13

П реди няколко дни „Радио Бремен” съобщи за своя находка: на старо летище край град Алхорн, близо до Бремен са паркирани огромно количество бракувани автомобили Mercedes-Benz.

Както се става ясно от репортажа, на дългата 2,5 километра полоса са паркирани 9000 Mercedes-а. Най-голямата част от дефектните модели са дошли през Атлантика, а именно произведените в САЩ всъдеходи GLE и GLS, но на територията на летището има паркирани още E- и C-класи.

Любопитното е, че на „гробището” са изоставени и не малко лимузини Mercedes-Maybach S-Class.

В репортажа на радиото се казва, че всички тези автомобили са продадени на европейски клиенти, но доставката им се отлага, тъй като първо трябва да бъдат отстранени няколко сериозни дефекта.

Mercedes-Benz коментира, че дефектите в тези автомобили се дължат на дефектни части от доставчици, а не на проблем в производството.

Според публикация в Automobilwoche, към настоящия момент около 40 000 нови автомобили Mercedes не могат да бъдат доставени на клиентите (част от тях са въпросните 9000 коли). В случая с GLE и GLS дефектни са седалките и броните. Тези коли чакат доставка на изправни компоненти, които да бъдат допълнително вградени, за да могат колите да потеглят към крайния потребител.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.

Това не е пропелер! BMW развенча 100-годишен мит

Топ 10 на най-печелившите авто компании в света

Броят на зарядните станции във Великобритания е по-голям от броя на бензиностанциите

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@