Богдана и Симо от "Стартер": Обичта си я показваме, не я казваме
Симеон Колев и Богдана Трифонова - водещи на "Стартер" по БГ Радио   
Източник: Георги Димитров - Бруно
1

Те водят ефирна любов вече девет години, но половинките им в реалния живот нямат нищо против. Обичат се и спорят, говорят много, но никога глупости, забавляват се, но най-вече забавляват слушателите си всяка сутрин по "БГ радио" (BGRadio.net). А сега продължават, "винаги заедно, винаги", точно както се пее в "Приятели" на "Тоника".

Те са Симеон Колев и Богдана Трифонова с тяхното сутрешно радиошоу "Стартер", което на 23 февруари сутринта между 7 и 11 ч. в ресторант "Мак Доналдс" на девета спирка на метрото при СУ “Климент Охридски”, стартира своя десети сезон.

Запознали са се преди повече от девет години, тъй като и двамата са работили в "БГ радио", но над различни проекти. Заедно правили телефонни интервюта. Впоследствие, след прослушвания, станало ясно, че именно Богдана е всичко това, което трябва да бъде половинката на Симо и обратното.

Дали е било любов от пръв поглед?

Радиоводещата казва, че го е забелязала веднага щом дошъл в офиса, описвайки го като момче с ярко жълто яке и изрусена коса. "Е, забелязах го. Той беше за забелязване", казва тя с усмивка, а той кима с глава.

Повече за работата и химията, смешните ситуации и хубавата българска музика научете от самите тях в ексклузивно интервю за Vesti.bg:

- Зад микрофона сте заедно вече девет години. Как реагират вашите половинки в реалния живот как възприемат ефирната ви любов?
Симеон:
Всъщност, благодарение на Богдана ние с жена ми сме семейство, защото Мариана беше на гости в радиото, а Богдана й беше говорила за мен впоследствие. Така че...
Богдана: Ние с Мариана (водещата на Новините по Би Ти Ви Мариана Векилска) просто се познавахме преди това и Симо започна да проявява един много приятен интерес към момичето от екрана. А и момичето взе да ме разпитва за Симо и аз изведнъж, без да знам как, влязох в ролята на сватовница. После се оказа, че двамата цял ден са си писали есемеси. Беше много хубаво. А пък аз с моята половинка съм заедно от много преди това, слуша ни сутрин и адски много харесва какво правим.

- За тези девет години в ефир със сигурност сте имали невероятни случки. Разкажете някои по-любопитни:
С: Ние направихме няколко много фундаментални неща, свързани не само със "Стартер", но и с "БГ радио". Първата година, когато радиото не го знаеше никой, нямахме офиси никъде, освен в София и работехме десет души, направихме една огромна промоция, която се казваше "Изпълнители на плажа". Ангажирахме всички певци и най-големите групи – "Сигнал", БТР, "Щурците", P.I.F., "Те", Мишо Шамара и неговите момчета. Това турне премина от най-северната точка на морето до най-южната, като те играеха плажен футбол и свиреха. Това го направихме с такъв пионерски ентусиазъм, че ще го помня цял живот.
Б: Така се сещам, че веднага след тази промоция дойде и съвсем логичното "Стартер" и във Варна. Спомням си, че аз тогава бях със съвсем къса коса, а целият екип там – само мъже. Първия ден, когато един мъж дойде в 5.45 ч. само за да ни види и да се запознае с нас, каза: "Здравей, Симо. А Боги къде е?" Щях да умра. Е, как къде?
С: О, сетих се и за друго. Веднъж бях казал, че продавам Богдана и който даде три хиляди лева и една лада, я взима. Буквално половин час по-късно дойде един човек, извади една бала пари на масата в студиото, заедно с гражданска отговорност, ключове и талон за кола и каза: "Ето ти ладата и три бона.", а аз му викам: "Ми вземи я".
Б: А той един голям, едър, с мустаци. Ужас, ужас...

- А имало ли е някакви страшни гафове, които все пак да са били скрити от слушателите?
С: Откровено да ти кажа, ние или сме скучни, или горе-долу с техниката се оправяме, но никога не се е случвало нещо, което да не е било поправимо. Горели са някакви неща, аз съм сменял в ефир една част с друга, правили сме технически работи, но винаги сме се измъквали.
Б: Истината е, че той е много добър с техниката. Симо винаги е на пулта и е цар с копчетата. Мен затова винаги ме е много страх като застана сама зад пулта какво ще стане.

- За аудиторията сте познати с леко закачливия и добронамерено заядливия тон, който имате един към друг. Кое обаче е най-милото нещо, което сте си казвали?
С: Ами то на Богдана нещата няма нужда да бъдат казвани. Те се показват. Тя, примерно, много добре знае мен какво ме дразни и когато дойде в радиото отваря прозореца, за да е проветрено, защото аз го правя, и приготвя листовете, които ни трябват за работа. Тя е като домакиня в една къща и тези неща няма нужда да ги казва. Аз ги виждам, че са направени.
Б: Обратното е същото. Симо пък носи банички поне на две седмици. Но преди да каже, че баничките са за нас, ние не ги пипаме, защото може днес просто да иска да изяде седем.

- Работите в радио, което излъчва само българска музика. Какво е мнението ви за нея, как се развива сега тя?
С: След като БГ Радио е едно от най-слушаните радио станции (преди две седмици четох точно рейтингите) и при положение, че ние имаме обективни ограничения – не пускаме определен вид музика, а се концентрираме върху поп и рок, и сме успешни на пазара - това говори за един уникален модел. И именно в този смисъл искам да кажа, че качеството на българската музика много ни помага и това, което правят в момента изпълнителите и групите е слушаемо и намира своето място тук. Те имат много участия – значи ги харесват, албумите им се продават, промотират, пише се за тях – значи всичко е наред. Аз не съм недоволен от българската музика.
Б: За последните десет години много си личи възхода и спада в музиката, защото то е ясно, че тя развива различно. В началото има нечовешки бум. За една година бяха издадени 340 песни, когато стартира БГ Радио. Истината е, че радиото даде поле за изява и желание за работа на много изпълнители. Което е просто страхотно.

- Коя е последната българска песен, направила ви силно впечатление?
С: "Любов и кафе" на Светла Иванова.
Б: Аз много харесвам на Нина Николина последната песен - "Отначало". Има някои нови, които ме забавляват много. Миленита, например с "Черни котараци". Сега слушах и Fever на Рут Колева, която е наистина страхотна песен.

- В тази връзка, как ще коментирате скандала с песента на Рут (Вж. отвореното писмо на "Виталити мюзик" по въпроса) за "Евровизия", чийто припев бил сходен с този на песента Can't stop moving на Сони Джи?
Б: Ох, това е ужасно. Не съм запозната точно със случая, затова не искам да коментирам в частност, но тези неща...
С: Има една много хубава мисъл: "Великите умове мислят еднакво". Това с историята, че някой от някого е заимствал го чувам още от песента на Мадона Frozen, която беше взета от рускиня, после пък от алжирка. Аз съм дълбоко убеден, че нито алжирката, нито рускинята щяха да постигнат подобен успех, какъвто Мадона с Frozen, от което печели светът, защото той харесва тази песен. Не мога да кажа, че някой не може да заимства от някоя песен. Защото ние слушаме. Ние не можем да чуваме нещо от извънземните, но не искам да коментирам, защото това много лесно може да се провери дали в крайна сметка е крадено или не. А и ние не даваме път на тези работи.
Б: Вижте, то за десетки песни се коментират подобни неща. Имам чувството, че можем да направим цели албуми с подобни една на друга мелодии.

- На 23 февруари ще стартирате и новия си, десети, сезон на шоуто. Издайте ни поне няколко имена на известни личности, които ще присъстват:
Б: Очакваме от музикантите Графа, Орлин, Десо от "Мастило", Мария Илиева, Калин Велюв, Любо,Групата "032", Дони и Нети. Още актьорът Христо Мутафчиев и акрисата Елена Петрова от "Стъклен дом", както и Нана, Супер Бианка, Марта Вачкова, Кака Лара, Дарко и Додо.
С: Внукът на Емил Димитров също, а и синът му. Емил Димитров – младши и Мартин, който е всъщност е на девет и е роден почти когато е стартирал Стартер и е страшен фен на предаването.
Б: И е много сладко дете, разкошен е.

- Със стартирането на новия сезон да очакваме ли някаква генерална промяна в предаването?
С: Понякога малкото е много. Случва се в част от българските шоута да има един слаб елемент, а именно, че някой отнякъде се сеща и си казва: "Ние не сме променяли нищо три години, дай да го направим", а няма нужда.
Б: Мисля, че промените не трябва да бъдат самоцелни. Ние малки промени в игрите, например, си правим постоянно. Но основните неща са толкова добре построени, че наистина не намираме смисъл в момента да правим грандиозна промяна.

- Сега, след девет години, какво си обещавате един на друг?
С: Аз нищо не обещавам, защото ще го забравя и няма да го изпълня, а после ще ми натякват, но като цяло мислим да си гледаме нашия двор, нашата градина, което в случая е важно, и ще се опитаме каквото правим, да е в интерес на слушателите.
Б: Обещавам да оценявам всяка една баничка, която Симо ще ни носи всяка сутрин. Много по-високо от стойността и от 74 стотинки. Добре де, 75. И на финала искам да благодаря и на няколко много важни човека, които работят с нас сутрин - нашият продуцент Моника Симеонова и новинаря ни Надежда Димитрова, с която сме заедно от самото начало.

Коментари 1
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

1 коментар
 
Студент праща телеграма до сестра си: "Скъсан по математика, подготви баща ни!" На другия ден получава отговор: "Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Мистериозни графити се появиха върху фасадите на блокове в София

Мистериозни графити се появиха върху фасадите на блокове в София

България Преди 19 минути

В социалните мрежи се появиха различни теории какво означават надписите

Снимката е илюстративна

"Истинският Екскалибур": Археолози намериха 700-годишен меч в босненска река (СНИМКА)

Любопитно Преди 42 минути

Мечът е бил забит в "солидна скала, така че е било необходимо специално внимание при изваждането му"

Несъзнателният флирт: Психолог разкри какво представлява

Несъзнателният флирт: Психолог разкри какво представлява

Любопитно Преди 1 час

Ето какво разкри психологът Елена Соловьова за флирта

Лойд Остин

Пентагонът се освобождава от отговорност след тайната хоспитализация на Лойд Остин

Свят Преди 1 час

Пентагонът оповести резултатите от 30-дневна проверка

Президентът на Словения на официално посещение у нас

Президентът на Словения на официално посещение у нас

България Преди 1 час

То е по покана на държавния глава Румен Радев

Столичният общински съвет (СОС) избра за председател общинския съветник от "Продължаваме Промяната - Демократична България" ("Спаси София") Цветомир Петров. Номинацията му беше подкрепена от 47 общински съветници

СОС ще заседава извънредно

България Преди 1 час

Дневният ред на извънредното заседание включва три точки

Външният министър на Гърция на визита у нас

Външният министър на Гърция на визита у нас

България Преди 1 час

Тя е по покана на Мария Габриел

Ще се стигне ли до примирие в Газа? Байдън се надява до понеделник огънят да бъде прекратен

Ще се стигне ли до примирие в Газа? Байдън се надява до понеделник огънят да бъде прекратен

Свят Преди 1 час

Това негово изявление идва в момент, когато воюващите страни изглежда се приближават до споразумение в хода на преговорите помежду си с посредничеството на Катар

Володимир Зеленски

Зеленски: Тръмп не разбира Путин, защото никога не е воювал срещу него

Свят Преди 1 час

Зеленски заяви, че "не може да разбере как Доналд Тръмп може да бъде на страната на Путин"

Израелски резервисти участват в учения на окупираните Голански възвишения

"Хизбула" атакува израелска военна база в Източен Ливан

Свят Преди 2 часа

Междувременно Израел съобщи, че е ликвидирал командир на групировката

САЩ: Смъртта на самозапалилия се пред израелското посолство е трагична случка

САЩ: Смъртта на самозапалилия се пред израелското посолство е трагична случка

Свят Преди 2 часа

Американският министър на отбраната Лойд Остин следи случая.

След боя, завършил със смъртен случай в София: Гледат мярката на обвинения

След боя, завършил със смъртен случай в София: Гледат мярката на обвинения

България Преди 2 часа

Софийският апелативен съд решава дали да остави окончателно на свобода Любен Попов

Макрон: Не бива да изключваме изпращането на западни войски в Украйна

Макрон: Не бива да изключваме изпращането на западни войски в Украйна

Свят Преди 2 часа

На този етап обаче няма консенсус за подобно решение, отбеляза френският държавен глава

мъж и жена

Кое е най-важното мъжко качество за жените

Любопитно Преди 2 часа

"За жените винаги е била важна щедростта на мъжа, колко е готов да инвестира в нея", твърди психиатър

любов

Как да си върнем изгубената любов

Любопитно Преди 2 часа

Психолог съветва да общувате с партньора си по-открито, да търсите общи желания и интереси

Samsung Galaxy Ring

Galaxy Ring улеснява поддържането на здравето

Технологии Преди 2 часа

Samsung представи новата си концепция ежедневието