0

О т 21 до 23 април ИТ център Враца се превърна в арена за най-добрите в програмирането и дизайна от града.

Безсънни нощи и много труд съпътстваха тазгодишното издание на Хак Враца. 31 участника, разпределени в 8 отбора се надпреварваха помежду си и с времето в опит да създадат игра, която да впечатли жури, съставено от опитни програмисти.

Победител стана отборът на The Bulgarian Gurus, съставен от четири курсисти на Враца Софтуер, които си тръгнаха с голямата награда - Sony Playstation 4 и посещение в офиса на компанията за разработка на игри Gameloft.

Те разработиха проект, който провокира паметта и наблюдателността на играещите.

Първи подгласник остана отборът на CodingRangers, които създадоха бойна браузър игра, в която може да се изправиш както срещу компютър, така и срещу реален опонент.

За втора поредна година близо до върха останаха момчетата от Leonardo robotics, които създадоха хардуерна система-бомба.

Тя е съставена от няколко модула. Играта се играе от двама души, като единият играч дава напътствия, а другия влиза в ролята на сапьор, който трябва да я обезвреди.

Враца софтуер общество обяви своята следваща инициатива - лятна ИТ академия за предприемачи ПРО, която е нещо като удължен вариант на хакатон.

Академията е предназначена за ученици в гимназия и студенти и в нея те ще формират и ще работят над проекти, които сами са измислили.

Ще се проведе от 03.07 до 05.08, очаквайте повече информация на Facebook страницата на Враца софтуер общество.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@