23

72-годишният сръбски пенсионер Стоядин Митич от Ниш предложи за продажба един от бъбреците си, за да се издължи на енергото.

Митич съобщи това в социалните мрежи, което предизвика вълна от коментари.

"До днес получих 4-5 предложения. По всяка вероятност ще приема едно от тях. Това е единственият ми начин да подсигуря отново електричество на семейството ми, което от месец е без ток", каза Митич пред агенция Бета.

Според него "най-доброто предложение е 6000 евро".

"Знам, че продажбата на органи е забранена в Сърбия, но аз ще се запиша като донор. Жена ми и дъщеря ми се страхуват. Аз също осъзнавам риска, но няма да се откажа. Нуждата ме принуждава", каза още Митич.

Митич получава 17 000 динара пенсия, а съпругата му, която е тежко болна, 12 000 динари, което прави общо 240 евро.

"За някакво незаконно използване на ток енергото ми иска 177 000 динари и още 200 000 за повторно включване. Аз нямам тези пари, но няма да позволя съпругата ми да остане без живот. Никой не може да познае кога тя ще има нужда от инхалатор. А как ще го ползва, ако нямаме електричество...Обмислям да предложа и едно око. Със сигурност ще струва повече от един бъбрек", каза още Стоядин Митич.

Обявиха новите цени на тока и парното, протест срещу КЕВР

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@