Смело разгърни възможностите си
Източник: Samsung
0

С гъваемите смартфони са на пазара вече няколко години, като постепенно намират своята сила. А новият Samsung Galaxy Z Flip4 смело разгъва възможностите на тези устройства, за да могат те да се вписват успешно в гъвкавото ежедневие на техните собственици.

Flip4 е сгъваем смартфон тип „мида“– дизайн, който беше особено популярен преди години с „обикновените“ мобилни телефони. А Flip4 показва какво е възможно, когато обичан дизайн бъде „пипнат“ от модерните технологии. Ако преди сгъването и разгъването на корпуса да имаше най-вече визуален ефект и практичността да се изразяваше в по-малките размери при пренасяне на устройството, то сега това действие има много по-голяма роля.

В зависимост от позицията на Flip4, потребителят може да се възползва от множество допълнителни функции и възможности. Сгъваемата функция на телефона влиза в практична полза не само когато трябва да го приберем в джоба, но и за много други моменти от деня.

Източник: Samsung

Бързо и практично

Сгъваемият смартфон може да намери изненадващо много приложения през деня ни. Flip4 е насочен към потребителите, които обичат динамиката и забавлението. Телефонът се възползва от сгъваемата си функция, за да влезе в ролята на статив за камерата или пък по време на видеоразговори с приятели и колеги. Режимът Flex е още по-практичен и заради факта, че обновената панта на Flip4 позволява поставянето на дисплея във всяка позиция и ъгъл.

В комбинация с възможността предният дисплей да се използва като визьор за основната камера, Flip4 става чудесен фотограф. Функцията може да се използва както за селфита, така и за общи снимки, ако се активира и броячът. Тя е полезна и за създаване на кратки клипове за социалните мрежи. Flip4 може да се постави в полуразгъната форма и да се използва вградената в основния дисплей камера за видеоразговори. Тогава горната половина на екрана ще показва видеото от останалите участници, а в долната ще са бутоните за управление, чатът и други елементи от приложението, в зависимост от съвместимостта му.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Сгъваемата функция може да се използва и за други ситуации в камерата. Например да сгънете Flip4 в Г-образна позиция и да го използвате по време на запис на видео или снимки с основната камера. Така той е доста удобен и придава стабилен захват за максимално гладки кадри. Отново половината дисплей ще е в ролята на визьор за камерата, а на другата ще се разположат бутоните за управление.

Flex Mode може да се използва не само с камерата. Някои от приложенията за Flip4 са специално оптимизирани за сгънатия дисплей. YouTube например може да показва видеото на горната половина, а чата и коментарите – на долната половина. Доста удобно за следене на видео с упражнения или пък рецепта за готвене.

А за приложенията, които не разполагат със собствени функции за Flex Mode, Flip4 може да им добави свои. Тогава приложението се разполага отново в горната част на дисплея, а в долната ще има различни функции и бутони – например тракпад или дори виртуална мишка.

Гъвкав и здрав

Едно от основните притеснения за всеки сгъваем смартфон е колко е здрав. Flip4 обръща внимание и на това. Обновената панта е доста стабилна и придава усещане за здравина. Двете половини на телефона се усещат като един елемент и няма извиване в различни посоки нито притеснителни звуци.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Външната страна на корпуса е покрита с Corning Gorilla Glass Victus+ за максимална здравина. А рамката и пантата са от подсилен алуминий. Flip4 е и единственият водоустойчив смартфон с рейтинг IPX8, което означава до 30 минути под вода с дълбочина до 1.5 метра. Той не е защитен от прах, затова се препоръчва да се пази от замърсяване, което може да увреди пантата.

В ежедневието Flip4 е удобен за използване и не се изплъзва от ръката. Отварянето става най-лесно с две ръце, макар че е възможно и с една, без това да създава риск за устройството. Движението на пантата е плавно и равномерно.

Дори и сгънато, то пак предлага удобни функции чрез своя Cover дисплей. Той е до камерите, като показва основна информация като известия, час, времето и др. Има и функция за добавяне на различни уиджети за управление на музиката, на разплащането на терминали, таймер, календар, бързи контакти и др. Както споменахме, може да се използва и за визьор за селфита.

Източник: Samsung

Готов за деня

Flip4 разполага и с нужния мощен хардуер, за да се справя без проблеми с мултитанскинг с множество приложения. Поддържа и функцията за разделяне на дисплея и използването на две програми едновременно. Основният дисплей е 6.7-инчов с пропорция 22:9 и адаптивно 120Hz опресняване на картината. Външният дисплей е с 1.9-инчов дисплей и поддържа и персонализиране с клипове, снимки собствени емоджита и др.

Основната камера е с два 12МР сензора, като поддържат познатите и от другите модели на Samsung технологии за оптимизиране на качеството на изображенията с изкуствен интелект. Тук е и режимът за нощни снимки Nightography, който се възползва и от вградената и подобрена оптична стабилизация на изображението. Камерата при основния дисплей е 10МР и може да се използва за селфита и видеоразговори.

Обновеният процесор на Flip4 е произведен по 4нм технология и осигурява достатъчно мощ, като телефонът не се затруднява с нито една ежедневна дейност или игри. Той има и батерия с капацитет 3700mAh, която се справя с цял ден редовно използване. А за моментите, когато натоварването е по-голямо, Flip4 поддържа 25W бързо презареждане, както и технология за безжично презареждане.

Източник: личен архив: Мартин Дешев

Смартфонът си „говори“ добре и с други устройства. Има специална секция за Smart Things устройствата на Samsung. А в комбинация с новия умен часовник Galaxy Watch5, човек разполага с всичко необходимо за своя дигитален ден – Flip4 осигурява комуникацията и мултимедията, а Watch5 – следенето на здравето. Часовникът има възможност дори да изчислява кръвно налягане и ЕКГ, като и разполага и с всички останали функции, които сме свикали да очакваме от тези устройства. При това в компактен дизайн и с възможност за самостоятелна LTE свързаност.

- Келнер, какво ми сервирахте, кафе или чай? - Какво, не можете да разберете сам? - Не. - Тогава какво значение има?
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

Освободиха от длъжност областния управител на Бургас

България Преди 48 минути

Пламен Янев беше назначен за областен управител на Бургас на 28 юли 2023 година

<p>Първа доставка на шведско ядрено гориво за АЕЦ &quot;Козлодуй&quot;&nbsp;</p>

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

България Преди 57 минути

Горивото от "Уестингхаус" е предназначено за 5-ти блок на централата

д

Уникалните вина, родени от черни вулканични кратери

Любопитно Преди 1 час

Вино се произвежда на архипелага от 15-и век, когато пристигат първите испански колонисти

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Русия постави условията си за преговори за Украйна

Свят Преди 1 час

Лавров иска да се говори за Украйна, "която е изконно руска"

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Колко често българинът поръчва храна за вкъщи

Любопитно Преди 2 часа

Food quiz със Стефани от Hell’s Kitchen

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България няма да „паркира“ МиГ-29 до 2028 г.

България Преди 2 часа

Вдигат заплатите в армията

а

Пукане и бръмчене: Мистериозният свят на комуникацията между рибите

Любопитно Преди 2 часа

Повече за мистериозния свят на рибите четете в следващите редове

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Любопитно Преди 3 часа

Повече за мистерията около скелетите четете в следващите редове

Как да организираме по-добре приложенията си

Как да организираме по-добре приложенията си

Технологии Преди 3 часа

Няколко съвета за по-практична работа със смартфона

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

ЕС призова Грузия да не приема закона за "чуждестранните агенти"

Свят Преди 3 часа

Той нанася вреди на страната и противоречи на европейските принципи, заяви говорител на ЕК

<p>&nbsp;Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ</p>

"Светът гори": Ударът на Иран срещу Израел обедини и същевременно раздели Конгреса на САЩ

Свят Преди 4 часа

Демократите в Конгреса се стараят да не критикуват прекалено остро действията на Байдън по отношение на конфликта в Газа

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вулканът Руанг в Индонезия с пет големи изригвания за ден (ВИДЕО/СНИМКИ)

Свят Преди 4 часа

Властите затвориха летище, продължава евакуацията на хора от района

Защо е важно да приемаме магнезий

Защо е важно да приемаме магнезий

Любопитно Преди 4 часа

Повишаването на магнезиевите нива в мозъка може да подобри когнитивните функции

<p>Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш</p>

Всичко, което трябва да знаем, за да се предпазим от коклюш

България Преди 4 часа

Полезна информация и съвети от Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията

<p>Обмислят&nbsp;2 май да бъде неучебен ден в цялата страна</p>

Галин Цоков: Обмисляме 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна

България Преди 4 часа

Според него има възможност издадените вече заповеди от някои кметове, които обявиха 2 май за неучебен ден, да отпаднат

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Ново земетресение в Турция, този път край Измир

Свят Преди 4 часа

Трусът е станал в 11.02 ч. местно (и българско) време, а епицентърът му е бил недалеч от турския град Сеферихисар