Тома посреща своята рок Коледа с Албена и бандата си
Източник: netinfo
1
Певецът Тома пусна първото си авторско парче "I'm Lost" едва преди дни и категорично доказа, че българският рок не само е още жив, но и има голямо бъдеще.

Началото на клипа много напомня за скока на Феликс Баумгартнер от ръба на Космоса, но се оказва, че е чисто съвпадение и както от бандата на Тома казват "поглед в бъдещето", защото снимките са направени седмици преди скока на Феликс.

Музикантът твърдо вярва, че в България има много рок почитатели

и това го мотивира да продължава да прави такава музика.

Освен това през последните месеци Тома репетира с групата си
.

Звездата на Тома изгря покрай втория сезон на музикалното шоу "Мюзик айдъл", който той спечели.

Роденият на 24 май 1987 г. изпълнител завършва средното си образование в математическата гимназия в Пазарджик и след това започва да учи молекулярна биология в Пловдивския университет.

Казва, че като малък е имал все ниски оценки по музика, въпреки че е свирил на китара.


Какво казва за новото си парче, докъде иска да стигне с любовта си към рокендрола и как се посреща една истинска рок Коледа в компанията на любимата жена и второто му семейство - групата? Отговаря Тома в ексклузивно интервю на Наталия Такова от Vesti.bg


- Няма как първият ми въпрос да не е свързан с новото видео към песента "I'm Lost", в което ти скачаш от Космоса, подобно на австриеца Феликс Баумгартнер. Търсен ефект или стечение на обстоятелствата?
- Това нещо изобщо не е замисляно и е едно изключително приятно за нас стечение на обстоятелствата. Приятелите ми дори ми казаха: "Ти да не си ходил на врачка?". Не, не съм. Такава беше идеята, даже бяхме на кантар с какво да започва клипът, но Васко го подреди, заснехме го и след няма и една седмица дойде новината, че Баумгартнер е скочил от Космоса. Първо бяхме изненадани, а след това скокът се превърна в много яка новина и... Това само можеше да ни носи дивиденти (Смее се).

- А името на песента? Трябва ли да се питаме кой и защо е изгубен?
- Не, изобщо. Текстът ми хрумна много лесно, самата фраза веднага изскочи, докато свирихме парчето с Ванката, моят китарист. Той ми даде съвет да изсвиря рифа по друг начин и така се роди "I'm Lost". Дори не сме имали други варианти за текстове. Общо взето такава схема работи при мен. Мога да пиша и социални текстове, мога да пиша и текстове по нещо преживяно, но предпочитам да разработвам първата мисъл, която ми идва. Иначе "I'm Lost" е авторско парче. Може би по-скоро казваме "Лутам се", но не в смисъл "Не знам какво правя", ами
"Съвсем целенасочено търсим стила".

- Този проект е самостоятелен или?

- "Монте Мюзик" ни помагат с проекта, тъй като ние сами си го измислихме и направихме. Ние си измислихме песента, ние го спонсорирахме – дадохме парите за студио и звукозапис, за клипа ни помогна Иван Икономов – голям приятел на бандата. Но много благодарим на "Монте", които ни подадоха ръка за това да направят реално клипа и новината за него достояние за широката аудитория.

- Трудно ли е да бъдеш независим музикант?
- Всичко идва оттам, че ти, ставайки някаква медийна личност и като те поеме някаква продуцентска компания, тя ти казва: "Ти си звезда! Ти трябва само да пееш". В същото време ти не се занимаваш с други неща, но това не значи, че не можеш да ги правиш. Просто един екип се грижи за теб, а ти отиваш само в студиото, изпяваш си нещата и след това само одобряваш. При нас с групата се получи същото, само дето ние си наехме студиото, постоянно присъствахме на записите, т.е. нещата си зависеха пряко от нас – живо и истински участвахме в този процес.

- Това напряга ли ви всъщност или повече ви задоволява?
- Това е разкошен момент от моя живот. Отново изживях онзи трескав момент в чакане на запис, на преслушване на песента, на голяма активност по изпипване на детайлите. А и този процес много ни сплоти като колектив – мен и моите момчета. Много щастлив съм, защото в крайна сметка се получи нещо много яко.

- А какво мислите като цяло за развитието на българската рок музика? Сякаш няма чак толкова млади музиканти в този жанр, но има ли и място за тях на сцената?

- Има място, да. Аз мисля, че просто трябва да работим по един западен стандарт, т.е. нашата музика трябва да бъде модерна, вдъхновена от музиката, която се слуша и в чужбина. По този начин ще се превъзпитат хората и ще започнат да слушат и рокендрол. Мога да дам и пример. Всички харесваме групи като "Колдплей", "Маруун файв", "Ю Ту", "Фу Файтърс"... Навън всички тези групи са суперзвезди. Самият факт, че "Фу Файтърс" спечелиха няколко награди "Грами" наскоро и целият свят ги призна... Но те извървяха доста дълъг път, за да стигнат до това ниво. Така и ние – бързаме бавно и вярваме, че всичко ще се получи.

- Естествено, всеки музикант иска да стъпи на световна сцена. Но вие специално правили ли сте си някакви планове, по-сериозни от желанието "Един ден искам да ми се случи"?

- Благодаря ти за въпроса първо – в крайна сметка дори парчето ни е на английски език, което ни прави универсални за целия свят. Ние сме отправили един поглед на Запад. Гледаме натам и черпим вдъхновение. И ни се свири навън.

- Нека поговорим малко и за предстоящите светли празници. Има ли вече коледно настроение при вас? Ще се работи ли, ще се почива ли?
- Усеща се едно много голямо коледно настроение, вече имаме и доста резервирани дати за коледни частни партита. На Нова година сме решили да си почнем. Има някакви запитвания, но както дойде. Ние сме си с настроението още откакто падна първия сняг, аз направо се уплаших, че дойде толкова рано снегът. Ще се забавляваме със сигурност...

- Добре, но време за почивка все пак няма ли?

- Ние винаги, когато не работим, се събираме вкъщи да изпием по едно уиски и да изгледаме по едно DVD.

- А как изглежда една рок Коледа?
- Отрупана маса с много поркане, ядене и заредена музика и... много идиотщини (Смее се). Като се съберем с приятели и музиканти, никога усмивката не пада от лицето. Винаги има за какво да се говори, винаги има какво да се обсъди, да се осмее. Не клюкарстваме за другите, ами се шегуваме със себе си. Имаме доста голямо чувство за хумор и търпим на майтап.

- Разкажи някоя по-интересна коледна случка от предходни години.
- То има много случки. Досега не сме почивали покрай Нова година и коледните празници. Миналата година свирихме в Русе, но там беше жесток купон. Настаниха ни в един много готин хотел и там във фоайето събрахме всички дивани и маси, от рецепцията ни донесоха прибори и направихме голям купон буквално преди да излезем в 00:00 ч., когато Тома се очаква да забие с бандата си едночасов сет (Смее се). Беше много яко. Излязохме на сцената, стана още по-голям купон, хората се разцепиха, на сцената отворихме 40 бутилки шампанско, пръскахме се. Беше много забавно.

- Ами Албена? Къде се вписва в общата картинка?

- Тя Албена много ми се дразни понякога, но тя е супер смахната и много лесно нашето семейство (ние двамата) се кооперира с моето друго семейство – моята банда. Заедно много добре си изкарваме, изобщо не скучаем. С нас никога не е скучно – и в добрия, и в лошия смисъл (Смее се). А

- Двамата мислите ли да отделите време само един за друг или това няма как да се случи точно покрай Коледа?
- А, има как. Ще си отделим време само за нас, а отделно скоро правим и други планове.

- Какво имаш предвид? Нещо в личен план или в професионален?

- По-скоро за професионален план говоря. От много време ми се иска с нея да направим едно парче, защото тя пее много готино. Гласовете ни си пасват, но все още се чудим какво да бъде парчето.

- Няма как да не те попитам за всички спекулации в медиите по ваш адрес. Непрестанно се тиражират версии, че се разделяте, сгодявате, жените, чакате дете... Какво ли не. Истината?

- Ние сме си много добре с Албена, живеем си заедно, обичаме се. Това е. Аз личния си живот не обичам да го обсъждам, но мога да кажа, че нещата са перфектни и ако има нещо – ще се обадя (Смее се).

- Какво си пожелавате в за 2013 г.?
- Искам да пожелая на хората да бъдат живи и здрави. Нека хората добре да си осмислят живота. Според мен трябва да настъпи някакво морално прераждане. Хората много са се втренчили в проблемите. Много ми се иска новата година просто да донесе на всички някакво облекчение, спокойствие. Нека животът им бъде по-лесен. Нека мислят положително, ние с нашата музика ще им помагаме да бъдат по-щастливи, по-освободени.

- А какво искаш да се промени за теб и групата през новата година?
- С групата искаме да свирим още повече, още повече хора да слушат нашата музика – рокендрола и... Това е. Просто ми се ще хората да го оценят.
Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
- Бабо, обаждам се да те питам как си. - Ами питай! - Как си? - Не питай!
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Иван Таков остава председател на групата на БСП в СОС

Иван Таков остава председател на групата на БСП в СОС

България Преди 14 минути

Така съветниците отхвърлиха препоръката на Градския съвет на БСП той да бъде заменен от Диана Тонова

Катастрофа затвори пътя София - Варна, има пострадал

Катастрофа затвори пътя София - Варна, има пострадал

България Преди 28 минути

Ударили са се лек и товарен автомобил

<p>Четири области на Слънцето експлодираха едновременно</p>

Четири области на Слънцето експлодираха едновременно, ще ударят ли Земята

Свят Преди 43 минути

Засега не е ясно дали слънчевите изригвания ще ударят Земята

а

Проучване: 42% от австрийците носят мобилните си телефони и в тоалетната

Свят Преди 48 минути

В съседна Швейцария резултатът е подобен - 45%, а в Италия - 65%.

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Любопитно Преди 56 минути

Ще може да се включи всеки, като отдели само 10 минути на този ден между 9:00 и 12:00 часа

д

Мъж преби приятелката си в Пернишко, задържан е

България Преди 1 час

По тялото на жената има синини

С до 130 км/ч по магистралите: Ще даде ли мярката резултат?

С до 130 км/ч по магистралите: Ще даде ли мярката резултат?

България Преди 1 час

Коментар по темата направиха Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи и Румен Дунев от Сдружение "Автотехнически експерти по пътна безопасност"

Атентатът в Сарафово и двама отвлечени моряци в проекторезолюция на ЕП

Атентатът в Сарафово и двама отвлечени моряци в проекторезолюция на ЕП

България Преди 1 час

Сред нейните вносители са двама български евродепутати – Елена Йончева и Андрей Ковачев

<p>Борисов: Честито на новата коалиция</p>

Борисов: Честито на новата коалиция между "Възраждане", ПП-ДБ, ИТН и БСП, ГЕРБ ще бъдат достойна опозиция

България Преди 1 час

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Кание Уест отваря собствено порно студио

Кание Уест отваря собствено порно студио

Любопитно Преди 2 часа

Студиото може да отвори врати още това лято

<p>&quot;От години чувствам заплахи от Китай&quot;</p>

Китай е следил председателя на парламентарната комисия по външни работи на Белгия

Свят Преди 2 часа

От подобни действия е пострадал и зам.-председателят Самюел Коголати

<p>Това са отчаяни времена за Украйна (ВИДЕО)</p>

VOA: Това са отчаяни времена за Украйна

Свят Преди 2 часа

Пакетът от помощи на Вашингтон за Украйна се състои предимно от заеми, което предизвика интензивен дебат в Украйна

Финансовият министър на Великобритания Джереми Хънт

Великобритания: Ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Свят Преди 2 часа

Тази седмица британският премиер обяви новата военна помощ за Украйна в размер на 500 млн. паунда

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

"Спасяване на животи от свръхдоза": САЩ в борбата с наркотиците (ВИДЕО)

Свят Преди 2 часа

САЩ се координира с други страни, за да пресече потока от незаконни наркотици