3 идеи как да сме ултра продуктивни със смартфон
Източник: Samsung
0

Н яма спор, че смартфоните са се превърнали в едно от най-важните устройства в ежедневието на милиарди хора по целия свят. Смартфонът е източник на информация, забавление, спомени.

Чрез него потребителите получават достъп до нови възможности за работа, услуги и контакти, които иначе биха били много по-трудни или дори невъзможни. Затова не е изненада, че мнозина не се разделят с телефона си и разчитат на него по време на много ситуации през целия ден.

Според анализ на DataReportal, 50.9% от хората, които пазаруват онлайн, правят поръчки през телефона си поне веднъж седмично. А ExplodingTopics съобщава, че към май 2023 г. 55% от целия трафик към интернет сайтове се генерира от мобилни устройства. Към края на първото тримесечие на годината, 60.89% от целия интернет трафик е дело на мобилния сектор. И 92.3% от всички интернет потребители използват и поне един мобилен телефон, за да влизат в Мрежата. За не малко хора смартфонът е и единственият начин за достъп до интернет.

Почти всеки притежател на смартфон използва интернет връзка както за сайтове, така и за приложения. Според BuildFire, средностатистическият потребител на смартфон използва по 10 приложения на ден.

Всичко това ни показва, че мобилният телефон има доста големи отговорности. Хората очакват от устройството си да работи бързо, ефективно, да се справя с задачите, които му поставят и да не ги предава по средата на деня заради изтощена батерия. Производителите на смартфони са наясно с това и полагат много усилия, за да развиват устройствата си в тази посока. Резултатите са доста ясни – ако сравним смартфон от преди 5-6 години с еквивалентен модел сега, подобренията са значителни във всеки един аспект.

И макар тези устройства да продължават да стават все по-добри, често самите ние не успяваме да използваме пълния им потенциал. Има три основни ситуации, в които използваме най-често смартфоните си. И съответно има начин да бъдем още по-продуктивни. Ето кои са те:

Създателят на спомени

Смартфонът е (почти) винаги със своя собственик и е основният инструмент за увековечаване на всички интересни моменти. Хората обичат да създават спомени чрез снимки и видеа и затова не е изненада, че камерите са основен акцент на модерните смартфони. А модел като Samsung Galaxy S23 Ultra дава добър пример за това как фотографията може да е бърза и продуктивна.

Източник: Samsung

Смартфонът има огромен набор от функции и технологии, които позволяват на собственика му да прави снимки с професионално качество и с минимални усилия. Режимът Nightography е подобрен с нов алгоритъм, който изчиства визуалния шум, характерен за нощната фотография. Galaxy S23 Ultra има и оптимизиран 200MP Adaptive Pixel сензор за кадри с висока резолюция и подобрена обработка. Телефонът поддържа и снимане в RAW формат, като кадрите могат да се обработват лесно с приложението Expert RAW.

Камерата на Galaxy S23 Ultra има и двойна оптична стабилизация. Кадрите се обработват и от изкуствен интелект, който помага за по-прецизното фокусиране и акцентиране на детайлите.

Източник: Samsung

Подобна е ситуацията и при заснемане на видео. То може да е с 8K резолюция с 30 кад/сек, със стабилизация, оптимизиране с изкуствен интелект и т.н. Селфитата също ще са по-добри с Galaxy Super HDR камерата и наличните системи за подобряване на кадрите. Всичко това означава, че човек няма да губи време в търсене и подбор на подходящите настройки, а просто може да започне да снима и записва веднага. Понякога продуктивност означава просто по-малко отговорности. За по-върлите почитатели на фотографията има и ръчен режим, който позволява да развихрят творчеството си.

Време за игри

Добрата почивка е от първостепенно значение, за да може човек да е добър и продуктивен в работата си. За много хора смартфонът е и източник на забавление. Galaxy S23 Ultra може да е добър помощник и в тази сфера. Смартфонът има 6.8-инчов Dynamic AMOLED 2X дисплей с резолюция 3088х1440. Дисплеят има адаптивно опресняване на картината със скорост до 120Hz. Именно тя позволява изобразяването на по-плавни движения на обектите в игрите. Технологията Vision Booster подобрява яркостта до 1750 нита, което позволява ясното виждане на всеки детайл и на силна околна светлина.

Източник: Samsung

Мощният процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 е разработен специално за смартфона. На разположение са и 12GB RAM, които му позволяват без проблеми да се справя както с най-големите и „тежки“ игри, така и с едновременна работа с множество приложения.

А често забавлението не е само игри. То може да е чат с приятели, гледане на филми и слушане на музика. Galaxy S23 Ultra разполага с нужното оборудване и за тях. Интерфейсът One UI позволява лесно разделяне на екрана на две зони или на извеждане на приложенията като самостоятелни прозорци. Така е много по-лесно и удобно човек да гледа клип, докато продължава да си пише с любимите хора или да сърфира в интернет. Така дори и забавлението може да е по-продуктивно.

Джобният офис

И разбира се, идва време и за работа. Все по-често разчитаме на смартфона, за да свършим малко задачи в движение. И тук продуктивността е от особено голямо значение.

Galaxy S23 Ultra се вписва идеално и в тези ситуации. Понякога буквално, благодарение на S Pen. Стилусът може да се използва за много задачи от ежедневието със смартфон. Позволява лесно и бързо водене на бележки, рисуване и др. С него могат да се подписват договори, да се маркира текст и да се въвеждат по-бързо интернет адреси директно в браузъра. Освен това S Pen може да се използва и като дистанционно – за правене на снимки от разстояние, за смяна на песента или за управление на презентация. Още една полезна новост е и възможността S Pen да се използва с Google Meet и Samsung Notes за по-лесно водене на видео разговори.

Източник: Samsung

Galaxy S23 Ultra има и функцията Live Share. Тя позволява на всички участници в една среща едновременно да редактират даден документ от своите устройства. На разположение е и функцията DeX, която може да превърне всеки монитор с HDMI или WiFi връзка в настолен компютър с подобаващ интерфейс. А функцията Multi Control дава възможност за лесно прехвърляне на съдържание между смартфона и лаптоп.

Остава важният въпрос колко време ще издържи цялата тази продуктивност? Galaxy S23 Ultra има батерия с капацитет 5000mAh, която ще осигури цял ден работа при нормално натоварване. А, ако гейминг сесиите са били много дълги и динамични, функцията за бързо презареждане ще осигури цял ден работа при нормално натоварване. А, ако гейминг сесиите са били много дълги и динамични, функцията за бързо презареждане ще даде още „сила“ на батерията за минути.

Ако сте фен на серията, то до 31-ви май можете да вземете Samsung Galaxy S23+ 512 GB на цената на 256GB и да получите 4 месеца безплатен достъп до YouTube Premium.

Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 3 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 5 часа

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Свят Преди 8 часа

Турският външен министър се срещна в Катар и с лидера на палестинската ислямистка групировка

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

България Преди 8 часа

Националната здравна стратегия 2030 посочва конкретните резултати, които трябва да бъдат постигнати

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

България Преди 9 часа

Димитров наистина страда от психично заболяване

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Любопитно Преди 9 часа

Водещият Станислав Иванов разкри, че Стефани е участвала в клип на Криско

Нови мащабни санции срещу Иран

Нови мащабни санции срещу Иран

Свят Преди 9 часа

САЩ налагат санкции срещу иранската програма за безпилотни летателни апарати

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Свят Преди 9 часа

СЗО определи ставащото като повод за "изключително притеснение"

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

Свят Преди 10 часа

Върховният лидер аятолах Али Хаменей има последната дума за ядрената програма на Техеран

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

България Преди 11 часа

Йохансон: Ние работихме за това заедно, но не сме доволни

Това е най-тъжната снимка на годината

Това е най-тъжната снимка на годината

Свят Преди 11 часа

"Тази жена привлече вниманието ми, тъй като държеше тялото на малкото момиченце и отказваше да го пусне"

Женско лице

Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ

Технологии Преди 11 часа

Замисляли ли сте се колко плашеща е всъщност модерната еволюция

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

България Преди 11 часа

Радев коментира и все още растящия сектор на ипотечното кредитиране

а

Мракът се завръща: Обявиха премиерата на „Гарванът“

Любопитно Преди 11 часа

Повече информация за дълго чакания филм четете в следващите редове

Оставете на хората малко лично пространство, моля!

Какво е "Хотел за възрастни" и провокира ли твърде шумна атмосфера във ваната?

Любопитно Преди 12 часа

Добре де, и при вас, и при нас основната идея е една и съща