Ревю на LG G Flex 2
Източник: Smartnews.bg
0

З а разлика от много смартфони, които предлагат интересни добавки към пакета с функционалности, LG G Flex 2 има едни от най-смислените. Да, става дума за „самолекуващия се“ гръб и извития дисплей. 

В това отношение LG има един конкурент и това е Samsung. На този етап не бих казал, че продуктите на Samsung са особено полезни в частта си „извит дисплей“, но това си е лично мнение, коментира Luba6ky в Smartnews.bg

LG от своя страна реши да не прави някакви малки извивки или нещо подобно, а директно изви целия дисплей, и то не във формата на Galaxy Round, а

във форма, наподобяваща екрана в кино зала. 

Излизайки с обяснението, че така ще виждаме по-добре картината и ще се създаде илюзията, че сме в зала, а и фактът, че преди телефоните бяха извити по подобен начин, корейците пуснаха второто поколение LG G Flex и вярват, че той е по-добър от предния модел. 

Източник: Smartnews.bg

Е, време е да подложим всичко това на тест. 

Визуално телефонът е извит, очевидно. Има няколко промени, които все пак няма как да не споменем. 

Първото нещо е размерът. Докато първото поколение беше с размери 160,5x81,6 x8,7 мм и тегло от 177 г, тазгодишното предложение на LG e 149,1 x 75,3 x 7,1-9.4 мм и само 152 г. Разбира се, до голяма степен това го дължим и на по-малкия диагонал на дисплея, който вече е 5,5-инча. 

Не бих казал, че този телефон, изработен от пластмаса, може да се нареди до iPhone 6 Plus, Galaxy S6 или Xperia Z3, но G Flex 2 има нещо друго, което го прави уникален – самолекуващия гръб. Но след като телефонът е нов, е логично да има и нещо ново, нали? LG ни го дава с подобрение в това специално покритие на гърба, което вече може да заличи драскотини само за около 10 секунди, докато на предния модел му трябваха около 3 минути. 

Защита имаме и на извития дисплей, благодарение на Corning Gorilla Glass 3 покритието. Тук корейците са добавили още нещо от себе си, като са го подсилили с още 20%. LG нарича защитното покритие с името Dura Guard Glass. 

Всичко звучи много хубаво, но знам, че

всички искат да разберат дали работи.

Дали тази защита на гърба ще предпази телефона ни от драскотини? За да проверя това, реших да надраскам телефона с керамичен нож и видя дали ще успее да се излекува от нещо толкова сериозно. Шегувам се, разбира се. Телефонът се самолекува, но всичко си има граници.

Източник: Smartnews.bg

Затова реших да го надраскам с единственото нещо, което реално може да се окаже в джоба ви заедно с телефона, без да усетите, а именно стотинка. Така или иначе връзката  ключове ще я усетите в джоба си, отворен нож там едва ли държите, а никой не е толкова луд да си сложи телефон за 1000 лв. на едно място с остри предмети. 

Резултатите от тестовете не бяха много в полза на LG G Flex 2,

ако трябва да съм честен. Подобно на покритието от миналата година, драскотините, които може да заличи, ще трябва да са много фини и доста трудно видими с просто око. Драскотината, която му направих със стотинката, не се махна, а предната, която му бях оставил след драскане с нокът, също почти не изчезва. 

Изводът от всичко това е – ако решите да го направите от любов към спорта, може и да си останете с надран телефон.  

Този телефон не е предвиден да се огъва така, както LG G Flex. При първия модел от серията наистина можеше да си правите подобни експерименти и телефонът щеше да си остане здрав. Тук не съветвам да го правите. При тестовете телефонът не се счупи и всичко беше наред, но определено се огъва по-трудно от G Flex, което ме навежда на мисълта, че може и да се счупи нещо, ако го натиснете малко повече. 

Ще завърша частта с интересни неща в този телефон, като споделя малко и за 5,5-инчовия Curved P-OLED дисплей, който му придава тази уникалност. От LG решиха да намалят малко размерите, защото

G Flex наистина беше огромен телефон, който не беше нито по джоба, нито по ръката на всеки.

Благодарение на по-малкия екран идват и по-малките размери, съответно по-голямото удобство за работа. 

Единственото, което може би се губи, е този кино ефект, ако въобще някой го е усетил. Хубавото е, че вече имаме Full HD дисплей и цели 403ppi, което води до една чудесна картина. Цветовете са страхотни, ъглите на видимост също, а ако нереалната картина ви дойде малко в повече, от настройките можете спокойно да промените Vivid режима и да го сложите на Normal или Standard. Ако го ползвате на открито, също ще забележите, че качеството на картината не спада прекалено много и спокойно може си ползвате устройството. 

В сравнение с предишния модел G Flex 2 ми харесва много повече.

Доста по-удобен е за работа, дисплеят е много по-добър, телефонът дори изглежда много по-красив.

Било то като маркетингов трик или нещо друго, но самолекуващият се гръб все още не е това, което очакваме. Не бих ви посъветвал да си дерете телефона пред приятели, само за да покажете, че се самолекува, защото това може и да не стане. Наистина фини драскотини, които реално може и да не видите, че сте ги направили, ще изчезнат. Всичко останало обаче си е на ваша отговорност. 

Що се отнася до custom интерфейса, семплото меню, изчистената визия и добавките, от които наистина може да имаме нужда – това бе философията на корейците миналата година и тя отеква и тук, в G Flex 2. 

Моделът е запазил всичко добро от флагмана LG G3, като реално почти няма нищо ново, което да се отбележи, с изключение на Android 5.0.1 Lollipop, който добавя своя Material Design и всичко останало. 

Източник: Smartnews.bg

LG G Flex 2 е с 13-мегапикселова задна камера с лазерен автофокус и оптична стабилизация, каквато имаме и при LG G3. Това не трябва да ви притеснява особено, защото и така тя пак е идеална за работа и следва политиката, на която лично аз съм привърженик, а именно

просто и семпло меню, без излишни функции, но в същото време удобно и функционално. 

Що се отнася до самите снимки, тези на LG G3 са една идея по-добри. При LG G Flex 2 се забелязва малко повече шум, а и снимките не са толкова резки, колкото при флагмана. Иначе качеството определено е добро, цветовете са точни, а оптичната стабилизация помага изключително много при заснемането. 

LG G Flex 2 е един от първите модели с чип Qualcomm Snapdragon 810, който в момента е най-доброто, което може да намерите. В допълнение към това имаме и Adreno 430 графичен ускорител, което също е най-доброто. Чипсетът предлага осемядрен процесор, като четири от ядрата са Cortex-A53 на 1,5 GHz, а другите Cortex-A57 на 2 GHz. Всички са с 64-битова архитектура, която гарантира отлично представяне при игри, видео и каквото правите на един телефон в днешно време. 

G Flex 2 се предлага в две версии –

с 16 GB вътрешна памет и 2 GB RAM и 32 GB вътрешна памет и 3 GB RAM. За момента у нас може би по-често ще срещате по-малката версия, тъй като от по-голямата няма предвидени бройки за България, но нищо чудно след време някоя от големите вериги да започне да продава и него.
 
Как се представя телефонът при тестове с много тежки бенчмарк приложения, прегрява ли, каква е производителността му, животът на батерията и заслужава ли си в крайна сметка да си го купите вижте в Smartnews.bg.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Полша разкри руска шпионска мрежа

Полша разкри руска шпионска мрежа

България Преди 2 минути

Обиски в столицата Варшава и южния град Тихи

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС

България Преди 50 минути

Сигналите са фалшиви и екипите не са открити съмнителни предмети

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Студент е починал от птичи грип във Виетнам

Свят Преди 2 часа

Известно е, че този щам на птичия грип предизвиква смъртоносни епидемии сред дивите и домашните птици и понякога заразява хора

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Меган Маркъл нае стилиста на Адел, за да промени имиджа си

Любопитно Преди 2 часа

Херцогинята е започнала да работи върху стила си с Джейми Мизрахи

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Кремъл предупреди руски мултимилиардер да внимава

Свят Преди 2 часа

Песков: Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

Разбиха нелегален арсенал с оръжия в Ямбол

България Преди 2 часа

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд

<p>Когато Земята бе &quot;ударена&quot; с 10 милиарда атомни бомби</p>

Събитието Карингтън: Когато Земята бе "ударена" с 10 милиарда атомни бомби

Любопитно Преди 2 часа

"Това просто доказва още веднъж, че бурята Карингтън е била екстремно събитие"

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Възможност да гледаш всички UFC Fight Nights, всички бойни галавечери, и още любопитно съдържание

Любопитно Преди 3 часа

UFC и A1 България продължават правата за излъчване за следващите години

<p>Кремъл затяга хватката си над Русия</p>

Арести и насилие над независими журналисти в Русия

Свят Преди 3 часа

Задържан журналист: Ритаха ме, слагаха си краката на главата ми, кълчиха ми пръстите

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Трогателният жест на Кейт Мидълтън към болни от рак деца

Свят Преди 3 часа

Принцесата отдавна е поддръжник на различни благотворителни организации за борба с рака

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

10 000 лв. глоба за търговия с фалшиви зелени COVID сертификати

България Преди 4 часа

50-годишният обвиняем от Хасково се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата

Това са приоритетите на САЩ за България

Това са приоритетите на САЩ за България

България Преди 4 часа

Според Кенет Мертен ефективният преглед на инвестициите е полезен за всички страни

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

"Ужасна трагедия": Стивън Сегал посети пострадали от терористичната атака в Москва (СНИМКИ)

Свят Преди 4 часа

71-годишният актьор е посетил Националния медико-хирургически център, където се е срещнал с трима пострадали

И шефът на БНБ не иска да е премиер

И шефът на БНБ не иска да е премиер

България Преди 4 часа

Димитър Радев: С идеята да решим конюнктурен проблем ще създадем дългосрочни проблеми

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

Мъж се опита да нахлуе в сградата на Президентството (СНИМКИ)

България Преди 4 часа

Мъжът е дърпал вратите на официалния вход на институцията

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Ноел Николов: Искам децата да учат от моя комикс история на Васил Левски

Любопитно Преди 4 часа

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски