Сладкият натурален продукт максимално извлича токсините от организма, въпреки голямото количество алкохол, което може да бъде поето на празничната трапеза, уточнява в. "Дейли телеграф".
Основната активна съставка на антиалкохолния еликсир е фруктозата.
Именно тя позволява на организма по-леко да разгради алкохола на по-безопасни съставки.
Причината за неприятните усещания от препиването е, че първоначално спиртът се разлага на токсичен ацеталдегид, твърдят учените.
Но с помощна на фруктоза, той се превръща в оцетна киселина, която изгаря в процеса на нормалния метаболизъм и в крайна сметка се издишва от човека.
Британските учени са убедени:
медът значително съкращава продължителността на махмурлука.
Те също съветват преди пиене да се поеме чаша прясно мляко, което ще намали токсичните вещества в организма.
Обикновената вода пък помага за по-бързото изхвърляне на алкохола от тялото.
Предвид празничните дни миналата година учените съчувствено ни предупредиха и от кои алкохолни напитки се осъмва с по-лош махмурлук.
Виното, уискито и бирата създават много повече проблеми на другата сутрин, отколкото алкохола от типа на водката, сочат последните проучвания.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!