време, но като се замисля и погледна напрегнатите отношения, през които съм се изправяла, мога да кажа, че винаги съм търсила диалогичност и решение на конкретни проблеми, прилагайки позитивен и добронамерен подход.

- Някои Ви обвиниха, че сте имали сериозни стратегии за спечелване на шоуто. Каква бе първоначалната Ви нагласа – като какъв играч да се представите и успяхте ли?
- Разбира се, че имах сериозна стратегия и исках да изляза финалист във формата.

Само не разбирам защо това ми намерение е било сезирано като обвинение. Защо трябва да се правя на многострадалната Геновева, само защото така се очаква. Исках да спечеля, че кой не иска да е победител? Нагласата ми бе да бъда открит и честен играч. Съквартирант, който да балансира и помага на съотборниците си, независимо, че накрая победителят е само един. Категоричен противник бях на стратегията „Спящата красавица” – подход на доста от участниците, които, въпреки всичко, останаха в къщата. Въпреки, че излязох преди финала, отчитам участието си като успех. Излязох от формата с повече позитиви!

- Сред обвиненията е и това, че сте твърде амбициозна за спечелване на формата. За мен специално е изключително странно амбицията на един човек да се окачествява като лоша черта. Как смятате Вие и според Вас защо това е дразнело толкова много останалите ВИП личности?
- Категорична съм, че амбицията е положително качество. Да впрегнеш най-ценните си качества, за да се представиш възможно най-добре в дадена ситуация, може само да бъде добър пример за подражание. С какво щях да съм полезна на съквартирантите и формата, ако бях прекарвала времето си в леглото? В крайна сметка силните участници ги номинират, нали? Освен това предпочитам да дразня, отколкото да предизвиквам безразличие.

- В интервю за Гала след края на участието Ви във „ВИП Брадър” споделихте, че сте се готвили физически два месеца преди да влезете в къщата – тежки тренировки, строг хранителен режим. Това също смути много зрителите. Но има ли нещо лошо в това човек да изглежда добре, особено когато ще го снимат по 24 часа седем пъти в седмицата в един такъв проект?
- 100% съм съгласна с Вас. Освен пиар, съм и телевизионен водещ – безупречната ми физическа и умствена форма е абсолютно задължителна. Би било много обидно да прочета за себе си в медиите, че продуцентите са ми поставили ултиматум да отслабна – каквито примери имаме за други телевизионни лица. Не виждам защо желанието ми да изглеждам добре трябва да възмущава зрителите. Особено след като съм под наблюдение в режим 24/7. Как така не ги възмущават силиконовите импланти на Вулева и Кучкова, както и запуснатата физическа форма на мъжете в къщата, като изключим Въргала и Наско Месечков?

- Вие определено сте красива жена. Но тук изниква въпросът сред аудиторията – типична женска суета или комплекси се крият зад желанието Ви да изглеждате перфектно?
- Благодаря за комплимента. Зад желанието ми да изглеждам перфектно се крие единствено желанието ми да изглеждам перфектно. Нищо не зарежда енергийно така както физическите упражнения и повярвайте ми – за човек, който никога не е спортувал в живота си, се справям много добре. Когато тялото е продукт на целенасочени усилия, без нито едно забранено средство, при нула хирургическа намеса, мога само да се потупам по рамото и да си кажа: „Браво, Ивче! Много си добра!” Лишена съм от всякаква суета, защото изобщо не ме интересува мнението на хора, които нямат влияние в живота ми. Сигурно имам комплекси – всеки има. Въпросът е как се справя с тях. С риск да се повторя – смятам, че се справям великолепно!

- Последната по-пикантна тема, която се подхвана в шоуто бе зараждаща се любов между Вас и Иво Аръков. Има ли такова нещо – влюбихте ли се наистина или тук говорим за едно невинно увлечение и близост между двама души в капсулирана среда?
- Влюбих се в Иво по начин, по който можеш да се влюбиш в есента или в нежен стих. Не бих нарекла емоцията увлечение между двама души, но каквото и да е, бе далеч по-забавно и приятно от разговорите за боба, цигарите и пастата или по-скоро за тяхната липса.

- Предполагам сте говорили с Петрозар след излизането от шоуто заради записа, който показаха от продукцията и тук е моментът да Ви поздравя за страхотния човек до Вас, който определено реагира резервирано към кадрите. Но какво му обяснихте на по чаша вино (предполагам) след шоуто? Как му разказахте за отношенията Ви с Иво?
- Благодаря на Вас за поздравленията, а на Бог за това, че изпрати именно този мъж, който да ми бъде опора, любим и закрилник. Той показа колко добре ме познава и колко много означавам за него. Дори да е бил наранен, по никакъв начин не си позволи да ме оскърби, обиди, обвини или да търси обяснение. Поведението му пред камерите на Нова телевизия с нищо не се промени, когато се прибрахме у дома. Всичко, за което съжалявам, е, че нямаше камери в колата и дома ми, за да станат най-яростните ми обвинители в лицемерие свидетели на случилото се помежду ни. Разбира се, извиних му се и се надявам никога да не се налага да компенсирам огромното му доверие към мен.

- Самият Петрозар се закани, че след като излезете, двамата планирате романтична почивка. Разкажете повече – къде ще отидете, за колко време, само двамата ли или ще вземете и прекрасната дъщеричка с Вас?
- Надявам се да ни остане свободно време, за да реализираме намеренията, плановете и заканите си. Мечтая да осъществим поне две пътувания – едното само за двама ни, а другото заедно с Дара.

- Моля концентрирано да ми кажете в няколко изречения каква е формулата една дама да е усмихната, успешна, в перфектна форма и запазила позитивното в себе си?
- Мога да го кажа само в една: самоувереност.

- Като преподавател в Нов български университет какво бихте предали сега на студентите си за изживяването „ВИП Брадър”?
- "ВИП Брадър" е един концентриран урок. Всеки, който намери достатъчно смелост и увереност в себе си, за да се впусне в това невероятно приключение трябва да си даде ясен отговор на един единствен въпрос: „Каква е крайната цел?” Подходът в работата на полето на комуникациите е сходен. Когато е ясна крайната цел, както и публиката, на която изпращаш посланието – стъпките и инструментите са просто скелето на добре свършената работа!

- Каква е личната Ви оценка за престоя във „ВИП Брадър” – какво научихте за себе си – и позитивните, и негативните неща?
- За себе си не научих нищо, което вече да не знам. Озадачи ме потвърждението, което подчертах вече. Не мога да повярвам колко яростни противници сме на чуждия успех и колко горчив хап е амбицията, за тези, които се носят по течението. Доказах си, че в мен има повече търпение и сила, отколкото предполагам. Като негатив отчитам вътрешния си отказ да се доверя на интуицията си, която никога не ме е подвеждала, само защото в определени ситуации продължавам да настоявам, че разума е прав.

- А Вашата професионална оценка – като популярно лице и пиар експерт спечелихте или по-скоро загубихте от формата?
- Като телевизионен водещ и ПР категорично мога да кажа, че спечелих. Доказаха го думите на мои колеги от бранша, които бяха сред първите поздравили ме след отпадането ми от формата.

- Кои според Вас са истинските и кои – фалшивите герои в „Образцовия дом”? Вашата прогноза за победител?
- Нямам представа. И до днес не знам каква част от поведението на участниците е игра, къде е позата и колко стратегия има в ескалирането на емоциите. Вярвам в искреността на Жени и Тачо, не коментирам отношенията и грозните думи, които си отправиха един към друг. За мен поведението на Албена прилича много на това, което вероятно наричате фалшив герой. Иво, за съжаление, дори едно просто „добър ден” не може да каже с искрен тон. Ели Гигова е фалшив камертон. WOSH е млад и сърдечен, което го прави мой фаворит за победа. Кали е в сърцето ми.

Коментари 9
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

9 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

х

SpaceX ще изстреля сателит, проектиран от румънски гимназисти

Любопитно Преди 3 часа

"Космическо врабче" е първият по рода си сателит, който е направен в Румъния

Салман Рушди

Нападателят на Рушди: Възхищавам се на иранския аятолах Хомейни

Свят Преди 4 часа

Рушди живее с награда за главата си, откакто публикуваните през 1988 г. "Сатанински строфи" накараха Хомейни да издаде фетва

Джони Деп

Джони Деп ще режисира филм за италианския художник Модиляни

Любопитно Преди 6 часа

Джони Деп може да се свърже с няколко аспекта от живота на Модиляни

ковид

СЗО: 35% скок на смъртността от Covid-19 в света за месец

Теми в развитие Преди 6 часа

Гебрейесус обърна внимание на факта, че държавите са по-малко склонни да споделят данни за резултатите от секвенирането

5) Норвегия

Норвегия гони 30 кралски гвардейци за употреба на наркотици

Свят Преди 7 часа

Не са уточнява какъв вид наркотици са употребили

Християн Мицкоски

Мицкоски: Правителството няма подкрепа в парламента за конституционни промени

Свят Преди 7 часа

Според Мицкоски се очаква натиск върху депутатите от неговата формация, но и върху историческата комисия

Малкото цветно бижу, наречено остров Бурано, е всъщност квартал на Венеция, разположен на четири по-малки островчета във Венецианската лагуна

Издирват мъже, сърфирали по Канале Гранде във Венеция

Свят Преди 8 часа

Младите мъже са забелязани да избягват гондоли и водни автобуси, докато се движат по главното морско трасе на Венеция

.

Изтече срокът за регистрация на партиите в ЦИК

България Преди 8 часа

До рано тази сутрин за участие в изборите за народни представители бяха подали документи за регистрация 20 партии и 6 коалиции

Акция в София за пияни жени-шофьори

След проверки: 26 шофьори са употребили алкохол, 11 - дрога

България Преди 8 часа

До момента са съставени 4252 фиша и 668 акта за установени административни нарушения

министерски съвет

МС отпусна 1,5 млн. лева за подсигуряване на границата с Турция

България Преди 9 часа

С Постановлението се одобряват допълнителни разходи, в размер до 1,5 млн. лв.

.

Ройтерс: Западът се справя все по-трудно с изолирането на Русия

Свят Преди 9 часа

Според дипломати, през юни Европейският съюз е обмислял план за назначаване на експерт на ООН, който да разследва нарушенията на правата на човека в Русия

Нед Прайс

САЩ предупредиха Турция заради сътрудничество с Русия

Свят Преди 9 часа

"Ще трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи, но не ни е известно да има някакво ново развитие по този въпрос", каза Нед Прайс

.

Предадоха на съд турски шофьор, ритал полицай при проверка

България Преди 10 часа

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизi

Володимир Зеленски

Зеленски: Стойте далеч от руските военни обекти

Свят Преди 10 часа

Крим беше подложен на редица взривове в различни военни съоръжения на Руската федерация през последната седмица

.

5-годишно дете падна от третия етаж във Варна

България Преди 10 часа

То е с фрактура на ръката, няма опасност за живота му