2

Детската вокална група "Бон-Бон" ще изнесе концерт на 3 юни, неделя, от 18 ч. на лятната естрада в Борисовата градина. Входът е свободен.

Концертът е част от инициативата на Мобилтел "Приеми дете. Създай бъдеще" в подкрепа на приемната грижа.

Децата в социалните домове у нас са над 6 хиляди, само бебетата, настанени в домове за медико-социални грижи за деца са 2508 през 2011 г., а до момента в страната ни има малко над 1000 приемни семейства.

По време на концерта ще бъде официално представено първото приемно семейство в България, което ще получава допълнителна финансова помощ от М-Тел.

Детската вокална група "Бон-бон" е създадена през 1995 г. от Рози Караславова - продуцент и вокален педагог на групата. Композитор на песните на "Бон-бон" е Борис Чакъров.

"Бон-Бон" са първите представители на страната ни в международното издание на детската "Евровизия" през 2007 г. с първата своя песен "БонБоландия". С нея групата се класира на 7-мо място в международното издание на "Евровизия" за деца.

Телевизионен екип от Лондон е впечатлени от българската вокална група и заснема филм "Son of Eurovision" Starstruc за това как протича подготовката на децата – от победата им в България до финала в Ротердам.

Групата е популяра не само у нас. Шведският композитор и продуцент Johan Jamtberg е очарован от тях и написва две песни за групата. Вече е готов и клипа на една от тях - Break it up.

Част от "Бон-бон" е била и популярната певица Поли Генова.

Проектът на "М-тел" стартира в началото на годината. Компанията ще предоставя всеки месец в продължение на една година по 100 лева на 100 нови приемни семейства, приели в дома си деца, лишени от родителска грижа. За семействата, приели дете с увреждане финансовата подкрепа ще бъде удвоена.

В проекта ще бъдат включени семейства, които са заявили желание да станат приемни родители след 1 януари 2012 г. и които бъдат утвърдени по подбора, предвиден от Закона за закрила на детето.

Проектът се осъществява в партньорство със социалното министерство, Националната мрежа за децата, Българския дарителски форум (dfbulgaria.org) и Държавната агенция за закрила на детето (sacp.government.bg).

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@