22

М ъж с меч нападна богомолци в църква по време на неделната литургия и рани четирима, сред които и свещеника, и обезглави статуите на Исус Христос и Дева Мария, преди да бъде прострелян от полицията.

Около 100 души присъствали на литургията в църква в град Слеман в провинция Йогякарта, когато вътре се втурнал мъж с меч и започнал безразборно да сече.

Нравствена полиция бие силно и позорно за целувка или флирт

Потресаваща жестокост в Индонезия

Говорител на местната полиция съобщи, че ранените са сериозно пострадали, но мотивите на нападателя още не са ясни.

Присъствалият на литургията Андхи Кайо каза, че нападателят, който бил с окървавена глава, се появил няколко минути след началото на църковната служба.

„Всички изпаднаха в паника и крещяха, аз се опитвах да спася жена си и децата си”, заяви Кайо.

Богомолците избягали от църквата през друга врата, а нападателят ги последвал като насичал всичко, изпречило се на пътя му. Той нападнал и свещеника, който стоял до олтара.

Полицията пристигнала малко след началото на атаката и стреляла предупредително във въздуха, за да усмири извършителя, който обаче отказал да се предаде.

Той се насочил към полицая, който стрелял. Тогава служителят на реда го прострелял в корема, но преди това нападателят успял да рани и него. 22-годишният нападател и пострадалите са настанени в болница.

Инцидентът е поредна атака срещу християнското религиозно малцинство в най-многолюдната мюсюлманска държава в света, където живеят и много християни, индуси и будисти.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram!

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@