Жи ите овладяват изкуството на готвенето чак на 55 години,
разкри британска анкета, цитирана от в. "Дейли телеграф".
Да готвиш добре, не означава само да следваш написаното в
рецептата и да включиш фурната на подходящата температура.
Дори
кулинарните майстори имат своите провали, които варират от
спаднало суфле до жилаво печено или преварени зеленчуци.
Анкета сред жените във Великобритания показа, че чак на 55 години жените
са достатъчно уверени в кухнята, за да могат
да опекат нещо,
без да претеглят съставките,
да сготвят нещо вкусно от каквото
намерят в хладилника, да направят вечеря за 12 души или да
спасят ястие, което изглежда съсипано.
В средата на 50-те жените вече имат репертоар от над 15
ястия, които могат да спретнат набързо, знаят колко време трябва
да пекат нещо, могат да получат гъст сос, дори да направят хляб
и сладолед.
85 процента от тях могат да сварят идеално яйце, а
80 процента да сготвят нещо вкусно от изостанали продукти.
Половината от тях никога не използват готови сосове, а три
четвърти редовно пекат кексове и бисквити.
Две трети от жените на 55 години могат да опекат хляб, а 55
процента познават идеално подправките.
Анкетата разкри също, че жените готвят за първи път основни
неща, когато са на 20 години.
Средностатистическата жена пече за
първи път кекс на 21 години, прави първата си вечеря с печено
на 23, приема за първи път гости на вечеря на 26, а първия си
обяд за Коледа за цялото семейство готви на 27 години
Жените се научават да готвят едва на 55
В средата на 50-те жените вече имат репертоар от над 15 ястия, които могат да спретнат набързо, сочи британско проучване
1 ноември 2012, 16:06
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!