9

Т ази година Apple ще представи новото поколение на iPhone на 12-ти септември. Тогава дебют ще направят три нови модела на телефона, съобщава в. The Wall Street Journal, като се позовава на свои източници в компанията.

Нов дисплей на Apple ще може да пази от нежелани погледи

Джобс създал iPhone, защото мразил служител на Microsoft

Apple за сега не е давала официална дата за дебюта на новия модел. Традиционно обаче компанията прави това във втория вторник на септември, което тази година е 12-ти. Освен това датата винаги се появява по медиите малко преди да стане официална.

Кой телефон прави най-добрите селфита

Очаква се събитието да бъде проведено в специалната зала "Стив Джобс", която е на територията на новата централа на Apple. В нея има място за около 1000 души, които ще са първите видели на живо новите iPhone-и.

Apple iPhone отбелязва своя 10-ти рожден ден

Седем малко известни факта за Apple

Два от тях най-вероятно ще носят имената iPhone 7s и iPhone 7s Plus. Те ще спазят традиционния календар на Apple и ще са по-скоро обновление на предишния модел отколкото изцяло нова разработка.

Третият модел обаче ще е по-специален. Очакванията са той да се казва iPhone 8 или iPhone X и ще е посветен на 10-годишния юбилей на iPhone. Този модел ще е първият iPhone с OLED дисплей, както вероятно и извит по ръбовете дисплей. Телефонът ще има още допълнителни технологии и функции като безжично зареждане на батерията, по-мощен хардуер и др. Всичко това ще се отрази и на цената му, която се очаква да започва от 999 долара. Новите модели на телефона ще имат и важната задача да спечелят потребителите и да върнат ръста на продажбите и печалбите от iPhone, които се влошиха през последните две години.

Според анализатори Apple подготвя и нов модел на Apple Watch. Очакванията обаче са, че умният часовник ще бъде показан на отделно събития през есента, защото сега вниманието на хората ще бъде насочено изцяло към iPhone и Apple Watch може да остане пренебрегнат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@