0

Н а автомобилното изложение в Шанхай BMW представи М4 CS. Тази модификация се позиционира между M4 Competition Package и M4 GTS. Последният е върхът на сладоледа. Проблемът е, че лимитираната серия GTS вече е разпродадена. Това права M4 CS актуалния лидер със своите 460 к.с.

Мощността на M4 CS, сравнена с тази на M4 Competition Package, е увеличена са 10 к.с., с колкото е пораснал и максималния въртящ момент. Така нютон метрите са закръглени на впечатляващата цифра от 600.

Всичко това е достатъчно за ускорение до 100 км/ч от 3,9 секунди, като максималната скорост е електронно ограничена не до 250, а до 280 км/ч. За тази динамика роля има и фактът, че моделът е олекотен с 30 кг спрямо стандартното М4. Това е постигнато най-вече чрез карбонов преден и заден капак. Олекотени са също облицовките на вратите, аудио системата, а климатикът е еднозонов.

Атестат за качествата на модела е фактът, че M4 CS е записал обиколка на „Зеления ад” за 7,38 ми., което е с цели 14 секунди по-бързо от BMW M4. Със почти толкова (11 сек) е и изоставането му от хардкор машината M4 GTS, чието време е 7,27 минути.

Цената на M4 CS в Германия е малко под 117 000 евро.

Четете още:

Opel Grandland X иска от дела на Nissan Qashqai

Octavia Scout: мултифункционалното оръжие на Skoda (тест драйв)

Обновеният Mercedes-Benz S-Class е още по-впечатляващ

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@