20

Stratolaunch скоро ще бъде най-големият самолет в света направен изцяло от композитни материали. В момента все още се работи по него, като вчера за пръв път е излязъл от хангара си за тестове, съобщи самата компания в Twitter.

Таен самолет се приземи след 2 години в космоса

Boeing представи космическите си транспортни системи

Целта на Stratolaunch е да направи самолет, към който да се закачат космически ракети и те да се изстрелват към космоса от въздуха. Това ще доведе до значителни намалявания на разходите и усилията за изстрелване на ракети в Космоса. Именно отделянето им от Земята е най-голямото предизвикателство. Освен това ще направи изстрелванията по-малко зависими от метеорологичното време.

Летящото такси на Airbus ще е готово до 2020 г.

Бъдещето е тук, „Еърбъс” показа първата кола-дрон

Startolaunch е компания, която е създадена от съоснователя на Microsoft Пол Алън през 2011 г. Тя обяви плановете си публично през 2015 г. и имаше намерение да направи първи тестов полет до края на 2016 г. Това обаче не се случи, като самолетът едва сега излиза от хангара за пръв път.

Stratolaunch има размах на крилете 117 метра и дължина 72 метра. Височината на опашката е 15 метра. Самолетът използва 6 двигателя като тези на Boeing 747. Ракетите ще се закачат на средното крило, което може да издържи 250 тона товар. Той не е предвиден за дълги полети и затова обсегът му е около 3200 км.

В Русия започва проект за разработване на летящ автомобил

Airbus ще тества летящ автомобил до края на 2017 г.

Въпреки забавянето, компанията смята, че ще успее да постигне основната си цел. А тя е Stratolaunch да е напълно готов за работа до края на това десетилетие.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@