18

Е дна от причините за популярността на интернет е възможността да се коментират най-различни теми анонимно. Макар тази анонимност винаги да е била привидна, в Китай тя ще стане част от миналото. Китайският интернет регулатор забрани анонимното публикуване на коментари в интернет, съобщава онлайн изданието Quartz.

Ужасът в китайските лагери за интернет зависими

Китайската администрация на киберпространството въвежда изискване за регистрация с реални имена. Досега подобно правило важеше за услуги като WeChat, Weibo, регистрация на телефонен номер и др. Сега то влиза в сила за всички сайтове и форуми.

Китай задължи мюсюлманите си да инсталират шпионски софтуер на телефоните си

Китай цензурира Мечо Пух - много приличал на президента

Потребителите, които не са предоставили истинските си имена, ще бъдат частично блокирани. Те ще могат да четат другите публикации, но няма да могат да коментират.

Освен това, администрацията задължава онлайн платформите да извършват щателни проверки, ако имат подозрения, че даден потребител използва фалшиви имена. Сайтовете ще трябва да пазят информацията, за да може тя да бъде прегледана и от представители на властите.

Русия забранява интернет прокситата и VPN услугите

Китай задължи телекомите да изолират достъпа до интернет

По-рано тази година Китай забрани VPN и прокси сървъри и въведе специален режим на регистрация за всеки, който иска да ги използва. Страната продължава да затяга контрола над локалния интернет и има все по-строги правила за новините и коментарите, които могат да се публикуват. Разпространението на слухове в мрежата също се наказва, както и обидите, или злепоставянето на хора, или имиджа на страната.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@