1

Т ехнологиите се развиват много бързо и за последните 30 години хората няколко пъти промениха коренно начините, по които комуникират помежду си, работят и се забавляват. Въпреки напредъка, много хора все още използват и старите технологии и устройства. Проучване на Bank of America за нагласите и предпочитанията на потребителите и данни от платформата Statista показват, че някои от старите технологии все още са в дневния ред на хората.

Проучването е направено сред американски потребители. То показва, че т.нар. "ретро технологии" всъщност не са съвсем отживелица.

Десетте най-използвани приложения за смартфони

Хаштагът - случайно откритие, което промени интернет

От резултатите се вижда, че 49% от американците все още редовно използват компактдискове въпреки дигиталните им алтернативи. Цели 17% пък редовно използват видеокасети. 11% използват и плочи за слушане на музика. Те са особено предпочитани сред меломаните заради по-доброто качество на звука.

Добрият стар калкулатор също се радва на голяма популярност. 40% от американците го предпочитат въпреки наличието на калкулатор на всеки компютър и мобилен телефон.

Note 8 стана най-скъпият смартфон на Samsung досега

Apple ще представи три iPhone-а на 12-ти септември

Като става дума за телефони, фиксираните линии също продължават да се използват. 36% от американците редовно разчитат на тази технология. Сред почти забравените технологии са дискетите за компютри, които се използват по-скоро сантиментално или за много специфични цели. Употребата им обаче е доста ниска и не попада в класацията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@