1

П отребителите на Facebook Messenger вече ще могат заедно да играят на видео игри директно в самото чат приложение. Компанията обяви, че новата функция вече поетапно се активира за всички потребители.

Потребителите ще могат да играят заедно на различни игри. Някои от тях ще ги изправят един срещу друг, докато други ще ги обединяват в общ екип. Игрите се разработват от компании и програмисти, като от Facebook е само платформата, както и някои допълнителни софтуерни инструменти.

Супермоделът Миранда Кър обвини Facebook в кражба

Кои са любимите приложения на тийнейджърите

Сред тях са ботове, които ще помагат на потребителите в играта или ще им дават съвети. Въпросните ботове ще могат да съобразяват реакциите си според контекста на ситуацията и ще дават различни препоръки. Ботовете ще съобразяват и как да мотивират играчите с още насоки или информация за резултатите им и подреждането им в класациите.

Целта е да се направят интерактивни и увлекателни игри, които да задържат вниманието на потребителите по-дълго и по-често. Първата игра, която вече е достъпна директно в Messenger, е Words With Friends, при това с почти всички функции. Общо има около 50 игри, но достъпът до тях зависи както от региона, така и от хардуера на смартфона. Някои от игрите са с богат анимиран интерфейс.

Според Facebook бъдещето е за добавената реалност

Зукърбърг показа новите функции на Facebook

Facebook нарича платформата Instant Games и тя ще е достъпна както през Android, така и през iOS. В рамките на следващите няколко седмици всички потребители на Messenger ще имат достъп до платформата.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@