4

П рез последните месеци ИТ компаниите в САЩ често са подлагани на критики от политиците заради най-различни проблеми. Последните обвинения са към Facebook заради опитите за руско влияние върху изборите в САЩ чрез купуване на реклами в социалната мрежа. Всичко това обаче не влияе на мнението на хората, съобщава сп. Wired.

ИТ гигантите са опасно големи и трябва да се разцепят

Над 5 млрд. души по света вече имат мобилен телефон

Част от американската преса също се включва с активна критика. В края на миналата седмица дори в. New York Times публикува текст със заглавие "Силициевата долина не е ваш приятел", в който предупреждава, че големите компании могат да "разрушат основите на нашето общество", отбелязва телевизия CNBC.

ИТ гигантите в надпревара кой ще сложи край на смартфона

Кои ИТ компании пазят потребителите си най-добре

Въпреки острите критики, потребителите не са променили коренно мнението си за големите технологични компании. Проучване на компанията Morning Consult показва, че през изминалата година 88% от потребителите запазват положителното си мнение за Google. 60% продължават да имат добро мнение за Facebook, а 72% - за Amazon. Нивата се запазват почти непроменени за този период.

"Кампанията против технологичните компании не успява, защото е базирана на фалшиви аргументи, които са видими за хората", коментира CNBC. За потребителите ползите от технологичните компании и техните продукти и услуги са повече от рисковете. Освен това самите фирми се стараят да подобряват качеството и сигурността на продуктите и услугите си, защото от това зависи собственият им бизнес. Затова хората продължават да имат доверие на ИТ компаниите, защото виждат техните усилия и резултати. Потребителите не се подвеждат по кампаниите срещу технологичния сектор и опитите той да се изкара виновен за проблемите на политиците, коментира анализаторът на телевизията Мат Рософ.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@