3

Е дна от най-старите мечти на Google Постепенно се превръща в реалност. Основателите на компанията от години искат потребителите да могат да говорят с търсачката им сякаш говорят с човек. Сега компанията прави важна стъпка в реализирането на тази цел с новата си услуга Google Duplex, която тя представи по време на годишната си конференция Google I/O.

Microsoft сближава Windows 10 с Android и iOS

Microsoft подлага Winodws 10 на диета

Според Google новата услуга ще позволи на потребителите да "провеждат естествени разговори, чрез които да се изпълняват задачи в реалния свят по телефона". За сега Google Duplex е насочена предимно към по-семпли задачи. Една от тях например е създаването на събитие в календара или запис на резервация.

LG G7 залага на изкуствения интелект и класическите опции

Google добавя визуална търсачка към Android

Целта на Google Duplex е хората да могат говорят възможно най-отпуснато и естествено с машината, сякаш говорят с реален човек. Изкуственият интелект на Google ще има за задача да разбира контекста, фразите и да се съобразява с тях.

Google Duplex също използва възможно най-естествени фрази и интонация. Целта е потребителят дори да не разбере, че говори с машина. Разбира се, това все още ще си личи, когато системата попадне на непозната фраза или разговорът излезе извън контекста на задачата. Накратко, с тези асистенти хората няма да могат да си говорят за времето или новините. Поне не засега, защото това също е една от далечните цели на Google.

В основата на Duplex е Google Assistant, в комбинация с допълнителни системи за гласово разпознаване и анализ. Компанията планира още това лято да започне тестове като интегрира Google Duplex в Google Assistant. Така потребителите ще могат да правят резервации в ресторанти, фризьорски салони и дори почивки по телефона. Първоначално услугата ще е достъпна само на английски, а с времето ще се добавят и още езици.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@