Светът оплаква Краля на попа
Новината бе отразена моментално от световната преса, а "Сън" обявиха, че пускат последната му снимка (вляво)   
Източник: ЕПА/БГНЕС
109

"Светът загуби един голям творец! Ще те помним! Поклон!", "Най-великият останал жив певец си отиде. Почивай в мир, Майкъл!"; "Покъртителна новина... Не ми се иска да повярвам... Поклон пред светлата му памет. Ние, твоите фенове, ще те помним винаги!"

Такива бяха коментарите от феновете на Майкъл Джаксън във Вести.бг няколко часа след новината за смъртта му.

Според говорител на семейството всички от многобройната му фамилия са покрусени от неговата неочаквана смърт.

Продуцентът на най-успешния му албум "Трилър" Куинси Джоунс (QuincyJonesMusic.com) коментира, че е "съсипан" от вестта за кончината на "ненадминатия шоумен".

Близкият приятел на Джаксън Ури Гелер, телевизионен парапсихолог, също заяви, че е "покъртен" от новината, и призна, че все още се надява да не е истина: "Моля се душата му сега да е там горе."

"Шокиран", той подчерта, че Джаксън е репетирал за шоуто си в Лондон следващия месец, внимавал е какво яде и е "бил в добра форма".

"Той привличаше цялото внимание върху себе си. Беше трудно да го харесваш и трудно да не го харесваш. Няма да видим втори като него", коментира популярният тв водещ от Си Ен Ен  Лари Кинг.

Лиза-Мари Пресли, която бе омъжена за Джаксън в средата на 90-те, също излезе със специално изявление:

"Толкова съм натъжена и объркана! Страдам за неговите деца, които бяха всичко за него, и за семейството му. Това е такава огромна загуба на толкова много нива, че думите не са достатъчни.".

Актрисата Брук Шийлдс, с която той е излизал в младежките си години, казва: "Сърцето ми е изпълнено с тъга по повод ужасната загуба на истинския ми приятел Майкъл. Той беше изключителен приятел, артист и личност с принос към света.

Присъединявам се към семейството му и неговите фенове в почитането на неговия изключителен живот и скърбя за преждевременната му загуба."

Ветеранката Елизабет Тейлър, която бе сред най-близките му приятели, също е съкрушена от кончината на певеца.

77-годишната холивудска звезда е "прекалено покрусена", за да публикува комюнике, но когато се възстанови от трагичната вест, ще направи изявление, обеща нейният агент.

Носителката на две награди "Оскар" се намираше край попидола в едни от най-тежките моменти на неговия живот и самоотвержено го защитаваше срещу обвиненията в педофилия, припомнят световните агенции.

Една от първите звезди на шоубизнеса, които реагираха на трагичната вест, бе Мадона:

"Не мога да спра да плача. Винаги съм се възхищавала от Майкъл Джаксън. Светът загуби един от великите си музиканти, но неговата музика ще живее вечно. Със сърцето си съм до трите му деца и останалите членове на семейството му. Бог да ги благослови", заявява тя пред Асошиейтед прес.

Легендата на италианското кино София Лорен също му отдаде почит. Никога вече няма да има друг Майкъл Джаксън, аз съм съкрушена, се казва в нейното изявление.

"Светът загуби икона, той даде на света истинско съкровище със своите песни. Надявам се, че той ще намери покоя, който заслужава след толкова много страдание", допълва тя.

74-годишната актриса беше приятелка на певеца и живееше в съседство с него в Лос Анджелис.

Наши изпълнители също коментираха кончината му като "голяма загуба за попмузиката".

Беше велик музикант и велик човек, казва пред агенция БГНЕС фронтменът на "Щурците" Кирил Маричков.

По думите му Майкъл Джаксън има някои чудесни, незабравими песни, заради които трябва да бъде уважаван и от рокаджия като него.

Не мога да не спомена парчета като We Are The World, Bad, Billy Jean, които са истински хитове и въобще постижения в тази музикa, казва още Маричков.

Присъединявам се към семейството му и неговите фенове в почитането на неговия изключителен живот и скърбя за преждевременната му загуба, заяви българският музикант.

Майкъл Джаксън беше истинска звезда, коментира и певицата Богдана Карадочева.

Той е една легенда, една епоха, както в начина на правене на музика, така и като сценично поведение, добави Карадочева.

"Цял живот е бил талантлив, гениален, прекрасен. Харесвам всичко, което е направил", казва още Богдана Карадочева.

Много е тъжно, че си отиде толкова млад, заявява тя и добавя, че никога не е била на негов концерт, но може би е щяла да отиде на някоя от изявите му в Лондон - което за съжаление сега няма да се осъществи.

Нийл Портноу, президент и главен изпълнителен директор на американската звукозаписна академия, която раздава наградите "Грами", казва:

"Рядко светът е получавал подарък с артистичния размах, талант и визия като Майкъл Джаксън. Той беше истинска музикална икона, чийто разпознаваем глас, иновативни танцови стъпки, смайваща музикална многостранност и абсолютна звездна сила го преведоха от детството до широките акламации на света.

13-кратен носител на "Грами", кариерата на Майкъл надхвърля музикалните и културни жанрове и неговият принос завинаги ще го пази в нашите сърца и спомени."

Неговият артистизъм и магнетизъм промениха света на музиката завинаги, заявява и президентът на звукозаписната компания "Сони" сър Хауърд Стрингър в комюнике.

Дълбоко сме повлияни от неговата оригиналност, творчеството му и удивителната му хореография, допълва той.

Певицата Селин Дион нарича Майкъл "геният, който никога няма да умре".

"И аз, и синът ми израснахме с неговите песни. Той живееше под постоянно напрежение още от 5-годишната си възраст. Поради огромния натиск и самотата вероятно му е липсвал нужният баланс", коментира канадската певица в специалното издание на шоуто на Лари Кинг по Си Ен Ен.

Британският външен министър Дейвид Милибанд и топколоездачът Ланс Армстронг споделиха мисли за смъртта му чрез микроблоговете си в Twitter.

"Никой не се е издигал толкова високо и падал толкова ниско. Почивай в мир, Майкъл", гласи постът на Милибанд.

"Ужасни новини за Майкъл Джаксън и Фара Фосет. Моите съболезнования на приятелите, семействата и феновете им", заяви Армстронг.

Губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер публикува изявление, в което жали за загубата на "една от най-влиятелните и знакови фигури в музикалната индустрия".

Има "сериозни въпроси" около личния живот на Джаксън, добавя бившата кинозвезда, но подчертава, че той и жена му Мария "се присъединяват към всички калифорнийци, като изразява шок и тъга от неговата смърт".

Майкъл бе от хората, които не се спираха, щом постигнат съвършенството, а продължаваха нататък, заявява кралицата на дискомузиката от 80-те Дона Съмър.

"Имах милион различни реакции. Мисля за него като младо момче. Майкъл беше винаги прекрасен, но не толкова уверен," заяви Шер.

Преди време тя беше заявила за Джаксън, че го е "гледала как расте", но инцидентът с детето му е непростим и "ако зависи от нея", той "нямаше да има тези деца".

Японското правителство също изрази официално скръбта си от кончината на Майкъл Джаксън, изключително популярен в Япония.

Много съм тъжен, следя творчеството му още от неговия дебют, заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи и комуникациите Цутому Сато.

Неговият колега, министърът на отбраната Ясукадзу Хамада, също изрази почитта си към певеца - "емблема на цяло поколение".

"Какво влияние имаше само!", възкликна говорителят на японското правителство Такео Кавамура.

Почитателите на Майкъл Джексън в Китай изразиха скръбта си в интернет, където информацията за внезапната смърт на звездата зае водещо място в емисиите на големите портали.

Няколко часа след съобщението за смъртта на Джексън в портала Sina.com вече имаше 8000 коментари, като посетителите обсъждаха главно заслугите на звездата и противоречивия му личен живот.

Обичах него и неговата музика, когато бях в колежа, споделя бизнесдамата Ван Фан.

Китайците откриха музиката на Джаксън след отварянето на страната в началото на 80-те години.

Албумът му "Трилър" беше излязъл току-що и им отвори вратите към западната поп музика, допълва тя.

Той имаше странен живот, но музиката му е с мен от младостта ми, добавя Ван.

Коментари 109
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

109 коментара
 
Мъж на смъртен одър: - Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са? - Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

„Пътища отвъд границата” в „Темата на NOVA“

България Преди 25 минути

Не пропускайте тази неделя след централната емисия новини

Джош Хартнет

Джош Харнет е сериен убиец с прякор "Касапина" в новия филм на Шаямалан

Любопитно Преди 52 минути

Филмът се очаква по световните екрани след няколко месеца

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

Има ли риск от епидемия от коклюш в Кюстендил?

България Преди 2 часа

От началото на годината в областта има осем случая на заразени с болестта, като пет от тях са деца

<p>Китай има нова стратегия, за да &quot;печели войни&quot;</p>

"За да печели" войни": Китай създава нови сили за киберзащита

Свят Преди 3 часа

Те са "стратегически клон" на въоръжените сили, заяви говорителят на китайското министерство на отбраната У Цян

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Силни взривове отекнаха в Одеса и Черноморск

Свят Преди 3 часа

По информация на регионалните приложения в Telegram украинските въоръжени сили са унищожили балистична ракета и дрон

Мъж намушка три жени в Швеция

Мъж намушка три жени в Швеция

Свят Преди 4 часа

Нападателят бе прострелян и задържан от полицаи

Зодия Телец и сексът

Зодия Телец и сексът

Любопитно Преди 4 часа

Зоната на комфорт е много важна за този знак

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Израел заплаши да отмъсти: Изглежда това е бил внимателно планиран военен отговор

Свят Преди 4 часа

Иранските лидери заплашиха с незабавен и силен отговор на всяка израелска атака

<p>&quot;Турция може да бъде балансьор&quot;: Ердоган на посещение в Ирак&nbsp;</p>

Турският президент Ердоган с официална визита в Ирак

Свят Преди 4 часа

На върха на дневния ред на Ердоган в Багдад е осигуряването на подкрепа за Турция за планирана офанзива срещу кюрдската бунтовническа група ПКК

Главчев и посланикът на САЩ у нас обсъдиха 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

Главчев и посланикът на САЩ у нас обсъдиха 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй"

България Преди 4 часа

Проектът е сред основните приоритети в работата на настоящото правителство

Внимание! Жълт код за значителни валежи в събота

Внимание! Жълт код за значителни валежи в събота

България Преди 4 часа

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°

Изкуственият интелект е расист, но не го осъзнава

Изкуственият интелект е расист, но не го осъзнава

Технологии Преди 4 часа

И за разлика от човека, може бързо да се научи

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Пиперлив език и щури рождени дни разтърсиха Вилата на любовта

Любопитно Преди 12 часа

Програмистът Тихомир и полицайката Маргарита празнуваха заедно

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция

Свят Преди 12 часа

Двама от пострадалите са в тежко състояние

Конгресът на САЩ гласува военната помощ за Украйна

Конгресът на САЩ гласува военната помощ за Украйна

Свят Преди 12 часа

Днес лидерът на Демократическата партия в Сената Чък Шумър каза на сенаторите да бъдат готови за гласуване през уикенда