7

С лед завръщането на култовата Nokia 3310, финландският бранд с китайски собственик пуска и първия си смартфон от висок клас. Той се казва Nokia 8 и ще струва около 600 евро.

Смартфоните отново искат да станат настолни компютри

Новият Samsung Galaxy S8 не се дефинира от правоъгълника

Телефонът ще се опита да замени селфитата с нова мода: bothie. Той може да използва едновременно както предната камера, така и тази на гърба и да прави снимки и записи на случващото се от двете страни на телефона. При запис на стандартно 4K видео пък има опция за 360-градусов звук.

Операционната система на Nokia 8 e Android 7.1.1, като компанията казва, че софтуерът е без допълнителен интерфейс и е оригинален, така, както Google го е замислил от самото начало.

Юбилейният iPhone ще бъде значително по-скъп

Новият Android O обещава значителни промени

Корпусът на смартфона е от алуминий, като е полиран и следва предишната философия на Nokia за унифициран панел без видими сглобки. На гърба на модела има двойна 13МР камера с Zeiss лещи, като единият сензор е цветен, а другият - монохромен. Камерата на предния панел също е 13МР, но с широкоъгълен обектив.

Легендата се завръща - Nokia 3310

Nokia 8 използва платформата Qualcomm Snapdragon 835 за процесор и видеообработка. Инженерите са добавили и допълнително охлаждане с медна тръба и изолация от графит, която да разпределя топлината равномерно по целия корпус на устройството. Моделът има 4GB RAМ, 64GB вградена памет, слот за microSD карти с капацитет до 256GB.

Дисплеят е 5.3-инчов, покрит с Gorilla Glass 5 и е с резолюция 2560х1440 пиксела. Телефонът ще може да се използва с две SIM карти, но единият слот е и за microSD карта, така че потребителят ще трябва да избира. Батерията е с капацитет 3090mAh. Продажбите на Nokia 8 ще започнат през септември т.г.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@